به گزارش کرد پرس، سید مهدی فرشادان در این جلسه گفت: چند سال قبل یکی از وزرا قول داد با اجرای طرح تکاپو 12 هزار نفر از جوانان این استان مشغول به کار می شوند اما می بینیم که هزار نفر هم از ناحیه صاحب شغل نشدند و یکی از دلایل آن نبود زیرساخت های ارتباطی و مخابراتی در استان است.
وی گفت: کردستان از استانهای بیکار کشور است و اگر زیرساختها فراهم شود اشتغالزایی خوبی در استان انجام میشود که قطعا در توسعه استان موثر خواهد بود.
نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: قرار بود تا آذرماه مشکلات زیرساختی استان در حوزه آیتی برطرف شود و امید که به این مهم توجه شود.
فرشادان با بیان اینکه فرسودگی فیبر نوری روستاها، عدم پوشش آنتندهی موبایل و توسعه اینترنت استان نیاز به توجه ویژه دارد، گفت: متاسفانه به دلیل نبود زیرساختها، توسعه تلفن ثابت هم مقدور نیست و این مهم نیز نیاز به توجه دارد.پرداخت مطالبات مخابرات هم با تاخیر مواجهه شده و نیاز است وزارت ارتباطات در این زمینه هم همراهی کند.
فرشادان ابراز امیدواری کرد؛ حضور وزیر ارتباطات در استان موجب توسعه استان و وقوع اتفاقات خوبی در کردستان باشد.
این نمانیده مجلس همچنین در جلسه دیدار وزیر ارتباطات با جوانان و مدیران استارتاپ های حوزه فاوا هم با بیان اینکه براساس آمار موجود در حال حاضر ۵۰۰ روستای این استان از امکانات و زیرساخت های ارتباطی و مخابراتی محروم هستند، گفت: وزیر ارتباطات در سفر خود به کردستان وعده داده که مشکلات زیرساختی ۲۵۰ روستای این استان رفع شود.
وی اضافه کرد: قرار است تا پایان دولت دوازدهم تمام روستاهای محروم کردستان از خدمات و زیرساخت های ارتباطی بهره مند شوند که امیدواریم با همت دولت این مهم محقق شود.
نماینده مردم شهرستان های سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: وزیر ارتباطات دستور اجرای ۲۰۰ کیلومتر فیبر نوری را در نقاط مختلف استان صادر کرده که خواسته ما ۴۰۰ کیلومتر است.
فرشادان به طرح توسعه کسب و کار در استان نیز اشاره کرد و افزود: طبق برنامه ریزی های انجام شده قرار است در قالب طرح تکاپو ۱۲ هزار شغل در حوزه آی تی و بر بستر فناوری اطلاعات در کردستان ایجاد شود که امیدواریم به این مهم دست یابیم.
وی تاکید کرد: اگر چه این استان در برخی حوزهها محروم بوده و نتوانسته مسیر توسعه را به خوبی طی کند اما از لحاظ داشتن نیروی انسانی غنی بسیار توانمند و توسعه یافته است.
بیگلری: عدالت در توزیع نصب تجهیزات ارتباطی روستاهای کردستان رعایت شود
نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه گفت: در راه اندازی امکانات ارتباطی و مخابراتی باید بر اساس جمعیت و وسعت عدالت در ارایه خدمات به روستاها در استان رعایت شود.
محسن بیگلری با بیان اینکه نسبت به گذشته در استان کارهای زیادی شده اما نسبت به سایر استانهای دیگر کشور کم کاریهایی را در کردستان شاهدیم، گفت: از یکهزار و ۳۰۹ روستای استان حدود ۵۰۰ روستای آن معادل بیش از یک سوم در حوزه انتخابیه من است، این روستاهای حوزه انتخابیه حدود ۳۸۵ هزار نفر جمعیت دارد و باید نصب بیتی.اس و تجهیزات ارتباطی روستاهای استان منصفانه و عادلانه توزیع شود.
وی اضافه کرد: وضعیت عابر بانکهای روستایی در روستاهای استان نسبت به سایر استانهای کشور مناسب نیست و استان همچنان عقب است و باید مورد توجه قرار گیرد.
علوی: ضرورت توجه به گسترش زیرساخت های ارتباطی و مخابراتی در کردستان
نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه گفت: زیرساخت ارتباطی را از ارکان مهم توسعه هر کشوری است. کردستان به عنوان استانی مرزی که ۱۲۸ کیلومتر مرز با عراق دارد، باید به صورت ویژه دیده شود و توسعه ارتباطات در آن سرعت بیشتری بگیرد.
علوی افزود: اگر زیرساخت قوی برای این استان که مشکلاتی در حوزه های مختلف دارد، اندیشیده نشود، فرصت ها به تهدید تبدیل میشود.
نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی از وزیر ارتباطات خواست تا وعده ها و برنامه های خود را در کردستان عملی کند و تا در آینده بازخورد مثبت آن دیده شود.
وی خواستار افزایش اینترنت ۳G و ۴G، جایگزینی سیستم های فرسوده با سیستم های نوین، پایداری شبکه ارتباطی فیبر نوری، رفع نقاط کور ارتباطی را از وزیر ارتباطات شد.
علوی با اشاره به هزینهبر بودن ایجاد زیرساخت ها در کردستان به واسطه صعب العبور بودن مناطق روستایی، گفت: در حال حاضر ضعف ارتباطی در برخی جاده های اصلی استان از جمله گردنه صلواتآباد و جاده مریوان - سنندج را هم شاهد هستیم که امیدواریم برای آن چارهاندیشی شود.
مرادی: تقویت زیرساخت ارتباطی اورامان خواسته گردشگران
نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی هم یکی از مشکلات منطقه گردشگری اورامان را ضعف ارتباطی و نبود اینترنت اعلام کرد و خواستار تقویت آن شد چون علاوه بر مردم، گردشگران هم خواستار تقویت این زیرساخت هستند.
منصور مرادی صعبالعبور بودن روستاها را برای خدمات رسانی در حوزه ارتباطات نیازمند توجه بیشتر دانست و گفت: بخش سرشیو و کوماسی مریوان از محرومترین مناطق کشور نیازمند توجه ویژه هستند ضمن اینکه خواستار رفع مشکل کارگزاران مخابراتی در بخش بیمه، حقوق و مزایا هم هستیم.
نظر شما