به گزارش کُرد پرس، امیرکیان معاونی اولین نخبه ای بود که در این نشست سخن گفت و خروج نخبگان از کشور را یکی از مشکلات اساسی جامعه عنوان کرد و اظهار امیدواری کرد با تعامل جوانان نخبه با مدیران کشور این مشکل حل شود.
وی با بیان اینکه تا سال ۸۵ هیچ سازمانی برای حمایت از نخبگان وجود نداشت تا اینکه به دستور رهبری بنیاد نخبگان تاسیس شد، اظهار کرد: چشمانداز ۱۴۰۴ که دستیابی به آن باید صورت گیرد از مسیر توجه به بنیاد نخبگان و نخبگان کشور خواهد گذشت.
این نخبه کردستانی افزود: مهمترین حمایت نخبگان کمک به اثرگذاری بیشتر آنها در جامعه است و نخبگان باید به صورت بالفعل در سیستم اداری کشور فعالیت کنند.
معاونی با اشاره به اینکه جلسات همفکری بسیاری در سطح استان برگزار میشود، ولی مدیران استانی گوش شنوایی برای انتقادات ندارند و انتقادپذیر نیستند، ادامه داد: بستر مناسبی برای گفتوگوی نخبگان و بخش اداری در کردستان وجود ندارد و این یک مشکل اساسی است.
دومین نخبه ای که در این نشست سخنرانی کرد عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بود و بیان کرد: یکی از مشکلاتی که در حوزه آسیبهای اجتماعی در استان داریم، نبود گفت و گو بین طیف های گوناگون جامعه است که به شدت به تنوع، تضارب و تکثر آرا نیاز داریم.
محمد عبدالملکی بزرگترین سرمایه هر جامعه را نیروی انسانی و جوانان و نخبگان آن جامعه عنوان کرد و یادآور شد: باید با تساهل و تسامح پای حرف نخبگان طیف های گوناگون بنشینیم چرا که نبود گفتگو در جامعه دلسردی را در پی دارد.
وی با تاکید بر اینکه، باید حسلب معاندان را از منتقدان جدا کنیم، گفت: کسانی هستند دلشان عمیقاً با نظام اسلامی است اما دلسرد و دل شکسته شده اند می شود با گفتگو آنها را به میدان آورد.
این نخبه کردستانی با بیان اینکه ۹۵ درصد جامعه نخبگان استان در تصمیمگیریهای کلان استان دخیل نیستند که درد بزرگی است، افزود: از این افراد حتی در پست مشاوره هم استفاده نمی شود.
یکی دیگر از نخبگان حاضر در این نشست اظهار کرد: تا زمانی که نخبگان به باور این کلمه نرسند، نخبه محسوب نمیشوند و مفید واقع شدن در جامعه یکی از راهکارهای رشد نخبگان در جامعه است.
محمد رضایی ادامه داد: عدم توجه مسئولان اجرایی به ظرفیت نخبهها یکی از مشکلات استان است و هیچ یک از نخبگان به پستهای مدیریتی چشم ندارند و متاسفانه مسئولان حتی مشاوره از نخبگان را نمیگیرند.
وی یادآور شد: بیشتر نخبگان کشور گوشهگیر شده اند و نیاز است بستری برای کادرسازی نخبگان کردستانی در استان ایجاد شود.
نخبه بعدی از برگزیدگان جشنواره خوارزمی بود و با بیان اینکه یکی از مشکلات اصلی کشور این است که همه امور اجرایی به زمان انتخابات موکول می شود، بیان کرد: مشارکت مردمی در کشورمان محصور به دوران انتخابات است.
علیرضا معظمی با بیان این که احساس مسئولیت تنها هر چهار سال یک بار اتفاق می افتد، گفت: باید در تصمیم گیری کلان هم از مشارکت مردمی استفاده و اثرات مخرب یا مثبت آن بر زندگی مردم سنجیده شود.
وی با بیان اینکه باید از نظر همه مردم (چه موافق و چه مخالف) به عنوان حق شهروندی استفاده شود، اظهار کرد: اگر این نظرات شنیده نشود، تحریف شده و از زبان معاندان بیان می شود و چه بسا در بین مردم هم پذیرفتنی خواهد بود.
این نخبه کردستانی افزود: مخالف و موافق باید توان گفتگو با هم را داشته باشند و در جهت توسعه کشور گام بردارند چرا که دلسوز کسی است که با مشارکت، هم افزایی و همفکری سعی در توسعه کشور دارد و با سنگ اندازی در مسیر تعالی کشور و پرداختن به خواسته منافقان و دشمنان درباره نه به رای دادن موفق نمیشود.
یکی دیگر از نخبگان کردستانی حاضر در این نشست با اشاره به تاثیر جوامع نخبگان در کشور، ادامه داد: متاسفانه به جایی رسیدهایم که برق در کشور وجود ندارد و این در سالی رخ داده که با نام تولید نامگذاری شده است.
علی مقیمی یادآور شد: ایران از لحاظ زیرساختهای مهم باید رشد زیادی مییافت تا زمینه فعالیت بنگاههای کوچک حداقل فراهم شود.
وی با بیان اینکه نخبگان باید در راس اجرایی امور قرار گیرند و مشاوره دادن حق نخبگان نیست، نخبگان نیازمند حمایت شدید در کردستان هستند، بیان کرد: سال جاری برهه حساسی برای انتخابات است و رای دادن یکی از ضروریات است و باید از ظرفیت نخبگان در جذب مشارکت مردم استفاده کرد.
امید قیسوندی دیگر نخبه استان بود که تعاونیهای نخبگان و خانوادگی و شرکتهای دانشبنیان را از نهادهای تکثرگرایی دانست که نقش مشارکتی دارند و راه حل برطرف کردن مشکلات هستند.
وی با بیان اینکه استثمار تنها منحصر به حضور مستشاران خارجی نیست، گفت: با فرار نخبگان استثمار خیلی نرم تر دارد کشورمان را تهدید می کند.
وی با بیان اینکه سال ها وقت و هزینه برای پرورش یک نخبه در کشورمان صرف میشود، افزود: این نخبگان وقتی از نظر مادی و معنوی حمایت نشوند تنها با یک درخواست وطن را ترک کرده و به استثمار تن می دهند که زیبنده کشور ما نیست.
یکی دیگر از نخبه های حاضر در این نشست با بیان اینکه مسائل و مشکلات استان پیچیده نیست و راه حل آنها هم به خوبی روشن است، خواستار بررسی این مسئله شد.
پیمان ضیایی به شاخص بالای فقر و فلاکت در استان اشاره کرد و اظهار کرد: پزشکان و وکلا ۲ قشری هستند که سالانه حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی دارند.
وی با اشاره به اینکه بخشی از معادن استان زیر نظر نهادهای خاصی اداره می شود که بعضی از آنها را به صورت غیرقانونی به افراد شخصی فروخته شده بودند، ادامه داد: این در حالی است که ساکنان همان شهرهای معدنی برای نان کارت یارانه گرو میگذارند و هنوز هم وضعیت این معادن بلاتکلیف است.
نخبه حوزه منابع طبیعی نیز در این نشست بیان کرد: کردستان با بیش از ۱ درصد از مساحت کشور در بسیاری از شاخصههای کشاورزی، دام و طیور در رتبه های برتر کشور قرار دارد.
مازیار حیدری با بیان اینکه کردستان با داشتن زمینهای حاصلخیز و بارشهای مناسب پتانسیلهای زیادی در زمینه کشاورزی دارد، یادآور شد: ۲۵ درصد از فلور کشور در کردستان قرار دارد و منابع طبیعی کردستان در بسیاری از جهات بسیار غنی است.
وی با اشاره به اینکه کردستان نیازمند کار جهادی و همیاری است و زیرساخت های این استان با ظرفیتهای آن هماهنگ نیست، گفت: تخصیص آب یکی دیگر از مشکلات کردستان است که این موضوع موجب شده تا در دشت قروه به دلیل مصرف بیش از حد سطح آبهای زیر زمینی به شدت کاهش یابد.
نخبگان در جامعه نگرش واقعگرایانه داشته باشند
نماینده ولی فقیه در کردستان نیز در این نشست پس از شنیدن مشکلات و دغدغه های نخبگان حاضر، اظهار کرد: از آنجا که مشکلات در استان فراوان است نخبگان در برخورد با این مشکلات نگرش واقع گرایانه داشته باشند.
حجتالاسلام عبدالرضا پورذهبی با بیان اینکه نخبگان باید نگاه شمولی داشته باشند و به مشکلات ماورایی نگاه کنند و تنگنظری را از خود دور سازند، افزود: افراد نخبه، متخصص، دغدغهمند و علاقمند به کشور نقش تاثیرگذاری در رشد جامعه دارند.
وی با اشاره به اینکه از آنجایی که مشکلات در استان فراوان است و نخبگان در برخورد با این مشکلات باید نگرش واقع گرایانه داشته باشند، ادامه داد: تشخیص مسائل و اهل گفتوگو و عمل بودن از شاخصههای فرد نخبه است.
نماینده ولی فقیه در کردستان بر داشتن تواضع افراد نخبه و مردمیبودن آنها تاکید کرد و یادآور شد: یکی از مشکلات ما با نخبگان در کشور به دلیل نداشتن تواضع است.
حجتالاسلام پورذهبی با اشاره به اینکه نخبه تنها به تحصیلات محدود نمیشود، بیان کرد: بسیاری از افراد در کشور نخبه هستند اما تحصیلات آکادمیک ندارند و تلاشهای زیادی در جامعه کردهاند.
وی با اشاره به فرار نخبگان از کشور، گفت: فرار نخبگان دلایل متعددی دارد، برخی دلایل سیاسی، برخی به دلایل اقتصادی و برخی به دلیل تغییر سبک زندگی است.
نماینده ولی فقیه در کردستان با بیان اینکه هم اکنون بیش از ۱۲۰ هزار هیات علمی در کشور داریم که به جامعه خدمت میکنند، اظهار کرد: اماکن فرهنگی و گردشگری بسیاری در این استان وجود دارد که این ظرفیتها، ظرفیتهای ارزشمندی هستند و نخبگان میتوانند در راستای تحول جامعه در این جهت حرکت کنند.
نظر شما