نزول شاخص‌های اقتصادی آذربایجان غربی در نبود جاده‌های مواصلاتی مناسب

سرویس آذربایجان غربی – استاندار آذربایجان غربی گفت: یکی از دلایل پایین آمدن شاخص‌های اقتصادی استان، طولی بودن و نبود جاده‌های مواصلاتی مناسب است که ارتباطات اقتصادی، تجاری و خدماتی شهرستان‌های تابعه از مرکز استان را قطع کرده است.

به گزارش کردپرس، محمد مهدی شهریاری عصر سه شنبه در جلسه شورای اداری آذربایجان غربی که با حضور رئیس جمهوری برگزاری شد، افزود: در طول فعالیت دولت تدبیر و امید تاکنون ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در استان انجام شده است.

استاندار تصریح کرد: در یک سال اخیر از رشد اقتصادی گرفته تا رشد جذب سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی و اشتغال‌زایی برای ۳۸ هزار نفر بیانگر آهنگ رو به رشد توسعه و پیشرفت در این سرزمین است. بستر توسعه شکل‌گرفته در استان در ادامه سیاست‌های توسعه متوازن و عادلانه‌ای است که از ۲ سال قبل در استان اجرایی شده است.

وی ادامه داد: استان آذربایجان‌غربی به جهت موقعیت جغرافیایی منحصربه‌فرد و بهره‌مندی از ظرفیت مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، بازارچه‌ها و پایانه‌های مرزی توانایی آن را دارد تا در شرایط ظالمانه تحریم بتواند، گره‌گشایی مطمئن برای عبور از گذرگاه‌های سخت اقتصادی و تحریمی باشد.

شهریاری افزود: امروز که دریاچه نیلگون ارومیه به لطف و عنایت باری‌تعالی و اقدامات دولت در حوزه تثبیت و احیا از حال‌وروزی مساعد برخوردار است شایسته است که از همراهی و مشارکت مردم در این امر و توجه ویژه حضرت‌عالی و هیأت محترم دولت قدردانی نمایم. مردم فهیم استان آذربایجان‌غربی امروز مصمم‌تر از هر دوره‌ای در مسیر احیای کامل این دریاچه با برنامه‌های دولت هم‌صدا و همراه هستند.

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به رشد صادرات در استان اضافه کرد: در سال گذشته میزان صادرات از گمرکات و بازارچه‌های مرزی استان نسبت به سال ۹۶ با ۱۶۰ درصد افزایش از ۴۶۰ میلیون دلار به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار افزایش‌یافته است.

وی گفت: آذربایجان‌غربی در ارزیابی طرح پایش ملی محیط کسب‌وکار رتبه دوم را در بین استان‌های سراسر کشور به خود اختصاص داده و در جذب تسهیلات اشتغال پایدار روستایی صاحب رتبه برتر کشور شده است.

شهریاری اضافه کرد: بازرگان به عنوان مهم‌ترین مرز زمینی و پایانه صادرات و واردات کشور متأسفانه از کمترین امکانات زیرساختی در زمینه حمل و نقل و جاده‌های مواصلاتی برخوردار است.

وی یادآور شد: به دلیل طولی بودن استان و نبود جاده‌های مواصلاتی مناسب که سبب شده ارتباطات اقتصادی و تجاری و خدماتی شهرستان‌های تابعه از مرکز استان قطع شود عملاً از ارزش افزوده بخش‌های اقتصادی استان بی نصیب می‌شود و این موضوع یکی از دلایل پایین آمدن شاخص‌های اقتصادی شده است.

شهریاری تخصیص آب موردنیاز برای توسعه گلخانه‌ها در حوزه دریاچه ارومیه، درخواست تعدیل هزینه‌های سرمایه‌گذاری در منطقه سد کرم آباد شهرستان پلدشت، اختصاص تسهیلات لازم از محل صندوق توسعه ملی جهت توسعه دامداری‌های صنعتی در استان با احداث ۳۰ واحد ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ رأسی و به بالاتر را از مطالبات استان از رئیس جمهوری عنوان کرد.

وی تاکید کرد: توجه و تمرکز دولت بر قابلیت‌های لجستیکی و ترانزیتی و مواصلاتی موجود در استان به عنوان هاب لجستیک شمال غرب با توجه به هم‌مرزی با سه کشور همسایه برای مواجه با تحریم‌های ظالمانه که می‌طلبد بسترهای لازم در حوزه حمل‌ونقل، گمرکات و سایر موارد مرتبط به‌صورت ویژه در استان فراهم گردد.

استاندار آذربایجان غربی خواستار سقف مبادلات مرزی پیله وری از یکصد میلیون دلار به پانصد میلیون دلار شد و گفت: با توجه به شرایط ایجاد تحریم‌های ظالمانه و موقعیت بی نظیر استان، وجود گمرکات و پایانه‌های مرزی در حوزه مبادلات مرزی و با داشتن بیش از ۴۵۰۰ کارت پیله وری، ۱۳۹ هزار کارت الکترونیک مرزی یکی از ظرفیت‌های خوب منطقه برای تأمین قطعات خودرو، تجهیزات و مواد اولیه واحدهای تولیدی و تجهیزات پزشکی و دارویی کشور است.

در ادامه نماینده مردم ماکو، شوط، چالدران و پلدشت در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از مطالبات مردم آذربایجان‌غربی این است که با تخصیص اعتبارات، مطالعات برای اجرای خط راه‌آهن جلفا به بازرگان در دستور کار قرار بگیرد.

شریف پور ادامه داد: آذربایجان‌غربی از نظر منابع انسانی فراوان، آب، خاک، اقلیم متفاوت و وجود عشایر تولید محور از ظرفیت‌های بالایی برخوردار بوده که مهمتر از این ویژگی‌ها، هم‌زیستی مسالت آمیز اقوام و مذاهب مختلف در این استان است.

کد خبر 110831

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha