کرمانشاه در حسرت یک موزه استاندارد و مناسب

سرویس کرمانشاه- اشیاء تاریخی کشف شده در کرمانشاه به دلیل عدم وجود یک موزه‌ی استاندارد، در موزه های تهران نگهداری می شوند.

به گزارش کُرد پرسف کرمانشاه، به استناد شواهد تاریخی به جامانده از قرون دور، از برجسته ترین و شاخص ترین مناطق ایران کهن و پهناور بوده است.

دو تپه‌ گنج دره هرسین و شیخی آباد کرتویج دینور، از نخستین سکونتگا‌ه‌های بشر بوده اند. سنگ نگاره آنوبانی نی منصوب به پادشاه لولوبیان متعلق به حدود ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد در سرپل ذهاب کرمانشاه قرار دارد. در این سنگ نگاره شواهدی وجود دارد که ثابت می کند این دیار کهن از قطب‌های قدرتمند جهانی محسوب می شده است.

گوردخمه ها و دیگر کشفیات باستانشناسی، ثابت می کنند کرمانشاه در دوران مادها، مرکز تمدن ایران زمین و در دوران هخامنشیان به استناد کتیبه جهانی بیستون، از مناطق سرآمد این سرزمین بی نظیر بوده است.

اگر از داشته های ارزشمند کرمانشاه بخواهیم یاد کنیم، ماه ها قلم فرسایی متخصصان را می طلبد؛ اما همین بس که این دیار، مهد و گهواره‌ی تمدن خوانده می شود.

افسوس استان کرمانشاه با این تمدن دیرینه و آثار تاریخی ارزشمند، حتی یک موزه استاندارد و درخور پیشینه اش ندارد!

نگهداری اشیاء کشف شده با ارزش در تهران

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار کردپرس با بیان اینکه از زمان آغاز کاوش‌ها در استان تاکنون، ۳۰ هزار شیء تاریخی کشف شده است گفت: برخی این اشیاء در گنجینه استان و برخی به دلیل شرایط خاص نگهداری در گنجینه تهران نگهداری می شوند.

امید قادری از نبود موزه ای در شأن استان کرمانشاه ابراز تاسف کرد و افزود: این تعداد کشفیات نشان دهنده پتانسیل بالای استان برای دارا بودن یک موزه در سطح استانداردهای جهانی است.

تعیین تکلیف ساختمان نیمه کاره موزه کرمانشاه

در مجاورت ساختمان سازمان میراث فرهنگی کرمانشاه، سالهاست ساختمانی نیمه کاره به حال خود رها شده است که قرار بود روزی به عنوان موزه کرمانشاه به بهره برداری برسد.

قادری در خصوص وضعیت این ساختمان عنوان کرد: کار ساخت ساختمانی که به عنوان موزه در محوطه اداره کل میراث قرار دارد، از سال ۵۴ تا کنون متوقف شده است.

وی از انجام اقداماتی برای تعیین تکلیف این پروژه خبر داد و اظهار کرد: در حال بررسی این ساختمان هستیم و اگر مشاور، این ساختمان را با توجه به کاربری آن، از لحاظ سازه‌ای و استانداردهای جهانی تایید کند، قطعاً به موزه تبدیل خواهد شد، در غیر این صورت این ساختمان تعیین تکلیف شده و باید به فکر یک مکان دیگر برای موزه باشیم.

قادری به وضعیت موزه ها در شهرستان های استان اشاره کرد و گفت: اغلب موزه ها در سطح شهرستان‌ها با موضوع مردم شناسی و آداب و رسوم منطقه در حال فعالیت هستند.

12 موزه در استان کرمانشاه فعال است

12موزه که بیشترش موزه مردم شناسی است، در استان کرمانشاه وجود دارد.

رئیس گروه امور موزه ها و اموال منقول استان کرمانشاه در گفتگو با کردپرس، با بیان این مطلب گفت: محوطه های تاریخی استان مانند محوطه تاریخی تاقبستان و محوطه تاریخی بیستون که دارای گیت بلیت فروشی و بازدیدکننده هستند، جزء موزه ها به حساب می آیند.

اکرم طهماسبی با اشاره به اینکه موزه های موجود در شهرستان ها موزه مردم شناسی هستند، افزود: موزه تخصصی پارینه سنگی و خط و کتابت در مجموعه تکیه بیگلربیگی و موزه مردم شناسی در تکیه معاون الملک از جمله موزه های شهر کرمانشاه هستند.

جای تامل است که چرا استانی با این پیشینه تاریخی و داشتن موزه ای مانند موزه پارینه سنگی که موزه ای تخصصی در زمینه پیش از تاریخ است و در ردیف موزه‌های تخصصی جهان قرار دارد و به عنوان نخستین موزهٔ پارینه سنگی خاورمیانه شناخته می‌شود، هنوز ساختمانی با کاربری موزه و در واقع یک موزه‌ی استاندارد ندارد به طوریکه اشیاء مکشوفه با ارزش استان برای حفظ و نگهداری باید به موزه های تهران منتقل شوند و مردم استان از این داشته هایشان محروم بمانند.

کد خبر 110954

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha