اقلیم کردستان؛ سرزمینی پر نعمت اما بی بهره از مدیریت صحیح

سرویس جهان- سایت قنطره آلمان در گزارش خود اقلیم کردستان عراق را سرزمینی با داشتن وفور منابع و نعمت توصیف می کند اما چشم انداز این منطقه خودمختار عراق را به دلیل آنچه نداشتن برنامه ریزی صحیح و مدیریت استراتژیک خوانده، مبهم و تار خوانده است.

به گزارش کردپرس، سایت خبری- تحلیلی قنطره در آلمان گزارشی از وضعیت فعلی اقلیم کردستان ارائه کرده است و در آن نسبت به آینده این منطقه ابراز نگرانی شده است.

بر اساس این گزارش، اقلیم کردستان عراق در سال های اخیر با دو حادثه مهم روبه رو شد که رشد اقتصادی این منطقه را متوقف کرد و وضعیت را برای ساکنان این منطقه از شمال عراق به بحران تبدیل کرد. این سایت دو حادثه بدشگون برای اقلیم کردستان را قطع شدن بودجه اقلیم کردستان توسط نوری مالکی، نخست وزیر وقت عراق به بهانه فروش مستقل نفت از سوی اربیل و برگزاری رفراندوم پر مناقشه استقلال در اقلیم کردستان در سال 2017 دانسته است.

در این نوشتار اشاره شده است که دولت مرکزی عراق تحت رهبری حیدر العبادی، نخست وزیر عراق هم در مخالفت با برگزاری رفراندوم سرچشمه منابع مالی برای اقلیم کردستان را قطع کرد و مسیرهای پروازی خارج را بر فرودگاه های اقلیم کردستان مسدود کرد. وضعیت بحرانی اقلیم کردستان پس از این اتفاقات به بدترین شکل ممکن بر زندگی مردم تاثیر گذاشت.

اما این سایت یکی دیگر از مشکلات اقلیم کردستان را تسلط دو حزب اتحادیه میهنی و دموکرات کردستان عراق بر این منطقه و در دست گرفتن منابع درآمدی این منطقه از سوی این دو حزب دانسته است که به نوشته این سایت می توان این مسئله را تسلط دو خانواده بر اقلیم کردستان توصیف کرد.

این گزارش با این حال برخی منابع دیگر اقلیم کردستان را در میانه این بحران نجات بخش برای اقلیم کردستان می داند و آن بهره مندی اقلیم کردستان از منابع آب و خاک حاصلخیز، جنگل و مناطق گردشگری دانسته است که می تواند با جذب سرمایه و گردشگر به منابع مهم درآمد تبدیل شوند.

در این گزارش اشاره شده که اقلیم کردستان از نبود برنامه ریزی و مدیریت استراتژیک برای بهره مندی و بکار انداختن منابع رنج می برد چرا که در صورتی که مدیریتی کارآمد با داشتن برنامه ریزی صحیح، منابع طبیعی اقلیم کردستان از جمله نفت و گردشگری را در دست بگیرد اقتصاد این منطقه را که در حال حاضر دچار رکود شده نجات خواهد داد.

این سایت یکی از مهم ترین مشکلات کنونی اقلیم کردستان را بیکاری گسترده جوانان عنوان کرده است که باعث شده تعداد زیادی از آنها مسیر مهاجرت به اروپا را در پیش بگیرند و در این راه دچار گرفتاری های تازه ای می شوند.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 111620

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha