روند پیچیده اداری؛ اصلی ترین مانع سرمایه گذاری

سرویس کردستان- اصلی ترین مشکل برای سرمایه گذاران خارجی به گفته مدیرعامل مجموعه معدن طلای قروه در روندهای پیچیده و طولانی اداری و نبود ارتباط با بسیاری از کشورها برای توسعه در تولید است.

به گزارش خبرنگار کردپرس، معدن طلای ساریگونی قروه در حال حاضر به عنوان بزرگترین مجموعه تولیدی در شهرستان شناخته می شود. این معدن که با سرمایه گذاری قزاق ها از سال 94 به طور رسمی آغاز به کار کرده در واقع نخستین معدن طلایی است که رد پای خارجی ها را دارد به طوری که سرمایه گذار قزاق با اختصاص 70 درصد سود، سهامدار بزرگ معدن طلا در ایران نام گرفته است.

بنابه گفته های مسئولان کردستان در حال حاضر معدن طلای ساریگونی قروه 50 درصد ذخیره قطعی طلای ایران را تأمین می کند و همچنین این معدن بعد از زرشوران آذربایجان غربی دومین معدن در سطح کلاس جهانی است که سالانه 3 تن طلا تولید می کند و پیش بینی شده که این میزان به 5 تن افزایش یابد.

با این وصف جدای از مشکلاتی که معادن برای محیط زیست، آب های زیرزمینی و تخریب جاده های ارتباطی و آلودگی های مختلف به همراه دارند و نیاز است به طور اختصاصی به آن ها پرداخته شود، اما شرکت سرمایه گذار در این معدن در حال حاضر با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کند و گویا این مشکلات، موارد ذکر شده را کمرنگ کرده و به نظر می رسد مسئولان استان کردستان همچنان وعده های بی اثر می دهند و مثل همیشه شعار حمایت از تولید در قاب سخن زیباست و در عمل رنگی ندارد.

در همین راستا مدیرعامل مجموعه شرکت زرکوه در گفت و گو با خبرنگار کردپرس از مشکلاتی در حوزه صادرات، گران بودن نرخ ارز، مسایل بانکی و سیاسی و ...و تأثیر آن بر حوزه تولید گفت.

مانعی در راه صادرات

مطابق اظهارات «مارات دالدانوف» مسئله اصلی نبود امکان صادرات محصول است. «صادرات محصول اهمیت دارد برای اینکه ما از طریق ارز ناشی از صادرات می توانیم نیازهای وارداتی و موادی که در ایران تولید نمی شوند را وارد کنیم.»

او به اینکه بسیاری از مشکلات به دلیل سِنشن ها به وجود آمده اند و خیلی از موارد بانکی در داخل کشور حل نمی شوند اشاره کرد. «صادرات این امکان را فراهم می کند که بتوان اجناس مورد نیاز را وارد کرد و از داخل کشور هم پرداخت مبالغ سنگین چند میلیون دلاری که پروژه دارد سخت و غیرممکن است.»

به گفته «دالدانوف» تمامی این مشکلات در حدی است که سرمایه گذار ناچار شده از طریق بانک ها در قزاقستان سرمایه ای را جذب و خرج پروژه ای کند که درآمدزایی داشته و در واقع این مشکل اصلی است که شرکت دارد.

او نگاه به محصول طلا را همانند هر تولید دیگری دانست. «برای این مجموعه طلا هم مثل هر محصول دیگری است که تولید می شود و نگاه متفاوتی وجود ندارد و درآمدی حاصل می شود که هزینه ها را باید پوشش دهد یعنی به عنوان درآمد مجموعه به حساب آید.»

ضعف در فروش داخلی تا استحصال

«دالدانوف» همچنین از مشکل در فروش طلا به خصوص در داخل کشور گفت. «در حال حاضر در ایران از یک طرف بحث فروش طلا در حجم بالا مشکل عمده ای است که وجود دارد و از طرفی دیگر قیمت از قیمت جهانی عمدتاً پایین تر بوده و همین مانع فروش بهتر محصول می شود.»

این سرمایه گذار خارجی در ادامه نبود شرایط لازم برای استحصال تعدادی از محصولات تولیدی را از دیگر موانع مرتبط در حوزه تولید عنوان کرد. «نقره ای که در شمش ها وجود دارد در بحث خرید داخلی به علت نبود تکنولوژی لازم و پیشرفته برای استحصال از بین می رود و همین خود هزینه بالایی را به همراه خواهد داشت.»

این در حالی است که بنا به گفته های «مارات دالدانوف» در خارج از کشور می توان کار استحصال این ماده را با هزینه کمتر انجام داد و به صرفه هم بوده و این ها هزینه هایی بوده که در فروش داخلی در ایران به سرمایه گذار بار می شوند.»

او اصلی ترین مشکل برای سرمایه گذاران خارجی را در روندهای پیچیده و طولانی اداری و نبود ارتباط با بسیاری از کشورها برای توسعه در فروش دانست.

توقف واردات و تناقض محاسباتی

محدودیت در واردات یکسری از محصولات، یکی دیگر از مواردی بود که «مارات دالدانوف» از آن سخن گفت. «در بحث واردات یکسری از محصولات هم موانعی وجود دارد مثلاً در استان برای واردات با ارز متقاضی یعنی خارج از سیستم بانکی، محدودیت هایی هست و نمی توان درست کار کرد.»

او خواستار رفع این موارد برای فروش بهتر محصولات شد و معتقد بود که اگر موارد مرتبط به واردات برداشته شود باتوجه به نظارت موجود، موادی که وارد می کنیم در خود پروژه استفاده می شود و در خارج از آن به فروش نمی رسد.

مدیرعامل مجموعه شرکت زرکوه به تفاوت میان سیستم محاسبه حقوق دولتی ایران با دیگر کشورها اشاره کرد. به گفته «مارات دالدانوف» بحث هایی هست در خصوص حقوق دولتی که نحوه محاسبه مقداری با سیستم کشورهای دیگر متفاوت است و البته مسئولان قول پیگیری و تسهیل در این زمینه را داده اند.

در واقع آن طور که از سخنان این سرمایه گذار قزاقی بر می آید این است که تغییر میزان حقوق دولتی با تصمیمی که در وزارتخانه گرفته می شود قطعاً حساب و کتاب سرمایه گذار را به هم می ریزد چرا که سرمایه گذار با یک محاسبه ذهنی از هزینه ها و سود مورد قبول خود وارد پروژه می شود و کار را آغاز می کند.

در این میان به اعتقاد «دالدانوف» وقتی که این درصدها تغییر و افزایش پیدا می کند به طور ناگهانی کل محاسبات مالی یا استراتژیک سرمایه گذار بهم می ریزد و امید است این مهم با مذاکره حل و فصل شود.

ادامه کار با حل مسایل اجتماعی

او اما وجود مشکلات را مانعی برای ادامه فعالیت نمی داند. «علیرغم تمام تحریم هایی که روی ایران است این شرکت کار خود را ادامه می دهد و علاقه دارد به گسترش فعالیت خود در کردستان و به طور کل در ایران و به هر حال همان طور که تاکنون برای هر مشکلی راه حلی پیدا شده از این به بعد هم پیدا خواهد شد.»

همچنین دیگر موردی که این تولید کننده به آن پرداخت مربوط به حل و فصل مسایل اجتماعی بود. «از نظر اجتماعی این شرکت تلاش کرده در سال های اخیر بحث های اجتماعی خود را با مردم منطقه حل کند و بسیار هم خوب از نظر مجموعه و شوراهای روستایی عمل کرده ولی به هر حال یکسری مشکلات وجود دارد در بحث معارضین و تملک ها که این موارد هم در چارچوب استان حل و فصل می شود.»

تلاش برای تحقق رونق تولید

تدارک برنامه هایی برای تحقق اهداف رونق تولید در سال جاری از دیگر مواردی بود که «دالدانوف» گریزی هم به آن داشت. «برای رونق تولید از سال گذشته اقداماتی انجام شد و امسال هم ظرفیت تولید سالانه را افزایش داده ایم و از نظر فنی هم کاملاً آماده هستیم و تلاش خود را برای تحقق اهداف رونق تولید خواهیم داشت.»

این افزایش تولید از نظر مدیرعامل مجموعه زرکوه باعث شد 250 شغل جدید در شرکت ایجاد شود که در حال حاضر همه استخدام شده اند و در مجموع تعداد هزار و 34 نفر در معدن طلای ساریگونی مشغول به کارند.

قانون کار اجرا می شود

او در پایان در واکنش به سخنان نماینده مردم قروه در مجلس مبنی بر اینکه تبعیض در میزان حقوق پرداختی کارگران ایرانی با قزاقی وجود دارد، به اجرای قانون مرتبط در این زمینه اشاره کرد. «در این خصوص می توان این طور گفت که در حال حاضر در شرکت زرکوه علاوه بر اینکه حقوق ها به موقع پرداخت می شود کاملاً براساس طرح طبقه بندی مشاغل تعیین شده توسط اداره کار است.»

به گفته «مارات دالدانوف» همچنین در این خصوص نظارت استانی وجود دارد و این طرح به تأیید وزارت کار رسیده و هر شغلی برای خود تعریفی داشته و سختی کار و رده بندی برای آن در نظر گرفته شده و هر شغلی بر مبنای همین رده و سختی کار حقوق دریافت می کند./

کد خبر 111983

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha