مسعود عبدالخالق رئیس موسسه مطالعاتی - رسانه ای standardkurd در مصاحبه با کردپرس در خصوص ماهیت تنش کنونی در خاورمیانه، گفت: هم اکنون شاهد کشمکش بسیار بزرگی در خاورمیانه هستیم. این کشمکش راهبردی و میان ناسیونالیسم عربی و ایران است و آمریکا و اسرائیل نیز به آن ورود پیدا کرده و از ناسیونالسیم عربی پشتیبانی می کنند.
وی در خصوص سیاستی که اقلیم کردستان در تنش کنونی منطقه در پیش گیرد، گفت: اقلیم کردستان عراق باید به صورت ریزبینانه و موشکافانه با این موضوع تعامل کند و نتایج این کشمکش ها را به دقت بررسی و تحلیل نماید. اقلیم کردستان نباید بار دیگر و به دلیل اشتباه در ارزیابی و تحلیل وضعیت، فریب بخورد. کُرد حلقه ضعیف تحولات خاورمیانه است. در بسیاری از موارد بدون بررسی و تحلیل و ارزیابی صحیح معادلات و نتایج آن ها وارد برخی کشمکش های منطقه ای شده است. هم اکنون نیز بسیاری از رهبران اقلیم کردستان تحلیل و ارزیابی صحیح و دقیقی از ذات و ماهیت کشمکش کنونی در خاورمیانه ندارند و قادر به پیشبینی منطقی از نتایج آن نیستند؛ این که گزینه های احتمالی، جنگ نظامی یا جنگ اقتصادی و یا در نهایت گفتگو و مذاکره است.
این تحلیل گر سیاسی افزود: آن چه هم اکنون می توان مشاهده کرد این است که قریب به اتفاق رهبران سیاسی در اقلیم کردستان خواستار وقوع جنگ میان ایران و آمریکا نیستند و همگی بر این امر تاکید کرده اند که در کشمکش و تنش کنونی در جبهه هیچ یک از طرفین منازعه نیستند و نخواهند بود و نمی خواهند خاک اقلیم کردستان برای خصومت با هیچ کشوری به کار گرفته شود. این موضع رهبری سیاسی کُرد که تبلور خواست مردم اقلیم کردستان است را مثبت ارزیابی می کنم.
مسعود عبدالخالق، برهم صالح رئیس جمهور عراق را گزینه مناسبی برای ورود به تنش میان ایران و آمریکا به عنوان میانجی دانست و گفت: به دلیل این که هم اکنون در عراق شخصیتی بر کرسی ریاست جمهوری تکیه زده است که کارآمد و فعال است و به عنوان شخصیتی عملگرا شناخته می شود و دارای جایگاه بین المللی است و در مناقشات و مسائل جهانی تأثیرگذار است، باید از ایشان حمایت های لازم برای اعلام ابتکار عمل در راستای جلوگیری از وقوع نزاع مسلحانه میان ایران و آمریکا در خاورمیانه صورت گیرد و در این پروژه و ابتکار عمل تلاش شود مذاکرات میان ایران و آمریکا در خاک عراق و یا در اقلیم کردستان آغاز شود و دو کشور به توافقی بُرد – بُرد دست یابند تا از گزینه جنگ دور شویم، زیرا وقوع جنگ میان این دو قدرت برای عراق و در این میان اقلیم کردستان بسیار زیان آور خواهد بود.
نظر شما