گفتگو با پ.ک.ک نتیجه بهتری از جنگ برای ترکیه دارد

سرویس جهان- سیمون والدمن معتقد است در صورتی که ترکیه جنگ فعلی با پ.ک.ک را متوقف کند و با کردها وارد گفتگو شود، می تواند منافع بسیار بیشتری در مقابل ادامه نبرد با کردها کسب کند.

به گزارش کردپرس، ارتش ترکیه که از دو سال پیش عملیات جدیدی را علیه پ.ک.ک در شمال عراق آغاز کرده است در روزهای اخیر بر شدت عملیات افزوده است. سیمون والدمن، پژوهشگر مسائل ترکیه در کینگ کالج لندن بر این باور است شدت گرفتن عملیات ترکیه علیه پ.ک.ک در شمال اقلیم کردستان عراق به دلیل نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات مجدد شهرداری ها در کلان شهر استانبول است.

وی بر این باور است دولت ترکیه به رهبری حزب عدالت و توسعه در زمان برگزاری انتخابات مختلف در این کشور عملیات نظامی علیه پ.ک.ک را شدت می بخشد. دکتر والدمن در بیان دلیل آن در مقاله اش که در سایت نشریه نشنال امارات منتشر شده نوشت: حزب حاکم می خواهد رای ناسیونالیست های ترکیه را مثل همیشه از آن خود کند و پیروز انتخابات در استانبول باشد.

دکتر والدمن با اشاره به این که ترکیه در 35 سال گذشته مشغول جنگ با پ.ک.ک بوده و در این جنگ بیش از 40000 نفر کشته شده اند، بر این باور است ادامه نبرد با پ.ک.ک نمی تواند دستاورد ملموسی برای ترکیه و حزب حاکم داشته باشد.

وی ادامه نبرد فعلی ترکیه با پ.ک.ک را به پیشروی کردها در سوریه که به پ.ک.ک نزدیک هستند، مرتبط می داند و می نویسد: ترکیه از آن بیم دارد که منطقه ای تحت کنترل کردها به طول 1000 کیلومتر از کوهستان های اقلیم کردستان تا نزدیکی دریای مدیترانه امتداد پیدا کند.

دکتر والدمن معتقد است که دستاوردها کردها در سوریه، نفوذ ترکیه بر اقلیم کردستان را کاهش می دهد، آنکارا را در مقابل پ.ک.ک تضعیف می کند و نیز جنبش جدایی خواهی کردها را در ترکیه تقویت می کند. به همین دلیل، ترکیه با شدت هرچه تمام تر به مقابله با پ.ک.ک برخاسته است و نیز عملیات هایی را نیز در سوریه علیه کردها انجام داده و نسبت به انجام عملیات نظامی دیگری علیه کردها در سوریه هشدار داده است.

استاد دانشگاه کینگ انگلیس بر این باور است که نمی توان تصور کرد مقابله نظامی بتواند مسئله کردها را برای ترکیه حل کند بلکه بهتر است آنکارا از در آشتی وارد مسئله کردها شود زیرا دستاوردهای مذاکره با کردها و بویژه با پ.ک.ک بیشتر از دستاورد از طریق نظامی است.

دکتر والدمن اشاره کرده است که داعش در سال های 2013 و 2017 حملاتی را در ترکیه انجام داده است و خطر بازگشت دوباره این گروه تروریستی وجود دارد. از طرفی دیگر، دولت سوریه با کمک روسیه در حال قدرت گرفتن دوباره است و این کشور خصومت های ترکیه و بویژه پشتیبانی این کشور از شورشیان را فراموش نکرده است.

وی پیشنهاد کرده است ورود به مذاکره با پ.ک.ک و کردهای سوریه می تواند به ایجاد حائلی برای ترکیه در مرزهای این کشور با سوریه کمک کند زیرا کردها به عنوان حائلی امن میان ترکیه و سوریه عمل خواهند کرد. علاوه بر آن، در صورتی که مذاکره با کردها موفقیت آمیز باشد شرکت های ترکیه ای شانس بهتری برای حضور در مناطق تحت کنترل کردها خواهند داشت و این مسئله از نظر اقتصادی به نفع ترکیه خواهد بود.

دکتر والدمن معتقد است ترکیه قدم اول را برای مذاکره با پ.ک.ک برداشته و اجازه ملاقات با عبدالله اوجالان، رهبر زندانی پ.ک.ک را فراهم کرده است. البته بهتر است زندانیان وابسته به حزب کردی دموکراتیک خلقها را نیز در ترکیه آزاد کند.

این پژوهشگر مسائل ترکیه به آنکارا توصیه کرده است به جای مقابله نظامی با پ.ک.ک راه مذاکره با این گروه ناراضی کرد را در ترکیه در پیش بگیرد زیرا از نظر وی، مذاکره با پ.ک.ک در درازمدت نفع بیشتری از تقابل نظامی با این گروه دارد.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 111952

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha