باید کمبودها و واقعیت ها را بپذیریم / زیرساخت های ارتباطات در کردستان باید تقویت شود

سرویس کردستان- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه شورای اداری استان کردستان پس از استماع گزارشات مدیران استان و سخنان استاندار خطاب به آنها گفت: باید کمبودها و واقعیت ها را بپذیریم اینکه در این استان از یک هزار و ۳۰۹ روستا فقط ۸۹۰ تلفن همراه پوشش تلفن همراه دارند.

به گزارش کرد پرس، محمد جواد آذری جهرمی با بیان اینکه اگر واقعیت ها را به مردم بگوییم و برای رفع کمبودها تلاش کنیم آنها نیز با ما همراه خواهند شد گفت: متاسفانه 500 روستای استان اساسا در برنامه ریزی ها برای اتصال به شبکه ملی اطلاعات جایگاهی نداشته اند و حتی پوشش تلفن همراه ندارند، گفت: هر چند این موضوع در بودجه امسال دیده نشده است اما تلاش ما این است که حداقل نیمی از این روستاها امسال به پوشش تلفن همراه دسترسی پیدا کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه این عدم پوشش بی توجهی و عدم پیگیری نبوده است، افزود: توپوگرافی استان از جمله دلایل موثر در این قضیه است به گونه ای که ایجاد سایت تلفن همراه نیاز به سرمایه گذاری حدود ۲۰ میلیارد ریالی دارد و برای شرکت های تلفن همراه اقتصادی نیست در هر روستای استان یک سایت ایجاد کنند.

وی با اشاره به اینکه سفر امروز با دو هدف ارائه گزارشی از عملکرد یک سال گذشته وزارت ارتباطات در کردستان و اقدامات اجرایی برای توسعه این حوزه در استان انجام شده است، افزود: این استان استعداد فراوانی بویژه در تعداد جوانان تحصیل کرده، گردشگری و کشاورزی داردکارهایی که در یکسال گذشته انجام شده برای جبران عقب ماندگی و توسعه دسترسی ها در مناطق شهری کردستان انجام گرفته و هم اکنون هر ۳۰ شهر استان متصل به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت شده اند.

آذری جهرمی اضافه کرد: ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در سال گذشته برای اجرای ۴۲ پروژه در این استان هزینه شده و در این راستا تعداد مشترکان پهن باند ثابت و همراه افزایش یافته که این اتفاق نتیجه تلاش مدیران حوزه ارتباطات و فناوری استان بوده است.

وی با اعلام اینکه توسعه پهن باند مستلزم ایجاد فیبر نوری است، یادآور شد: ایجاد ۲۰۰ کیلومتر فیبر نوری در استان آغاز شده است.

آذری جهرمی اظهار داشت: برنامه ای که مدون شده در چند مرحله بوده که یک مرحله آن تمام شده و در آن ۳۵۵ سایت روستایی که قدیمی بود طی ۶ ماه گذشته نوسازی شده و پوشش ۸۹۰ روستای دارای تلفن همراه را نیز انجام می دهد.

وی با اشاره به اینکه ۱۲ سایت در استان نسل سه و چهار اینترنت روستایی را پوشش می دهند و ۲۴ روستا به این سایت ها متصل شده اند، گفت: این ماموریت در استان را به شرکت ایرانسل واگذار کردیم که ۱۰۰ سایت دکل مخابراتی را در روستاها ایجاد کند که در ۲۰ روستا تا پایان تیر امسال به اتمام می رسد.

آذری جهرمی با بیان اینکه مرکز داده استان و مجتمع آی سی تی استان در سفر امسال رییس جمهوری به کردستان افتتاح می شود، اضافه کرد: تلاش می کنیم ۵۰ درصد از ۵۰۰ روستای باقی مانده تا پایان سال به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.

۴۷۵ روستای کردستان به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کردستان هم در این جلسه گفت: امروز ۲۲۲ میلیارد تومان پروژه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان فعال می‌شود.

فردین سعیدی با بیان اینکه امروز دست‌اندرکاران ارتباطات کشور در استان حضور دارند و انتظار می‌رود مشکلات این حوزه برطرف و شاهد توسعه حوزه ارتباطات در استان باشیم، گفت: اکنون یک میلیون و ۸۹۱ هزار خط تلفن سیار در استان فعال است، بیان کرد: ۱نسبت به جمعیت استان شاهد رشد ۱۱۸ درصدی خط تلفن ثابت در استان هستیم.

وی افزود: ۱۵۳ هزار خط اینترنت ثابت پرسرعت در استان فال است و یک میلیون و ۳۸۳ هزار نفر مشترک اینترنت پرسرعت ثابت در استان داریم.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کردستان عنوان کرد: اکنون ضریب نفوذ اینترنت استان کردستان ۸۴.۳ درصد است.

سعیدی عنوان کرد: از سی و سه شهر استان ۳۰ شهر دارای تری جی و فورجی است و در بخش روستایی نیز ۴۷۵ روستا به اینترنت پرسزعت مخابرات دسترسی دارند.

وی گفت: ۸۸۱ روستای استان امسال در برنامه وزارت ارتباطات قرار دارند و از این تعداد ۹۸روستا آماده بهره‌برداری است.

وی اضافه کرد: امروز ۲۲۲ میلیارد تومان پروژه در استان فعال می‌شود که تجهیز ۴۲ روستای استان به ATM و واگذاری پنج هزار پورت به روستاها، دسترسی ۹۸ روستا به اینترنت پرسرعت از جمله این طرح‌هاست.

ظرفیت انتقال مخابرات استان ۵۴ برابر افزایش یافته است

مدیر مخابرات منطقه کردستان هم گفت: ظرفیت انتقال مخابرات استان ۵۴ برابر افزایش یافته است.

آزاد حکمت افزود: در پایان سال ۹۲ تعداد ۹ روستای استان دارای اینترنت بود که اکنون به ۴۷۷ روستا رسیده است.

وی با اشاره به اینکه منصوبه‌های ADSL سال ۹۲ حدود ۵۲ هزار مورد بوده است، بیان کرد: اکنون این منصوبه‌ها به ۱۶۰ هزار پورت رسیده است.

وی خاطر نشان کرد: واگذار شدن تکنولوژی‌های جدید از ۴۱ هزار مورد در سال ۹۲ به بیش از ۹۱ هزار مورد در استان رسیده است.

مدیر مخابرات منطقه کردستان یادآور شد: افزایش ظرفیت پهنای باند استان از ۴stm1 در سال ۹۲ به ۲۹stm1 در سالجاری رسیده است.

حکمت با اشاره به افزایش ظرفیت انتقال استان به ۵۴ برابر بیان کرد: در حال حاضر ۲۱۰ کافوی نوری در استان فعال است و برای توسعه تلفن ثابت و Adsl از کافو نوری‌های با برند داخلی استفاده شده است.

وی اضافه کرد: ۳۱۷ سایت wl در استان برگردان شده و در هفته اخیر نیز ۱۲ سایت بر روی تری جی برگردان شده است. خدمات مخابرات فرابخشی هستند و هرچقدر همکاری و همدلی سایر مسوولان را شاهد باشیم موفقیت در حوزه خدمات مخابرات بهتر و بیشتر خواهد بود.

کد خبر 112046

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha