اداره ارشاد ایلام مسئول اشتغال استان نیست / فرج‌اله صیدمحمدی

سرویس ایلام - نبودن معیار و ملاک مشخص در تعریف خبرنگار و خلا قانونی صدور مجوز نمایندگی باعث شده است که هر فردی در این استان که سودای شغل و اشتغال داشته باشد بدون هیچ سابقه‌ی رسانه‌ای و فعالیت مطبوعاتی خبرنگار نامیده شود.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، در سال‌های ۸۸ یا ۸۹ برای صدور مجوز نمایندگی یک نشریه‌ی مکتوب سراسری یا محلی داشتن حداقل ۵ سال سابقه‌ی خبرنگاری از الزامات اولیه بود اما در دو سال اخیر اداره کل ارشاد استان از کف خیابان خبرنگار و روزنامه‌نگار کشف می‌کند و به آنها نمایندگی روزنامه سراسری اعطا می‌کند.

بیش از ۹۰ روزنامه‌ی سراسری در استان ایلام مجوز نمایندگی و فعالیت از اداره کل فرهنگ و ارشاد استان ایلام دریافت کرده‌اند که به جرات می‌توان گفت بسیاری از این نمایندگان حتی توان نگارش یک خط خبر را هم ندارند و صرفاً به عنوان بازاریاب مشغول ارسال آگهی به دفاتر این روزنامه‌ها در تهران هستند.

نبودن معیار و ملاک مشخص در تعریف خبرنگار و خلا قانونی صدور مجوز نمایندگی باعث شده است که هر فردی در این استان که سودای شغل و اشتغال داشته باشد بدون هیچ سابقه‌ی رسانه‌ای و فعالیت مطبوعاتی خبرنگار نامیده شود و مجوز دریافت یک رسانه را اخذ ‌کند.

شوربختانه در سال‌های اخیر جامعه‌ی خبرنگاری استان بیشترین آسیب را از جانب همین افراد دیده است و اداره کل ارشاد تاکنون سازوکار مناسبی برای این امر نیاندیشیده است.

معاونت مطبوعاتی وزارت فخیمه‌ی! ارشاد دست ادارات کل را در صدور مجوز سایت‌های خبری و نشریات محلی بسته و حتی یک اظهار نظر ساده و حق رای به آنها نداده است و بسیاری از افراد به صورت خانوادگی بدون هیچ‌گونه تخصص و صرفا با لابی از پایتخت موفق به دریافت سایت‌های خبری و نشریات متعدد محلی شده‌اند.

یارانه‌ی سایت‌های خبری استان ایلام نیز به حساب مدیران مسئولی واریز شده است که هیچ نقش و تاثیری در سپهر رسانه‌ای استان نداشته‌اند و بدین ترتیب مرگ رسانه‌های استان در این تبعیض آشکار رقم خورده است.

پایانه‌های مسافربری صرفاً به تعداد معدودی به نسبت جمعیت آن شهرستان‌ اجازه فعالیت و دریافت دفترچه به رانندگان می‌دهد یا مثلا آب منطقه‌ای به طرح‌های کشاورزی با فاصله‌ی تعریف شده‌ای اجازه‌ی حفر چاه می‌دهد اما نمایندگی روزنامه‌های سراسری به راحتی و بدون محدودیت در اختیار افراد فاقد وجاهت داده می‌شود و این امر موجب دلسردی مطبوعات استان ایلام که محل درامد آنها صرفا آگهی‌های دولتی در نبود بخش خصوصی است، شده است.

آیا مسئولین ارشاد استان می‌دانند که نشریات منطقه‌ای استان ایلام در دیگر استان‌های کشور امکان دریافت آگهی‌های دولتی را ندارند؟ آیا اداره کل ارشاد مسئول اشتغال‌زایی جوانان استان است که صرفا به جهت بالا بردن بیلان کاری و افزایش تعداد نمایندگی نشریات سراسری و برای خوشایند معاونت مطبوعاتی اقدام به صدور مجوز می‌نمایند؟ این خلا قانونی از کجا نشات می‌گیرد که یک فرد تا ۵ نمایندگی روزنامه سراسری را عهده‌دار می‌شود؟

خانه‌ی مطبوعات کجای این سیکل معیوب قرار دارد که اجازه‌ی ورود به افراد غیر متخصص را به عرصه‌‌ی تخصصی خبرنگاری داده است.

باید به حال جامعه‌ی رسانه‌ای استان ایلام تاسف خورد که افرادی بدون تخصص، بدون تجربه و بدون آموزش لازم خبرنگار نام گرفته‌اند و معاونت مطبوعاتی ارشاد و اداره کل فرهنگ ایلام در تسهیل ورود "ویزیتور‌ها" به محیط و مکتب رسانه کوشیده‌اند.

با این حال اما معتقدیم اداره کل ارشاد با وجود مدیرکل و معاونین توانمند، متخصص، جسور و پیگیر که عملکرد قابل تحسینی در حوزه‌ی فرهنگی هنری در استان داشته اند می‌توانند با هم‌گرایی و هم‌فکری با مطبوعات استان به راهکاری برای این معضل دست یابند.

* روزنامه نگار ایلامی

کد خبر 111511

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha