دکتر سید جعفر نوابی متخصص بیماری های داخلی در گفتگو با خبرنگار کردپرس، در خصوص علائم مسمویت با قارچ سمی گفت: فرد ابتدا از ایجاد مسمویت بی اطلاع است و بعد از چند ساعت دچار دل درد شدید یا اسهال و استفراغ میشود.
وی افزود: برخی بیماران تصور می کنند باید دارویی برای قطع علائم بروز یافته مصرف کنند، در صورتی که به هیچ وجه نباید دارویی برای اسهال و استفراغ آنها تجویز شود.
دکتر سید جعفر نوابی عنوان کرد: در فصل بهار، بعد از مراجعه فرد با علائم مسمومیت به پزشک، قبل از هر اقدامی باید از بیمار سوال شود که آیا قارچ مصرف کرده است یا نه، و اگر جواب مثبت بود باید حتماً بیمار به مراکز مسمومیت اعزام و درمان اختصاصی برای آن ها آغاز شود.
وی افزود: گاهی علائم مسمومیت در بیمار بعد از ۲۴ ساعت بهبود یافته و فرد احساس میکند که درمان شده است و درخواست ترخیص می کند اما باید به این نکته توجه داشت که ممکن است در ۲۴ ساعت دوم، آنزیم های کبدی بالا برود و بعد از آن زردی و علائم یرقان ظاهر شود و فرد دچار اختلال هوشیاری و حتی کما شود.
نوابی با بیان اینکه هر چه زمان درمان زودتر آغاز شود ممکن است موثرتر باشد، متذکر شد: باید خاطر نشان کنم این درمان صد درصد موثر نیست و ممکن است کبد آسیب ببیند؛ در اینصورت بیمار برای پیوند کبد عموماً به شیراز فرستاده می شود اما واقعیت این است که چون باید کبد برای این بیماران در مدت ۴۸ تا ۷۲ ساعت پیوند شود، کبد اهدایی در این مدت زمان کوتاه پیدا نمی شود.
دکتر نوابی اظهار کرد: با توجه به اطلاع رسانی های انجام شده هنوز موردی از مسمومیت قارچ در کرمانشاه گزارش نشده است.
وی با بیان اینکه قارچی که در کرمانشاه می روید و باعث مسمومیت می شود قارچ آمانیتا است، گفت: بسیاری از گونه های قارچ سمی هستند اما در کرمانشاه قارچ آمانیتا باعث مسمومیت می شود. در زمانی که باران، رعد و برق، باد و خاک بیشتر باشد این قارچ سر از خاک بیرون می آورد و بیشتر رشد میکند.
وی افزود: چون این قارچ سمی بسیار شبیه قارچ خوراکی است توسط مردم تشخیص داده نمیشود و ممکن است در بین ۲۰ قارچی که چیده می شود یکی از آنها سمی باشد که می تواند باعث مرگ یک یا دو نفر شود.
نوابی تاکید کرد: جهت پیشگیری از مسمومیت با قارچ سمی، مردم از خوردن قارچ های محلی و خودرو جداً خودداری کنند و اگر به صورت اتفاقی قارچی مصرف کردند و احتمال دادند سمی باشد سعی کنند آن را استفراغ کنند و یا سریع به پزشک مراجعه کنند و بگویند که قارچ مصرف کردهاند .
وی افزود: از طریق آزمایش ادرار می شود تشخیص داد که آیا قارچ مصرف شده سمی بوده یا نه، اما این امکان در ایران وجود ندارد .
دکتر نوابی گفت: قارچ پرورشی که در سوپر مارکت ها به صورت بهداشتی عرضه می شود از لحاظ خاصیت غذایی هیچ تفاوتی با قارچ های خودرو ندارد و این تفکر که قارچ محلی ممکن است دارای خاصیت غذایی و پروتئینی بیشتر باشد کاملاً اشتباه است.
نظر شما