ضرورت اجتناب کشاورزان از آتش زدن بقایای محصولات زراعی

سرویس ایلام - مدیرکل جهاد کشاورزی استان ایلام گفت: کشاورزان از سنت غلط آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی اجتناب کنند.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، سیدمحمدتراب میری گفت: آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی موضوع سنتی و گسترده‌ای است، که دلیل اصلی آن روی آوردن کشاورزان به آتش زدن کاه و کلش گندم و جو، کنترل آفات و علف‌های هرز، پاک شدن سریع زمین از بقایای گیاه قبلی و آسان شدن عملیات شخم برای محصول بعدی است، ولی غافل از این که به کار بردن تناوب زراعی صحیح و استفاده مناسب از سموم نتیجه‌ای بسیار مطلوب‌تر دارد.

او گفت: این کار ضمن این که از نظر قانونی جرم بوده و با متخلف از طریق دستگاه قضا برخورد می شود بر چهره طبیعت خسارت وارد کرده، مشکلات زیست محیطی و خسارت به اکوسیستم را در پی داشته و در برخی موارد به زمین‌های اطراف خسارت وارد می کند.

میری با اشاره به این که ۷۰ درصد مواد آلی خاک از بقایای گیاهی تشکیل شده است ادامه داد: سوزاندن بقایای گیاهی موجب کاهش جذب عناصر غذایی توسط ریشه‌ها، کاهش ظرفیت نگهداری آب در خاک، کاهش راندمان مصرف آب، کاهش نفوذ پذیری خاک و کاهش فعالیت میکروارگانیسم‌های خاک می شود.

وی تأکید کرد: بهترین روش برگرداندن بقایا توسط شخم به زمین است که موجب غنی شدن خاک می شود.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان ایلام یادآورشد: همچنین می توان بدون خاک ورزی و با استفاده از ماشین آلات کاشت مستقیم محصول بعدی را کشت نمود که این شیوه یکی از مؤلفه‌های کشاورزی پایدار می باشد.

به گزارش کردپرس، به علت سنت غلط آتش زدن زمین‌های کشاورزی بعد از برداشت محصول، یکی از مزارع همجوار در موسیان دهلران در چند روز گذشته طعمه حریق شد و هکتارها محصول کشاورزی او از بین رفت.

کد خبر 111217

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha