فاروق سخنور در گفت و گو با خبرنگار کردپرس افزود: سمندر کردستانی از راسته دوزیستان دم دار و در معرض خطر انقراض طبقه بندی شده است. در اصطلاح محلی به آن «کانی بوک» یعنی عروس چشمه، گفته میشود و تنها در چشمههای با آب روان و صاف قابل مشاهده است.
وی افزود: در راستای حمایت و حفاظت از این گونه جانوری و حفظ زیستگاه آن، تیم کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی و مهاباد در ۲ مرحله زیستگاه سمندر کردستانی در منطقه «قلات شاه» را مورد پایش قرار دادند و موفق شدند، 75 حلقه را سرشماری کنند.
رییس حفاظت محیط زیست مهاباد با اشاره به عدم آگاهی جوامع بومی و محلی از وضع سمندرهای ایران تاکید کرد: جمعیت این گونه جانوری رو به کاهش است، بنابراین با آموزش و اطلاعرسانی درصدد حفاظت بیشتر از این گونه ارزشمند هستیم.
سخنور گفت: محل زیستگاه این جانور در چشمه سارها و جویبارهای کوهستانی است و در مهاباد علاوه بر منطقه قلات شاه در مناطق دیگری از جمله «بینگوین»، «اشکوتان» به عنوان زیستگاه این گونه نادر شناسایی، همچنین در سردشت و پیرانشهر هم مشاهده شده است.
گفتنی است؛ سمندر کردستانی و آذربایجانی دو گونه جانوری متفاوت هستند و آذربایجان غربی بزرگترین زیستگاه این دو گونه (دوزیستان) محسوب می شود. "سمندر کردستانی" در لیست سرخ اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت در دسته به شدت در معرض خطر انقراض طبقه بندی شده است.
نظر شما