اتحاد اقوام ایرانی، تجاوز به خاک کشور را منتفی می کند

سرویس کردستان- مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گفت: با وجود اتحاد و یکپارچگی در میان اقوام ایرانی، هیچ دشمن خارجی جرا تجاوز به کشور ما را نخواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، سردار ذبیح الله مالکی در نشست تخصصی سوم خرداد سالروز ملی مقاومت، ایثار و پیروزی و رسانه در کردستان که در اداره کل فرهنگ و ارشاد کردستان برگزار شد، اظهار داشت: عملیات بیت المقدس که طی آن خرمشهر آزاد شد، از 10 اردیبهشت تا سوم خرداد به طول انجامید که به فرماندهی امام راحل، در مدت 24 روز و پس از 575 روز اسارت، خرمشهر آزاد شد.

او افزود: معادلات جنگ پس از آزادسازی طور دیگری رقم خورد چرا که صدام مطرح کرده بود اگر ایران بتواند خرمشهر را بازپس بگیرد کلید بصره را تقدیم می‌کنم.

سردار مالکی، آزادسازی خرمشهر را موجب عبرت دشمنان دانست و با تاکید بر لزوم اتحاد و همدلی تمامی اقوام ایرانی گفت: با وجود اتحاد و پکپارچگی در کشور قطعا هیچ دشمن خارجی توان و جرات تجاوز به خاک کشور ما را نخواهد داشت.

او همچنین به رشادت های مردم کردستان در زمان دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: در زمان جنگ مردم سنندج رشادت ها و ایثارگری های زیادی داشته اند و مردم این دیار از روز اول انقلاب وفاداری خود را به انقلاب اسلامی ثابت کرده اند.

نقش اساسی رادیو و تلویزیون در دوران دفاع مقدس

بهروز خیریه، یکی از گویندگان رادیو کردستان در دوران دفاع مقدس هم در این نشست به بیان خاطرات خود از دوران جنگ پرداخت و اظهار داشت: رسانه ها در دوران جنگ تحمیلی بر مبنای سرعت، سهولت دسترسی و وسعت تقسیم می شدند که رادیو سریعترین رسانه ممکن در زمان جنگ، رادیو بود و تمامی ویژگی های مذکور را داشت.

او با بیان اینکه اطلاع رسانی در زمان جنگ نقش اصلی را بازی می کند، تصریح کرد: خبر عملیات های مهم، اعلام پایان جنگ، آزادسازی خرمشهر و ... از جمله اخباری بود که در زمان جنگ از طریق رسانه اطلاع رسانی می شد که رادیو و تلویزیون نقش اساسی در این اطلاع رسانی داشتند.

خیریه به کاربرد رسانه در بخش سرگرمی در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و در این باره توضیح داد: از رسانه برای سرگرمی هم می توان استفاده کرد که اینکار در زمان جنگ انجام شد و جواب هم داد به عنوان مثال، نمایش های طنز مرتبط با جنگ از رادیو و فیلم های کمدی دوبله شده از تلویزیون پخش می شد و مردم را سرگرم می کرد.

او همچنین به کاربرد رسانه در حوزه آموزش اشاره کرد و توضیح داد: آموزش پدافند غیرعامل مانند پناه گرفتن در حملات هوایی یا شیمیایی و همچنین انتقال فرهنگ دفاع مقدس از طریق رسانه در دوران هشت سال دفاع مقدس انجام می شد.

این خبرنگار دوران جنگ همچنین از قابلیت تهییجی بودن رسانه سخن گفت و افزود: برای اینکه مردم تهییج شوند و به جبهه های جنگ بروند در دوران دفاع مقدس از نوحه استفاده می شد. به عنوان مثال نوحه «ممد نبودی ببینی» که ریشه در فرهنگ دینی و آیینی مردم داشت در این دوران بسیار بر روی مردم تاثیرگذار بود.

ذهنیت های منفی درباره کردستان مانع توسعه آن است

سلیمان الله مرادی خبرنگار دوران دفاع مقدس در کردستان هم در این نشست با تاکید بر لزوم تسلط خبرنگاران به تاریخ گفت: کسی که تاریخ خود را نشناسد قطعا در نگارش خبر موفق نخواهد بود چرا که اهمیت خبرنویسی ارتباط مستقیمی با گذشته ها دارد.

او افزود: به عنوان مثال اگر ایران نبود زخم هایی که بر پیکر حلبچه از سوی رژیم بعثی وارد شد هیچگاه جهانی نمی شد که این گذشته ها لازم است دیده شود و خبرنگار بر آن مسلط باشد.

الله مرادی با تاکید بر اینکه در نوشته ها باید انصاف رعایت شود و همه چیز را سیاه و سفی نبینیم، اضافه کرد: یکی از موانع توسعه در کردستان، وجود ذهنیت های منفی درباره آن است که وظیفه رسانه زدودن این ذهنیت ها با بیان واقعیت های کردستان به ویژه در حوزه دفاع مقدس و پایداری است.

کد خبر 110875

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha