به گزارش خبرگزاری کردپرس، در نشستی که با حضور جمعی از اصحاب رسانه استان ایلام و مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان ایلام برگزار شد، محمد بازوند افزود: اگر ایلام از قافله توسعه جا مانده است، نباید فقط مسئولین و نمایندگان این چهار دهه را مقصر بداینم.
او گفت: رسانهها باید علاوه بر وظیفه ذاتی پرسشگری خویش، به مسئولین اجرایی و قضایی کمک کرده و کد تخلفات را بدهند تا در اسرع وقت به آن رسیدگی شود.
بازوند توضیح داد: البته برای تحقق این مهم باید زمینههای آن ایجاد شده و از این ظرفیت برای اغراض شخصی و گروهی استفاده نکرد.
وی با اشاره به نقش مهم رسانهها در جامعه پذیری، عنوان کرد: مفاد متعالی مندرج در بیانیه گام دوم انقلاب را باید رسانهها مطالبه کنند تا زمینه تحقق آن ایجاد شود.
جنگ امروز جنگ رسانه است
مدیرکل صدا و سیمای ایلام در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین نقش خبرنگاران و رسانههای همگانی در جنگهای 100 سال اخیر پرداخت و گفت: جنگ جهانی اول را میتوان جنگ روزنامهها، جنگ جهانی دوم را جنگ رادیوها، جنگ ویتنام را جنگ تلویزیونهای سیاه و سفید، جنگ اول خلیجفارس را جنگ تلویزیونهای ماهوارهای و جنگ دوم خلیجفارس را جنگ رسانههای نوین با فناوری جدید دانست و بیشک جنگ امروز آمریکا علیه ملت ایران نیز یک جنگ رسانهای و روانی است.
بازوند افزود: اگر چه به اذعان رهبران سیاسی و نظامی جهان بین ایران و آمریکا جنگی در نخواهد گرفت ولی اخبارسازی از جنگ احتمالی و دامن زدن به فرضیه جنگ، دارای آثاری در جامعه ما بوده و اثر میگذارد.
او گفت: وقتی یک حادثه یا صحنهای در جنگ اتفاق میافتد، این برخورد و نوع نگاه و بازتاباندن رسانه است که میتواند از آن یک صحنه شکست بسازد یا یک صحنه پیروزی؛ چیزی مثل سر بریدن شهید حججی که به زعم رسانههای داعش برای ترساندن مردم ایران از آن استفاده کردند ولی به علت نفرت پراکنی در جهان تبدیل به یک شکست شد ولی در رسانههای ما تعبیرات دیگری از آن شد و به یک پیروزی بزرگ بدل گردید.
مدیرکل صدا و سیمای ایلام ضمن یادآوری حماسه سازیهای خبرنگران دوران دفاع مقدس، خطاب به اصحاب رسانههای امروزی عنوان کرد: امروز نیز مانند سالهای دفاع مقدس برای خبرنگاران ما شرایط مهیاست تا با فعالیت هوشمندانه خود در این فضای جنگ روانی نقش خود را ایفا کرده و از مردمشان محافظت و دفاع نمایند.
نظر شما