به گزارش کرد پرس، در ابتدای این مراسم امام جمعه قروه با اشاره به توهینی که یکی از مداحان از شبکه 5 سیما به مقدسات اهل سنت کرد، گفت: برخی دیوانه ها و مغرضین حرف هایی به زبان می آورند که با هیچ عقل و منطقی سازگار نیست این ها پیشانی شیه یا سنی نیستند.
حجتالاسلام حسن باباییان با بیان اینکه امروز عالمان دینی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، روحانیون شیعه و سنی و مسوولان استان حول محور اتحاد، یکدلی و مشارکت گرد هم آمدهاند که نیاز مبرم جامعه امروزی است، گفت: مزدور چه شیعه و چه سنی کسی است که به مقدسات اهانت میکند، خاطرنشان کرد: اگر دیوانهای از روی نادانی سنگی به چاه اندازد نباید علمای نخبه به سهولت از آن بگذرد.
حجتالاسلام باباییان با طرح این سوال که مدیران در استان کردستان تا چه میزان نسبت گام دوم انقلاب را بومیسازی کردهاند، ادامه داد: کدامین قدم در استان در راستای بیانیه مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب که مهمترین نسخه پیشرفت و استقلال نظام جمهوری اسلامی در ۴۰ سالگی دوم است، برداشته شده است.
امام جمعه قروه با تاکید بر حفظ روحیه جوانان اهل سنت، اظهار داشت: من با سند و دلیل اقرار میکنم برخی در میان اهل سنت تلاش میکنند جوانان انقلابی اهل سنت را کنار بزنند، لذا این یک خطر جدی است و مرکز بزرگ باید به این مهم توجه جدی داشته باشند.
اتحاد و همبستگی بین مردم و دولت
در ادامه این مراسم، امام جمعه موقت سقز هم با اشاره به اهمیت اتحاد و همدلی بین مردم و دولت گفت: تبعیت از حکومتی که عدالت را پیادهمیکند واجب است چراکه امنیت و آسایش در سایه عدالت حاصل میشود.
ماموستا محمود ابنالخیاط با ذکر اینکه در هر دولتی اتحاد و همبستگی نباشد، آن حکومت دوام نمیآورد، ادامه داد: مسوولین در مقابل مردم مسوول و جوابگو هستند و در قیامت از آنان بازخواست میشود مردم هم در مقابل باید همدل و هم صدا به دور از نزاع باشند.
وی ریشه کنی فقر و فلاکت و بیکاری را رسالت مدیران عنوان کرد و گفت: حکومت موظف است میان ملت تبعیض قائل نشود چراکه از اوایل انقلاب تاکنون همه اقشار جامعه پشتیبان انقلاب و نظام بودهاند.
وی توهین به مقدسات هر قومی را طبق دستور مقام معظم رهبری حرام دانست و ضمن محکوم کردن عمل زشت مداحی که به اهل سنت توهین کرده بود ، گفت: زنان پیامبر مادران مسلمین هستند، لذا توهین به مادر مومنان حرام و کاری زشت است.
مسیر توسعه کردستان باید هموار شود
نماینده ولی فقیه در کردستان هم در این مراسم با اشاره به مشکلاتی که در حوزه توسعه استان وجود دارد، خواستار تلاش برای هموار شدن مسیر توسعه کردستان از سوی مدیران شد و گفت: در حکومت اسلامی باید، فکر براساس دین پیاده شود و کارهای فکری و فرهنگی در بخشهای مختلف از نظر اعتقادات، باورها و ارزشها، گفتارها و رفتارها معنای صحیحی داشته باشد.
وی با بیان اینکه فرهنگ کردی از فرهنگ اسلامی جدا نیست، افزود: فرهنگ کردی با فرهنگ اسلامی آمیخته است و اگر کسی قصد جداسازی این دو را داشته باشد خیانت میکند.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان تصریح کرد: ضعفهایی که موجب عدم توسعه استان شده را باید قبول کرده و با تدبیر و برنامهریزی در صدد رفع آن برآییم.
آیتالله حسینیشاهرودی با اشاره به اینکه با وحدت و اتحاد مشکلات مرتفع میشود، ادامه داد: ملت ایران با صبر و استقامت در همه عرصهها از تمامی جهات مختلف در دنیا اول است با توجه به اینکه پیشرفتهای علمی جهان از مسلمانان سرچشمه گرفته و همه بر این اعتقاد واقفند لذا در این شرایط بحرانی کشور میطلبد همدل و متحد همانند همیشه در صحنه باشیم.
وی با اشاره به شرایط سخت کشور و تحریمهای اقتصادی کشورمان، اذعان کرد: باید تهدیدات را به فرصت تبدیل کرد چراکه ما در بسیاری از زمینهها به استقلال کامل رسیدهایم و همچنان دشمن در مقابل ما ناتوان است.
مدیران ارشد کردستان از منتقدان منصف و دلسوز رویگردان نشوند
یک فعال سیاسی کردستان هم گفت: همه واقفیم که ضعف مدیریت، عدم پاسخگویی یا ناکارآمدی مدیران خیلی بیشتر از بهانهتراشیها و دشمنیهای آمریکا و دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی باعث رنجش مردم از نظام خواهد شد پس مدیران ارشد استان نباید از منتقدان منصف و دلسوز رویگردان باشند.
منصور نصرتیشعار با بیان اینکه کرد ایرانی ریشه در خاک این کشور دارد و مرزبانی است که حتی برای یکبار یک سانتیمتر از خاک پاک این کشور را به دشمن واگذار نکرده و این افتخار کرد و کردستانی است که جان و مال و فرزندان را به آب و خاک هدیه کرده است، گفت: همیشه در محافل مختلف شاهد به چالش کشیدن همدیگر به نام این جناح و آن جناح بودهایم و کمبود و مشکلات را به گردن جناح مخالف انداختهایم اما من کرد از هر اصولگرایی، اصولگراتر هستم چون انقلابی که چهل سال پیش بنیانگذار آن خمینی کبیر(ره) بوده اصولش را بر اساس برقراری عدالت، استقلال و آزادی، رفع تبعیض، از بین بردن نظام ارباب رعیتی، برابر حقوق اقوام، حکومت مستضعفین و بر پایه دین مبین اسلام بنا نهاد.
این فعال سیاسی کرد گفت: در نظام پادشاهی و رژیم پهلوی کردها بیش از دیگر اقوام مورد بیمهری، ظلم و ستم و تبعیض قرار گرفت پس اگر اصولگرایی به معنای پایبندی به اصول اساسی انقلاب به رهبری مقام معظم رهبری است، کرد از هر اصولگرایی، اصولگراتر است.
نصرتیشعار ادامه داد: اگر اصلاحطلبی به معنی جلوگیری از تکرویها و انحراف خودرایها و درجهبندی شهروندان و دستهبندی اقوام و مذاهب است بدان که من کرد مادرزاد اصلاحطلب هستم چون در تمام کشورها کردها ساکن هستند و مزه تلخ درجه چندم را به عنوان دستهبندی شهروندی، عدم آزادی، تبعیض و ظلم را در طول تاریخ چشیدهاند.
دبیر جامعه اسلامی فرهنگیان سنندج خطاب به مدیران و نخبگان بومی کردستان اذعان کرد: شما فرزندان این آب و خاک هستید ما انتظارهای نامعقول از شما نداریم ولی بدانید که انتقادهای من آیینهوار است نه شاخه صفت، ما دوست نداریم که به دولتمردان بهانه بدهیم که اعلام کنند مدیران بومی در کردستان ضعیف عمل کردند.
نصرتیشعار اظهار داشت: ما نمیتوانیم قبول کنیم ضعف مدیریت تعدادی از مدیران بهانهای باشد برای ناتوان جلوهدادن مدیران بومی، پس مجبوریم برای دفاع از مدیران بومی و حق و حقوق مردم همیشه در صحنه کردستان و آرمانهای شهدا منتقد مدیران ضعیف باشیم.
وی اضافه کرد: همه واقفیم که ضعف مدیریت، عدم پاسخگویی یا ناکارآمدی مدیران خیلی بیشتر از بهانهتراشیها و دشمنیهای آمریکا و دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی باعث رنجش مردم از نظام خواهد شد پس مدیران ارشد استان نباید از منتقدان منصف و دلسوز رویگردان باشند.
این فعال سیاسی تصریح کرد: هدف ما رضایت مردم و رضایت مردم یعنی حفظ نظام پس اگر غیر از این باشد جنگ منفعتطلبی است نه دلسوزی، پس متهمکردن همدیگر هیچ سودی ندارد.
نصرتیشعار در ادامه افزود: در وضعیت پیش آمده هرکدام از ما به نحوی دخیل هستیم چون برخیها مادرزادی مدیر به دنیا آمدهاند پس به جای متهمکردن همدیگر، راهکار ارائه دهیم.
وی یادآور شد: عدم سنجش نیازهای اساسی بازار و نیاز مردم، عدم نظارت بر بازار و کنترل آن، مشکل بیکاری، تبعیض در استخدامیها باید رفع شود.
نصرتیشعار با ذکر اینکه در بخش فرهنگی باید روی مقوله آموزش مسائل فرهنگی همت گمارد، گفت: مبارزه جدی با بزهکاریهای خطرناک، جمعآوری معتادان سطح شهر، همفکری و همگرایی مدیران و نخبگان، فعالین مدنی و سیاسی استان، راضی نگه داشتن مردم، دوری از تجملگرایی مدیران، طرح ترافیک، هشدار در راستای اختلال در سطح شهر ضروری است.
توسعه همه جانبه کردستان مهمترین مطالبه مردم استان
نماینده مردم شهرستان بیجار در مجلس شورای اسلامی هم به عنوان رییس مجمع نمایندگان استان کردستان در این مراسم گفت: امروز کردستان در ابعاد مختلف مشکلات فراوانی دارد و مهمترین مطالبه مردم این استان نیز از نظام توسعه همه جانبه است.
حمدالله کریمی گفت: کردستان دارای ظرفیت های بسیاری در حوزه های مختلف مانند کشاورزی، معادن و گردشگری است اما هیچکدام از اینها نمی تواند توسعه را برای کردستان به همراه داشته باشد و تنها فکر و اندیشه توسعه گرایانه می تواند این هدف را تحقق بخشد.
وی افزود: اگر تفکر و نگرش مسئولان نسبت به مشکلات کردستان تغییر پیدا کند می توان بسیاری از مشکلات را مرتفع کرده و زمینه توسعه همه جانبه کردستان را فراهم کرد.
نماینده مردم شهرستان بیجار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اختلاف سلیقه و اختلاف نظر همیشه در بین گروه های مختلف سیاسی وجود دارد اما درد مردم کردستان این نیست و مردم تنها به دنبال تفکر توسعه ای هستند و انتظار می رود همه در هر جناحی که هستند فعالیت های خود را به سوی پیشرفت و توسعه کردستان سوق دهند.
کریمی یادآور شد: وحدت و همدلی و جلوگیری از شعار زدگی می تواند مسئولان را از روزمرگی خارج کرده تا با فکر و اندیشه نو فعالیت های توسعه گرایانه خود را برای این استان دنبال کنند.
وی با بیان اینکه نقش نخبگان و مدیران در توسعه فکری بسیار ویژه و خاص است و از آنها انتظار بیشتری می رود، بیان کرد: با وجود اختلاف سلیقه و نظرات، همه باید در فضای تعامل و هم فکری حرکت کنیم.
نقد هر قلم و زبانی را پذیرا هستیم
استاندار کردستان هم در این مراسم به عنوان آخرین سخنران با بیان اینکه نقد را از هر قلم و زبانی پذیرا هستم، ما نقدپذیر هستیم و از هر نقدی با آغوش باز استقبال میکنیم اما اتهام و تخریب را قبول نداریم، گفت: امروز فرصتی پیش آمد در کنار هم به بیان دیدگاهها و از میان بردن اختلافات بپردازیم و بیرون از این فضا وحدت و همدلی را به منصه ظهور رسانیم.
بهمن مرادنیا با بیان اینکه تفرقه افکنی میان روشنفکران و نخبگان سیاسی استان بیشترین ضربه به جامعه را وارد میسازد، عنوان کرد: نخبگان استان در سطح ملی جایگاه ارزندهای دارند لذا نباید در فضای داخل استان این همه تخریب صورت گیرد.
استاندار کردستان با اشاره به نیاز مبرم استان در شرایط کنونی به دو عنصر همدلی و همفکری، ادامه داد: هوشیار باشید کسانی که دنبال تخریب چهرههای مختلف و تفرقهافکنی هستند، خواهان توسعه استان نیستند و قصد گرفتن سرمایههای اجتماعی این منطقه را دارند.
مرادنیا خطاب گفت: خواسته ما مدیریت استان، توسط فرزندان بومی این مرز و بوم است.
وی با اشاره به اینکه استکبار جهانی و دشمنان ما در راستای ایجاد اختلاف میان نظام، مردم و حاکمیت کمر همت بستهاند، تاکید کرد: تلاش دشمنان ناامید کردن مردم از نظام و حاکمیت است بنابراین ما در داخل کشور نباید به این اختلافات دامن بزنیم چراکه این کار آب در آسیاب دشمن ریختن است.
وی تفکر در خصوص مسائل فراملی را رسالت مدیران، نخبگان و اندیشمندان استان عنوان کرد و یادآور شد: اصلاح طلب، اصولگرا و معتدلین با اتحاد و همدلی نباید به افراد فرصتطلب اجازه دهند در فضای مجازی اطلاعات نادرست نشر دهند و به اختلافات دامن بزنند.
مرادنیا گفت: نقد را از هر قلم و زبانی پذیرا هستم، ما نقدپذیر هستیم و از هر نقدی با آغوش باز استقبال میکنیم اما اتهام و تخریب را قبول نداریم.
استاندار کردستان از ائمه جمعه و جماعت، صاحبان قلم و اندیشه و رسانهها خواستار ایجاد فضای وحدت و همدلی شد و افزود: به فرصتطلبان اجازه سوءاستفاده در خصوص عدم همبستگی را ندهید و نگذارید تریبونهای نماز جمعه و دانشگاهها به تهمت و افتراء آلوده شود.
مرادنیا افزود: بیمارستان ۲۳۵ تختخوابی سقز، پروژههای عمرانی شهری، تبدیل ۴۲۰۰ هکتار اراضی دیم به آبی، پروژه شهرک صنعتی سرنجیانه از جمله طرحهای دولت و کارخانه ژینانوس توسط بخش خصوصی اقدامات عمرانی است که طی چند ماه آینده در کردستان به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی گفت: کنگره ملی ۵۴۰۰ شهید کردستان در خرداد ماه امسال و کنگره مشاهیر کرد با حضور صاحبان اندیشه و قلم و چهرههای فاخر کرد از کشورهای مختلف در تیرماه سال جاری در سنندج برگزار خواهد شد.
نظر شما