عمار حکیم: روابط میان عراق و اقلیم کردستان بزرگ‌تر از دولت‌ها و افراد است

سرویس عراق و اقلیم کردستان - رئیس هم پیمانی اصلاح ضمن درخواست پایان اختلافات میان بغداد و اربیل و تاکید بر این که روابط میان دو طرف از دولت ها و افراد بزرگ تر است، هشدار داد که اشتباهات سیاسی امنیت و ثبات عراق را تهدید می کند.

به گزارش کردپرس به نقل از رسانه های خبری عراق، سید عمار حکیم، رهبر جریان حکمه ملی و رئیس هم پیمانی اصلاح و عمران در عراق بعد از ظهر امروز (دوشنبه) طی سخنانی در مراسم ادای سوگند نچیروان بارزانی، رئیس جدید اقلیم کردستان، تصدی این منصب را به وی تبریک گفته و درخواست کرد که اختلافات و مشکلات میان بغداد و اربیل به صفر برسد.

حکیم در این مراسم در شهر اربیل، مرکز اقلیم کردستان اظهار داشت: سازندگی، توسعه و شکوفایی در طوفان های اختلاف و درگیری رشد نمی کنند، همچنین با یک دست نمی توان با چالش ها و خطرات روبرو شد؛ این چیزی است که آرزوی آن را داریم و امیدواریم نزد برادرمان نچیروان بارزانی از طریق جایگاه برجسته و مهم خود، در اولویت باشد جایی که وی فردی معروف به کیاست، میانه روی و اهتمام به وحدت، همبستگی و ارتباط میان همه عراقی ها است.

رئیس هم پیمانی اصلاح در این باره افزود: در این مراسم و از کردستان درخواست انجام برخی مسائل را مطرح می کنم که همه ما باید به سرعت به آنها رسیدگی کرده و در این راستا کار کنیم؛ باید موارد اختلاف میان جریان های سیاسی اقلیم کردستان و همچنین میان اقلیم و مرکز را با روحیه ملی عالی و توجه و از خود گذشتگی پیشتاز و مسئولانه همگان به صفر برسانیم چرا که در مرحله حساسی به سر می بریم و اوضاع کنونی منطقه بسیار بحرانی هستند؛ کسی که گمان کند می تواند از پیامدهای بحران ها و درگیری ها در امان باشد نیز یک توهم زده می باشد چرا که عراق همانند یک بدن است.

حکیم همچنین تصریح کرد: ویژگی هایی که اقلیم کردستان در چارچوب قانون اساسی عراق از آنها برخوردار شده، در مقایسه با اقلیم های دیگر کشورهای فدرال، از تعالی، یکتایی، گستردگی و توجه بیشتری به تنوع برخوردار است؛ اگر در قانون اساسی و یا اجرای آن نیز برخی مشکلات وجود دارد باید بر سر اصلاح آن و یا تصحیح روند اجرا در چارچوب قانونی خود به توافق برسیم.

رهبر جریان حکمه ملی ضمن درخواست پشت سر گذاشتن گذشته و روی آوردن کردها به یک رویای جدید که همان زندگی در چارچوب عراق، تقسیم عادلانه ثروت و منابع این کشور و اهتمام به پیشرفت، آبادانی، شکوفایی، حاکمیت و استقلال آن باشد؛ تاکید کرد که رویای فرزندان نباید حتما همان رویای پدران باشد چرا که شرایط تغییر می کند و ملت ها نیز متحول می شوند.

حکیم ضمن یادآوری رابطه تاریخی میان سید محسن حکیم و ملا مصطفی بارزانی، پدربزرگان خود و رئیس جدید اقلیم کردستان در دوره حکمرانی حزب منحله بعث، خاطر نشان ساخت: کاملا اطمینان داریم که نیچرفان بارزانی این مسیر را با رهبران جرین های سیاسی ملی عراق ادامه خواهد داد.

رئیس هم پیمانی اصلاح همچنین اظهار داشت: پیشرفت و توسعه اقلیم کردستان عراق در زمینه های مختلف طی سال های اخیر، یک موفقیت برای دولت و پارلمان اقلیم به شمار می آید و ما نیز همواره بر لزوم استفاده از تجربه کردستان و اجرای آن در سایر استان های عراق در مرکز، جنوب و غرب کشور تاکید کردیم.

حکیم ضمن تاکید بر این که عراق با وحدت و همبستگی خود متمایز از دیگران است، با این حال اذعان کرد که برخی سیاستمداران این کشور به جای آن که هنر ارتباط را بلد باشند، هنر اختلاف و پیچیدگی در قبال رابطه میان بغداد و اربیل در پیش گرفته اند.

رهبر جریان حکمه ملی با اشاره به که همگان باید موضع رسمی کشور را در پیش بگیرند و از دخالت در امور کشورهای دیگر دوری کنند، تاکید کرد که اگر اختلافات سیاسی وجود نداشت گروه تروریستی داعش نمی توانست بخش های زیادی از خاک عراق را به اشغال خود درآورد و در این باره نیز افزود: تروریسم، داعش و دیگر گروه های همانند آن در محیط اختلاف و رقابت زندگی می کنند و با بهره گیری از فضای درگیری و کشمکش میان ملت های منطقه نیز، برای نفوذ فرصت به دست می آورند.

حکیم ضمن هشدار نسبت به این که دست های پشت پرده در تلاش هستند تا عراق را با ایجاد اختلاف در اتحاد و موضع ملی خود، مورد هدف قرار دهند و قدرت آن را تهدید کنند، خاطر نشان ساخت که حوادث امنیتی اخیر در حومه بغداد، استان مورد مناقشه کرکوک در شمال و استان مرزی دیاله در شرق این کشور، خطری است که همگان را تهدید می کند.

رئیس هم پیمانی اصلاح همچنین تصریح کرد: ملت چشم به راه ما است و فعالیت سیاسی ما را زیر نظر دارد و با آن به خوبی تعامل می کند، اگر اداره کشور و رهبری سیاسی را به خوبی انجام دهیم، شاهد نتایج مناسب و مسرت بخشی نزد ملت خواهیم بود اما اگر بد رفتار کنیم و در ارزیابی مواضع و تعامل با آنها نیز از خردمندی و اندیشه دور شویم، امنیت و صلح اجتماعی ملت را به خطر می اندازیم و با این کار نیز آینده و شکوفایی کشور را تهدید می کنیم.

حکیم در بخش دیگری از سخنان خود نیز تصریح کرد: نمی توان به رابطه کردها با کشور تنها از زاویه سیستم حکمرانی نگاه کرد بلکه باید این رابطه را از زوایای مختلف دید؛ رابطه میان اقلیم کردستان و عراق بزرگ تر از دولت ها و افراد است.

رهبر جریان حکمه ملی ضمن تاکید بر این که اقلیم کردستان مایه عزت و افتخار بوده و خواهد ماند، در این رابطه از نقش برجسته مسعود بارزانی، رئیس پیشین اقلیم و رهبر حزب دمکرات کردستان (پارتی) نیز تمجید کرد.

کد خبر 111904

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha