ساماندهی حقوق و دستمزد قالیبافان/ مشکل بیمه‌ای بافندگان برطرف می شود

سرویس آذربایجان غربی- رییس مرکز ملی فرش ایران گفت: امسال ۱۹ هزار میلیارد ریال اعتبار در راستای بیمه تأمین اجتماعی قالیبافان سراسر کشور در نظر گرفته شده، تا مشکل بیمه‌ای این قشر نیز حل و فصل شود.

به گزارش کردپرس، فرشته دست پاک در سفر خود به شهرستان خوی از نظام مند شدن حقوق و دستمزد قالیبافان خبر داد و افزود: با توجه به کثرت فعالان حوزه فرش دست بافت در کشور در آینده نزدیک نحوه محاسبه و پرداخت حقوق و دستمزد قالیبان را جهت اجرا به استانها ابلاغ خواهیم کرد.

وی اظهار کرد: بیش از ۲ میلیون نفر در کشور در حوزه فرش فعالیت دارند و صنعت فرش بافی بزرگترین صنف کشور است، نبود بیمه تأمین اجتماعی برای فعالان این بخش یک ناامنی شغلی را برای شاغلان ایجاد کرده است.

دست پاک افزود: بیمه شدگان قالیبافی از 6 هزار نفر به 2 هزار نفر تقلیل یافته و دلیل آنهم غیر صنفی بودن اکثریت بیمه شدگان بود.

وی تاکید کرد: امسال ۱۹ هزار میلیارد ریال اعتبار از محل تبصره ۱۴ یارانه‌ها در راستای بیمه تأمین اجتماعی قالی بافان سراسر کشور در نظر گرفته شده است تا مشکل بیمه‌ای این قشر نیز حل و فصل شود.

رییس مرکز ملی فرش ایران اعلام کرد: فرش دستباف ما به لحاظ کیفیت حرف نخست را در دنیا می‌زند و باید از نظر تکنولوژی و ساختار نیز به روز و شناسنامه دار شود. هدف ما هم اجرای طرح ملی کارآفرینی و توسعه صنعت فرش دستباف است و با این امر می‌توان زمینه اشتغال بیش از ۴۰ هزار نفر را در کشور فراهم کرد.

سرپرست سازمان صنعت، معدن وتجارت استان آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: آذربایجان غربی با تولید سالانه ۲۹۰ هزار مترمربع فرش دستباف و داشتن ۲۲۴ واحد کارگاه تولیدی از استان‌های مطرح در تولید این محصول به شمار می‌رود و ۷۲ هزار نفر از مردم این استان در این بخش اشتغال دارند.

محمد دهقان در خصوص ارائه تسهیلات بانکی به بافندگان افزود: در سال گذشته 468 فقره تسهیلات مشاغل خانگی به مبلغ 32 هزار و 750 میلیون ریال به بانکهای عامل معرفی شد که از این تعداد 404 فقره تسهیلات به مبلغ 25 هزار و 400 میلیون رایال پرداخت گردید.

سرپرست سازمان صنعت، معدن وتجارت استان آذربایجان غربی اظهار کرد: تعداد 781 طرح قالی بافی جهت بهرمندی از تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری کارا به مبلغ 257 هزار و 428 میلیون ریال بود که تعداد 516 طرح توانستند این تسهیلات را به مبلغ 125 هزار و 260 میلیون ریال جذب کنند.

وی ادامه داد: استان آذربایجان غربی دو برند معروف فرش افشار تکاب در جنوب استان که در شرف ثبت جهانی می باشد و فرش ریز ماهی خوی که ثبت جهانی شده است.

کد خبر 111452

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha