اختصاص ۷۰۰ میلیون ریال برای ایجاد زیرساخت در شکارگاه بهرام چوبین

سرویس ایلام - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام از ایجاد زیرساخت منطقه گردشگری تنگه بهرام چوبین واقع در شهرستان دره شهر خبر داد .

به گزارش خبرگزاری کردپرس، عبدالمالک شنبه زاده ضمن اعلام این خبر، اظهار کرد: جهت زیرساخت منطقه گردشگری تنگه بهرام چوبین شهرستان دره شهر مبلغ ۷۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی اختصاص یافت.
وی تصریح کرد: پروژه زیر ساخت منطقه گردشگری تنگه بهرام چوبین شامل محوطه سازی، سکوسازی و رمپ دسترسی است.
به گزارش کردپرس، تنگه بلند و زیبای "بهرام چوبینه" در فاصله‌ی هفت کیلومتری شهر تاریخی دره‌شهر و در مسیر دره‌شهر به پلدختر قرار دارد و به اقامتگاه ییلاقی بهرام چوبینه - سردار ساسانی معروف است. این تنگه علاوه بر زیبایی‌های وصف‌ناپذیر طبیعی که در خود جای داده است، دارای آثار قلعه‌ای بزرگ و آب‌انبارهای تراشیده از سنگ است که این آثار مربوط به دوره‌ی ساسانی است .

این تنگه‌ی کم‌عرض و بسیار مرتفع که شکارگاه بهرام چوبینه بوده است، دارای آثار ارزنده‌ای در قسمت ورودی، پیشانی و ارتفاعات است؛ از جمله آثار به‌جای مانده از این قلعه که از سنگ و گچ ساخته شده است، دیواره‌های سنگی و آب‌انبار آن است.
این تنگه و قلعه‌ی آن، علاوه بر زیبایی‌های طبیعی و آثار پلکان‌های سنگی بر دیوارهای سنگی و نقاط صعب‌العبور داخل تنگه، وجود چهار آبشار انبار که در صخره‌های سخت تراشیده و وجود آب آشامیدنی در داخل آن‌ها حاکی از توجه و اهمیت به این منطقه در طول دوران تاریخی دارد که در نوع خود بی‌نظیر است.
یکی از سرداران سپاه خسرو پرویز به نام "سردار بهرام" پس از شورش به همراه یارانش در همین تنگه مستقر شده است و علت وجه تسمیه این تنگه به نام "بهرام چوبین" به خاطر همین رویداد تاریخی است.
در محوطه این تنگه که به طور عموم "قلعه چوبین" نیز می‌خوانند، نمادهای نظامی‌گری به وضوح قابل رویت است، مثل دستکن‌هایی که در دل دیوارهای سنگی مرتفع ساخته شده یا دیده‌بانی که در بدو ورود به تنگه قابل دیدن است.
این قلعه را می‌توان از جمله نخستین کمینگاه‌های شورشیان علیه حکومت خسرو پرویز در ایران برشمرد، شکل‌گیری این تنگه به عنوان مرکز حکومت نظامیان شورشی علیه خسرو پرویز به دوره ساسانیان باز می‌گردد، در حقیقت این تنگه مرکز حکومت نظامیان شورشی به حساب می‌آمده است.
هیچ کاوشی در زمین دفینه‌های آن به عمل نیامده است، اما این اثر به عنوان یک اثر فاخر ملی به ثبت رسیده است.

کد خبر 111573

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha