به گزارش کرد پرس، افتتاحیه این همایش امروز یکشنبه (۱۹ خرداد) در تالار دکتر شاهویی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان برگزار میشود و سپس پنلهای علمی در دو تالار مستوره اردلان و فردوسی و همچنین کلاس ۱۰۱ برگزار خواهد شد.
طی امروز و فردا در این همایش ۱۴ پنل علمی برگزار میشود و همچنین و ۳۰پوستر ارائه خواهد شد و آیین اختتامیه نیز روز دوشنبه ساعت ۱۰:۳۰ در تالار فردوسی برگزار خواهد شد.
شایان ذکر است؛ به گفته دبیر علمی این همایش از مجموع ۱۳۸ مقاله ارسال شده، ۱۱۶ مقاله پذیرفته شد که ۴۴ مورد از آنها از مقاله های ارسالی خارج کشور بوده است. همچنین ۴۳ مورد از آنها زبان شناسی و ۷۶ مقاله نیز حوزه ادبیات بوده است.
پژوهشکده کردستانشناس یکی از بزرگترین پژوهشکدههای جهان در تالیفات است
رئیس دانشگاه کردستان در این مراسم گفت: پژوهشکده کردستانشناسی قریب به ۱۲ سال است که در این دانشگاه مشغول فعالیت است و این پژوهشکده امروز یکی از بزرگترین پژوهشکدههای جهان در تالیفات است.
رحمت صادقی با بیان اینکه دانشگاه کردستان مفتخر است که با مشارکت دانشگاه راپهرین و دانشگاه صلاحالدین اربیل این همایش را برگزار میکند، گفت: گروه زبان و ادبیات کردی دانشگاه کردستان نیز خود را یاور، همکار و پشتیبان این کنفرانس میداند، افزود: این کنفرانس در دو بخش عمده زبان شناسی و بوطیقا با محورهای متعدد پیشبینی شده است.
به گفته رئیس دانشگاه کردستان، نزدیکی زبان کردی و فارسی بر کسی پوشیده نیست و این دو تاثیر متقابل بر همدیگر دارند.
صادقی تاکید کرد: امیدواریم این کنفرانس پلی برای ارائه دستاوردهای دانشگاه کردستان، راپهرین و صلاحالدین باشد و این امر در سالهای آینده همچنان تداوم داشته باشد.
وی با اشاره به تحصیل ۱۱ هزار دانشجو در دانشگاه کردستان، افزود: ۳۷۰ استاد در این دانشگاه تدریس میکنند که از این تعداد، ۱۵ نفر پروفسور هستند.
رئیس دانشگاه کردستان بیان کرد: تاکنون ۸ هزار مقاله توسط اساتید دانشگاه کردستان ارائه شده است.
صادقی خاطرنشان کرد: رشته زبان و ادبیات کردی از سال ۹۴ در دانشگاه کردستان تدریس میشود که امسال ۱۶۰ دانشجو در این رشته فارغالتحصیل خواهند شد.
وی با بیان اینکه پژوهشکده کردستانشناسی قریب به ۱۲ سال است که در این دانشگاه مشغول فعالیت است، ادامه داد: این پژوهشکده یکی از بزرگترین پژوهشکدههای جهان در تالیفات است.
صادقی هدف از برگزاری این همایش مشترک بینالمللی را تبیین و تشریح موضوعها و مسایلی از زبان و ادبیات کردی عنوان کرد و گفت: امید است با انجام تحلیلها و پژوهشهای تطببقی با زبان و ادبیات فارسی و عربی که آمیزش و تاثیر و تاثرهایی از هم داشته است، گوهرها و گنجینههای بیشتری از آن در این کنفرانس شناسایی شود و برخی از معضلها و دشواریها برداشته شود و همچنین گامی در راستای پیشبرد و توسعه فرایند تحقیق و پژوهش آکادمیک به زبان کردی بردارد.
نظر شما