3 میلیون و 400 هزار واحد مسکونی خالی در کشور وجود دارد

سرویس کردستان- نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی گفت: حدود سه میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی خالی در کشور وجود دارد که اگر این آپارتمان‌های خالی به بازار خرید و فروش و یا اجاره وارد شوند، می‌تواند در کاهش قیمت مسکن و اجاره‌بها تاثیر موثری داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، به نقل از خانه ملت، سید احسن علوی با اشاره به بررسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه در کمیسیون‌های مجلس، گفت: این طرح در کمیسیون عمران به عنوان کمیسیون فرعی تصویب شده و در حال بررسی در کمیسیون اقتصادی به عنوان کمیسیون اصلی است.

وی افزود: در صورت برررسی و تصویب این طرح در کمیسیون اقتصادی، طرح مذکور در دستورکار جلسه علنی قرار می‌گیرد.

علوی گفت: طرح عایدی بر سرمایه می‌تواند شامل خودرو، مسکن، طلا و سکه شود.

عضو کمیسیون عمران مجلس با تاکید بر اینکه بسیاری از افراد خودرو و یا مسکن را برای سرمایه‌گذاری خریداری می‌کنند، ادامه داد: بنابراین شخصی که چند دستگاه آپارتمان به منظور سرمایه‌گذاری خریده و این منازل خالی هستند باید مالیات آن را بپردازد.

وی اضافه کرد: البته طرح مذکور شامل انبوه‌سازان که طبق ضوابطی با وزارت راه و شهرسازی قرارداد منعقد کرده‌اند، نمی‌شود اما افرادی که پول خود را در این زمینه سرمایه‌گذاری می‌کنند باید مالیات عایدی سرمایه خود را بپردازند.

علوی همچنین به قیمت آگهی های مسکن در سایت های اینترنتی اشاره کرد و گفت: بر اساس مذاکرات انجام شده قرار است که قیمت درج شده در سامانه سابا (سامانه اطلاعات بازار مسکن) مرجع تعیین قیمت واقعی آگهی های خرید و فروش مسکن وزارت راه و شهرسازی، منبع تعیین قیمت آگهی‌ های مسکن در سایت های اینترنتی باشد.

وی با اشاره به توافق صورت گرفته برای نحوه انتشار آگهی مسکن در سایت های اینترنتی، افزود: متأسفانه در سال های اخیر سایت های اینترنتی بدون نظارت به فعالیت مشغول بوده و در این عرصه به دلیل خلاء های نظارتی، دلالان بازار مسکن، فضای تلاطمی را ایجاد کرده بودند.

حذف آگهی فروش مسکن با قیمت غیرمتعارف در سایت های اینترنتی

وی ادامه داد: با توافق صورت گرفته، مالکان و فروشندگان مسکن باید طبق نرخ اعلامی در سامانه اطلاعات بازار مسکن، قیمت فروش را اعلام کنند و تعیین قیمت بالاتر از نرخ اعلامی سامانه سابا، موجب حذف آگهی آن ها از سایت های اینترنتی می شود.

علوی تصریح کرد: به نظر من وزارت راه و شهرسازی باید زودتر از این ها اقدام به ساماندهی مکانیزم قیمت گذاری در سایت های اینترنتی شود، زیرا در شرایط کنونی این سایت ها از اثرگذاری بالایی در بازارهای اقتصادی برخوردار هستند.

تعیین قیمت مسکن به صورت منطقه ای در سامانه سبا

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی انجام شده، قیمت مساکن به صورت منطقه ای بررسی و تعیین شده و سپس در سامانه سابا به نمایش عموم گذاشته خواهد شد و این قیمت ملاک منطقه ای برای بازار مسکن است.

وی گفت: نکته قابل توجه این است که سیستم اطلاعاتی سایت های اینترنتی خرید و فروش مسکن به پایگاه اطلاعاتی سامانه سابا متصل خواهد شد و طبق این سیستم، سایت از ثبت قیمت های نامتعارف جلوگیری خواهد کرد.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: البته در شرایط کنونی این دغدغه مطرح می شود که قیمت تعیین شده در سامانه سابا به عنوان مرجع قیمت گذاری در سایت های اینترنتی، با چه مکانیزمی به دست می آید، از این رو به نظر من در محاسبه قیمت باید نرخ زمین، عمر ساختمان، منطقه و موضوعات مرتبط دیگر مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 110612

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha