رقابت کردها و دمشق بر سر گندم زارهای حسکه

سرویس جهان- بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، دولت مرکزی سوریه و منطقه خودگردان کردی در شمال سوریه بر سر تصاحب گندم گندمزارهای استان حسکه با هم رقابت می کنند.

به گزارش کردپرس، خبرگزاری فرانسه در مورد نقش مهم گندم زارهای استان حسکه در شمال سوریه در تامین نان که مهم ترین ماده غذایی در سوریه است گزارشی تهیه کرده است. این گزارش به افزایش محصول گندم در سال جاری پس از سالها جنگ و خشکسالی اشاره کرده است.

خبرگزاری فرانسه در این گزارش اشاره کرده است که مقامات کرد در اداره خودگردان کردی و نیز مقامات دولت مرکزی در تلاشند تا محصول گندم این استان را هرچه زودتر خریداری کنند تا با تامین غذای اصلی مردم منطقه تحت کنترل خود صلح و آرامش را در مناطق تحت کنترل خود برقرار کنند.

اما کشاورزان این منطقه گندم را ابزاری می دانند که مقامات کرد و دولت سوریه از آن استفاده می کنند زیرا از یک طرف دولت مرکزی قیمت بهتری به کشاورزان پیشنهاد کرده است در حالی که مقامات کرد سوریه که گندمزارها در قلمرو آنها قرار دارد تهدید کرده اند که نخواهند گذاشت محصول گندم این مناطق به دیگر مناطق که تحت کنترل دولت مرکزی است منتقل شود.

این در حالی است که کشاورزان با توجه به آتش سوزی های گسترده در مزارع گندم در روزهای اخیر، تلاش می کنند سرمایه یک سال زحمت خود را نجات داده و هر چه زودتر آن را به فروش برسانند.

فابریس بالانشه، پژوهشگر مسائل سوریه و خاورمیانه در اندیشکده خاورمیانه در واشنگتن، درباره علت جلوگیری از خرید محصولات گندم مناطق تحت کنترل کردها توسط دولت مرکزی به خبرگزاری فرانسه گفته است این محصولات فقط به اندازه تامین نیاز منطقه به گندم است. اگر محصول گندم حسکه به دلیل پرداخت بهای بیشتر به سمت دمشق منتقل شود بحران در مناطق تحت کنترل کردها پیش خواهد آمد.

عامر سلو رییس اداره کشاورزی دولت سوریه در شهر حسکه به خبرگزاری فرانسه گفته است دولت انتظار دارد با پرداخت بهای بیشتر به کشاورزان این منطقه حدود 850000 تن گندم از آنها خریداری کند.

از سوی دیگر مقامات کرد سوریه از ماه گذشته اقدام به افزایش قیمت پرداخت گندم کرده اند اما آنها نمی توانند در مقابل بهای پیشنهادی دولت رقابت کنند وممکن است دولت سوریه در این رقابت پیروز شده و گندم مورد نیاز خود را از کشاورزان منطقه تحت کنترل کردها فراهم کند.

سلمان بردو، مسئول محصولات کشاورزی اداره خودگردان کردی هم با متهم کردن دولت مرکزی سوریه به ایجاد تفرقه میان مردم و اداره خودگردان با پیشنهاد دادن بهای بیشتر تاکید کرد مقامات کرد اجازه نخواهند داد دولت مرکزی گندم خریداری شده را از مناطق تحت کنترل کردها خارج کند.

کارشناسانی مانند نیکولاس هراس، از موسسه نیوامریکن سکیوریتی معتقدند گندم و محصولات کشاورزی که در منطقه تحت کنترل کردهای سوریه فراوان است به ابزاری سیاسی و اهرم فشار علیه دولت مرکزی تبدیل شده و کردها و آمریکا که حامی اصلی آنها در سوریه محسوب می شود از این ابزار برای پیشبرد اهداف خود در مقابل دولت سوریه استفاده می کنند.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 112025

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha