به گزارش کُرد پرس به نقل از ایرنا، «محمدجواد ظریف» ظهر امروز - دوشنبه - در نشست خبری مشترک که به همراه هایکو ماس همتای آلمانی وی برگزار شد، ضمن خوشامد گویی به دوست قدیمی خود وزیر خارجه آلمان و هیات همراه اظهارداشت: ایران، آلمان و اتحادیه اروپا هدف مشترکی دارند و آن، حفظ برجام، جلوگیری از تنش و درگیری در منطقه و برخوداری مردم ایران از مزایای توافق هسته ای است.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه آمریکا اعلام جنگ اقتصادی علیه ایران کرده است، اظهار داشت: این جنگ بسیار برای منطقه و جهان و نظم بینالمللی خطرناک است. اقداماتی که ایالات متحده پس از خروج از برجام انجام داده، هدف قرار دادن مردم ایران است که قرار بود بیش از هر کس دیگری از این توافق منفعت ببرند.
رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده که به تعهدات خود پایبند است و ۱۵ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی این مسئله را ثابت کرده است. اما ایران موظف است به همان میزان که به تعهداتش پایبند است از حقوق مردم ایران دفاع کند. یکی از این حقوق همان مسالهای که درماده ۳۶ برجام به رسمیت شناخته شده است.
اقدامات ایران منطبق با حقوق شناخته شده در ماده ۳۶ برجام است
وزیر امور خارجه یادآور شد: اقدامات جدید ایران کاملاً منطبق با حقوق شناختهشده در ماده ۳۶ برجام است. ما آمادگی داریم این اقدامات را برحسب اقدامات عملی شرکای برجام ادامه بدهیم و برخی را متوقف کرده یا بازگشت دهیم.
ظریف با بیان اینکه ما امروز فرصت داشتیم درخصوص مسائل منطقهای و بینالمللی گفتوگو کرده و دیدگاههای خودمان را به صراحت مطرح کنیم، خاطرنشان کرد: امیدواریم تلاشهای دوستان ما در آلمان و سایر شرکای ما در ۱+۴ برای حفظ برجام به نتیجه برسد و حتماً ما نیز در این تلاشها با آنها همکاری می کنیم.
محمد جواد ظریف در پاسخ به سوال خبرنگار بیلد مبنی بر اینکه خیلی از توافقات بین المللی با ایران منوط به نگاه ایران به اسرائیل است در حالی که شما می گویید اسرائیل باید نابود شود، نگاه شما به اسرائیل چگونه است؟ گفت: مشکل خاورمیانه، سیاستهای تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی و حمایت بدون حد و مرز آمریکا از این جنایتها است. مشکل این است که برخلاف همه قواعد حقوق بینالملل اشغال قدس شریف و بلندیهای جولان به رسمیت شناخته شده و سیاستهای ضد حقوق بشری رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین فراموش شده است.
وی افزود: مشکل منطقه ما این است که آمریکا تلاش کرده با یک جنایت جدید به نام معامله قرن حقوق مردم فلسطین را زیرپا بگذارد. اینها است که موجب مشکل در منطقه ما شده است. شما باید از رژیمی سوال کنید که دارای بمب هستهای است. نتانیاهو در کنار نیروگاه دیمونا که بمب هستهای میسازد، میایستد و میگوید ما ایران را نابود خواهیم کرد و او باید به سوال پاسخ دهد.
رئیس دستگاه دیپلماسی با تاکید بر اینکه هیچکس نمیتواند علیه مردم ما اقدامی بکند مگر اینکه پاسخ قاطعی دریافت کند، گفت: ما شروعکننده هیچ جنگی نبودهایم و نخواهیم بود اما اگر کسی بخواهد جنگ را علیه ما شروع کند، آن کشور پایان دهنده جنگ نخواهد بود.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره حقوق همجنس گرایان در ایران اظهارداشت: جامعه ما دارای اصول اخلاقی است که مردم براساس آن به حیات خود ادامه میدهند. اصول اخلاقی و مقررات قانونی ما حاکم بر رفتار افراد در اماکن عمومی بوده و رعایت قانون و اخلاق عمومی ضروری است.
خواسته ایران صرفاً اجرای برجام است
ظریف همچنین در پاسخ به سوال ایرنا مبنی بر انتظارات ایران از آلمان در زمینه تداوم همکاری شرکت های ایرانی و آلمانی گفت: من در ملاقات به دوست و همکارم گفتم که خواسته ایران صرفاً اجرای برجام است. توجه دوستان اروپایی را به مواد یک تا سه ضمیمه دوم برجام و همینطور بیانیههای کمیسیون مشترک در سطح وزرا و مدیران سیاسی جلب کردم که بعد از خروج آمریکا از توافق هستهای صادر شده است.
وزیر امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار اشپیگل مبنی بر خواسته اروپا و آمریکا برای مذاکره درباره توان موشکی و فعالیتهای منطقه ای ایران گفت: در مورد بحثهایی که آمریکا و اروپا مطرح می کنند دو نکته وجود دارد؛ اول اینکه ما توافقی داریم که حاصل دو سال مذاکره فشرده و ۱۲ سال کار دیپلماتیک است. آیا این توافق را اجرا کردند که تقاضای مذاکره در خصوص موضوعات دیگر را دارند؟
وی تصریح کرد: آنها نخست باید نشان دهند که توافق کردن با آمریکا فایده دارد بعد درخواست مذاکره دیگر را بدهند.
وزیر امور خارجه افزود: موضوع دوم این است که چه کسی باعث بیثباتی در منطقه است. آیا ما بودیم که به صدام سلاح دادیم؟ آیا ما بودیم که از القاعده حمایت کردیم؟ آیا ما بودیم که نخستوزیر لبنان را زندانی کردیم؟ آیا ما بودیم که هر روز غیرنظامیان یمن را بمباران میکنیم؟ آیا ما از داعش و جبهه النصره در سوریه حمایت کردیم یا آنکه سلاحهای آمریکایی بود که از طریق عربستان به آنها داده شد؟
اگر قرار است درباره رفتار تنش آفرین در منطقه صحبت شود دیگران هستند که باید پاسخ دهند
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: آیا ما مناطق اشغالی دیگران به دیگران بخشیدیم؟ قدس و جولان را ما بخشیدیم؟ آیا ما در لیبی و سودان شر به پا میکنیم؟ اگر قرار باشد درباره رفتار تنش آفرین در منطقه صحبت شود دیگران هستند که باید به سوالات پاسخ دهند. ضمناً ما یک تفاوت دیگر هم با دیگران داریم. ما هفت هزار سال است که در این منطقه هستیم. دیگران از کجا آمدند؟
وزیر خارجه همچنین درباره اظهارات همتای آلمانی خود مبنی بر تلاش های این کشور برای کاهش تنش در خاورمیانه هم گفت: ما امروز گفت و گوی خوبی با آقای ماس درباره نحوه کاهش تنش در منطقه داشتیم. گفت و گوهای منطقه ای پیشنهاد همیشگی ایران به همسایگانش بوده و خوشحالیم که آقای ماس به عنوان وزیر امور خارجه آلمان از آن حمایت می کند.
ظریف اضافه کرد: همواره به همسایگان خود اعلام کرده ایم که آماده مذاکره هستیم و پیشنهاد ما برای ایجاد مجمع گفت و گوهای منطقه ای همیشه روی میز است.
وی با بیان اینکه تنش جدید در منطقه نتیجه جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران است گفت: ترامپ اعلام کرده است ما در جنگ با ایران قرار داریم، اظهارداشت: تنها راه کاهش تنش توقف جنگ اقتصادی است نمی شود توقع داشت جنگ اقتصادی علیه مردم عادی ایران در جریان باشد و کسانی که این جنگ را به راه انداخته اند یا از آن حمایت می کنند در امان باشند
رییس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: ما معتقدیم آلمان و اتحادیه اروپا می توانند نقش مهمی در پایان دادن به جنگ اقتصادی ایفا کنند و از این تلاش و نقش آنها استقبال می کنیم.
نظر شما