به گزارش کردپرس، در نامه سرگشاده ای که از سوی ملا فرمان عضو پیشین مجمع ملی جنبش تغییر (گوران) خطاب به برهم صالح رئیس جمهور، عادل عبدالمهدی نخست وزیر و مجلس عراق، نوشته شده، آمده که کرکوک در شرایطی نامناسب بوده و سیاست تعریب که از سوی رژیم بعث صدامی برای تغییر بافت جمعیتی کرکوک و کاهش کردها، پایه گذاری و اجرا شد؛ هنوز هم در کرکوک ادامه دارد و بیش از هر زمان دیگری، اجرایی می شود.
ملا فرمان با اشاره به وقایع آتش سوزی زمین های کشاورزی در روستاهای کردنشین کرکوک و اظهارات عبدالمهدی در مورد این وقایع که رسانه ها را متهم به بزرگ نمایی این آتش سوزی ها کرده بود؛ تأکید می کند که آنچه عبدالمهدی به عنوان نخست وزیر عراق، گفته با واقعیت در تناقض بوده و قضاوت مردم میان کردهای کرکوک و عبدالمهدی ضروری است.
ملا فرمان با خطاب قرار دادن برهم صالح رئیس جمهور عراق و معاون دوم اتحادیه میهنی کردستان (یکیتی) آورده که سیاستمداران و احزاب کردستانی در خدمت به مردم و سرزمین کردها به دروغ روی آورده و دچار شکست شده اند.
وی با اشاره به اینکه برهم صالح نامه پیشین وی را که در مورد وضعیت کرکوک و از سوی حزب گوران ارسال شده بود، بی پاسخ گذاشته؛ تأکید کرده که اجرای بندهای قانون اساسی عراق وظیفه رئیس جمهور است و باید برهم صالح بر اجرای قانون (برای حل مشکلات کرکوک) پافشاری کند.
همچنین اعلام کرده که عبدالمهدی در اظهار نظرهای خود به گزارش هیئت اعزامی دولت به کرکوک، استناد کرده و این در حالی است که بازدید و بررسی های هیئت مذکور نیز از دیدار با مقامات استانداری کرکوک فراتر نرفته و گزارشی دور از واقعیت را بدون بازدید روستاها، زمین های سوخته و کشاورزان متضرر به نخست وزیر ارائه داده اند و در حقیقت آنچه روی داده بسیار بزرگتر و خطرناک تر از گزارش هیئت عبدالمهدی است.
ملا فرمان در بخشی دیگر از این نامه اعلام کرده که در بازدید شخصی وی از روستاهایی که قربانی آتش سوزی شده اند، کشاورزان کرد اشاره کرده اند که در زمان قدرت داعش هیچ موردی از آتش سوزی روی نداده و در حال حاضر زمین های کشاورزی کردهای کرکوک با اهدافی دیگر و توسط افرادی در روز روشن به آتش کشیده می شود.
وی خطاب به عبدالمهدی این پرسش را مطرح ساخته که احداث روستاهای العزة، الزهراء و ال بودر، در فاصله میان کرکوک و دبس پس از وقایع 16 اکتبر 2017 و خروج نیروهای کرد از این منطقه و نیز آوردن 150 تن از اعراب شمری به روستای کردنشین پلکانه و سرگران به فرمان چه کسی بوده و این اقدامات را در جهت ادامه اجرای سیاست تعریب و تغییر بافت جمعیت استان کرکوک توصیف کرده است.
ملا فرمان در جهت اثبات کردستانی بودن مناطق مذکور از نخست وزیر عراق خواسته که به بررسی و تحقیق در مورد گذشته این مناطق بپردازد و از جمله تا پیش از سال 1975 میلادی و آغاز سیاست تعریب در پلکانه نام حتی یک دانش آموز عرب در مدرسه این روستا که از سال 1948 احداث شده وجود ندارد و در گورستان این روستا نیز حتی نام یک فرد عرب تا پیش از 1975 دیده نمی شود.
همچنین خاطر نشان ساخته که نیروهای عراق، پس از خروج نیروهای کرد از کرکوک و دیگر مناطق مورد مناقشه، در محل هایی که ارتش عراق در زمان اجرای تعریب مستقر بودند؛ جای گرفته اند و این در حالی است که در این مناطق هیچ گونه مشکلات امنیتی وجود ندارد.
ملا فرمان با خطاب قرار دادن مجلس عراق نیز هشدار داده که بی توجهی به وضعیت کنونی در کرکوک، نه تنها همزیستی مسالمت آمیز در کرکوک را با خطر مواجه می سازد، بلکه این خطر متوجه دیگر مناطق عراق نیز خواهد بود و زمینه دخالت های خارجی را فراهم می سازد و باید هرچه زودتر مجلس برای دخالت در این شرایط وارد عمل شده و قانون اساسی عراق و به ویژه ماده 140 این قانون برای حل مشکل مناطق مورد مناقشه را اجرایی کند.
وی تأکید کرده که کردهای کرکوک از دولت مرکزی عراق و نیز دولت اقلیم کردستان ناامید شده و اعتماد خود به دو طرف را برای حل مشکلات از دست داده اند.
نظر شما