به گزارش خبرنگار کردپرس، منصور صداقت امروز شنبه در کارگروه امداد و نجات در این شهرستان افزود: تشکیل و به روز رسانی بانک اطلاعاتی تجهیزات و امکانات امدادی شهرستان مهاباد یکی از اولویتهای این جمعیت است.
وی افزود: در دو ماه گذشته با شروع بارش های سیل آسا تجهیزات لجستیک شهرستان مهاباد در حالت آماده باش قرار داشت و ۱۴ تیم عملیاتی به صورت شبانهروزی در هلال احمر مستقر بودند.
صداقت ادامه داد: در طرح جمع آوری کمک های مردمی به سیل زدگان در شهرستان مهاباد با همکاری سازمانهای مردم نهاد که زیر نظر این جمعیت همکاری می کردند، توانستیم سه محموله به مناطق سیل زده ارسال کنیم.
رییس جمعیت هلال احمر تاکید کرد: شناسایی نقشه خطر پذیری شهرستان مهاباد و به روزرسانی این نقشه نیز جز اولویتهای کاری جمعیت است که به کمک شهرداری مهاباد انجام می گیرد.
وی در خصوص تجهیز نبودن نیروهای آتش نشانی مهاباد تصریح کرد: با توجه به رشد انبوه سازی در مهاباد ضرورت تهیه نردبان هیدرولیکی برای عملیات آتش نشانی احساس میشود ولی علیرغم تذکر چندین باره به شورا و شهرداری مهاباد این وسیله تا کنون در اختیار نیروهای آتشنشانی قرار نگرفته است.
صداقت ادامه داد: شهرداری مهاباد باید هنگام اخذ پروانه های ساختمانی به اختصاص بودجه جهت تجهیز آتشنشانی نیز توجه کند، چرا که در صورت وقوع آتشسوزی در طبقات ششم به بالاتر آتش نشانی مهاباد نمی تواند پاسخگو باشد.
رییس جمعیت هلال احمر با اشاره به ضرورت پوشس امدادی محور مهاباد- بوکان گفت: هرچند این محور رسمی نیست اما به دلیل وجود غار سهولان جاده ای توریستی محسوب می شود و از این رو پوشش امدادی این محور ضروریاست.
وی افزود: در صورت موافقت و درخواست شهرستان باید از طریق اعتبارات استانی برای اخذ اعتبار جهت پوشش امدادی در این محور اقدام کنیم.
صداقت با اشاره به نبود زیرساختهای تفریحی در شهر هم گفت: شنا کردن در سد مهاباد در سال های اخیر افزایش داشته است و سالانه چندین نفر در سد مهاباد غرق می شوند از این رو فعال شدن امداد و نجات ساحلی سیار می تواند به کاهش مرگ و میر در این بخش کمک کند.
در این جلسه فرماندار مهاباد تاکید کرد: زمان و تصمیم گیری ۲ اصل اساسی مدیریت بحران هستند و بر همین اساس باید آمادگی دستگاههای امدادرسان در نظر گرفته شود.
ایرج شجاعی افزود: جمعیت هلال احمر با تهیه چک لیستی از تجهیزات ادارات و ارگانهای شهری می تواند نسبت به تهیه و به روزرسانی بانک اطلاعاتی تجهیزات امدادی شهرستان مهاباد اقدام کند و در صورتی که بخش خصوصی در مواقع بحرانی با ادارات و ارگان های امدادرسان همکاری نکند، قانونا می توانیم علیه آنها اقدام کنیم.
وی با اشاره به اینکه شنا کردن در سد مهاباد غیرقانونی است، افزود: دریاچه سد مهاباد به منبع آب شرب شهری است و با افتتاح تصفیه خانه جدید مهاباد، ۱۴۲ روستای این شهرستان نیز از آب سد به عنوان منبع آب شرب بهره می گیرند از این روی شنا کردن در آن ممنوع است، اما در تابستان یک تیم سیار آماده باش جهت رفع خطرات احتمالی می تواند مفید واقع شود.
شجاعی تصریح کرد: مصوب شده تا در بخشهای خاص از حاشیه سد فنسکشی هایی انجام بگیرد تا از ورود آلودگی و شنای غیرمجاز در این مناطق جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه نقاط حادثه خیز شهرستان باید شناسایی و اصلاح شود، گفت: وجود شایعات در مواقع بروز بحران قدرت مییابد بنابراین باید اطلاعرسانی شفاف و دقیق و بدون ابهام از طریق ستاد مدیریت بحران به رسانه ها ابلاغ شود تا مردم آرامش و خونسردی خود را از دست ندهند. در این مواقع نقش رسانهها نیز در اطلاع رسانی دقیق حائز اهمیت است.
گفتنی است؛ در این جلسه که شورای شهر، شهردار و راهداری از غایبان آن بودند، مصوب شد یکی از میادین و یا معابر شهری به نام شهید امداد رسان "امید معروفی"، که در کمک رسانی داوطلبانه در محور مهاباد- سردشت جان خود را از دست داد، نامگذاری شود.
نظر شما