استیضاح دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی در مهاباد

سرویس آذربایجان غربی- مراسم تکریم و معارفه مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد یکی از پر حاشیه ترین مراسم های سال جدید بود که در آن استعفای مدیر شبکه بهداشت، لابه لای انتقاد از زیر ساخت های بهداشتی و درمانی این شهرستان گم شد.

به گزارش خبرنگار کردپرس، رییس شبکه بهداشت و درمان مهاباد (18خرداد) استعفای خود را تقدیم دانشگاه علوم پزشکی استان آذربایجان غربی کرد و اظهار داشت؛ فشار کاری بسیار بالا در مدت مدیریت بنده باعث دوری ام از خانواده شده بود و بازگشت به کانون خانواده را اصلی ترین دلیلی این استعفا می دانم.

اما این استعفا بدون حواشی نبود و رسانه ها دلیل استعفای او را اختلاف با دانشگاه علوم پزشکی و برخی دیگر با نماینده فعلی مهاباد عنوان کردند.

با این وجود مراسم تکریم و معارفه رییس شبکه بهداشت و درمان مهاباد هم همانند خبر استعفای او خالی از حاشیه نبود که در ادامه می خوانید؛

مرزنگ: قضاوت کنندگان را به دادگاه عالی خداوند می سپارم

امروز پنجشنبه (23 خرداد) در آیین تودیع و معارفه مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهاباد مدیر مستعفی شبکه بهداشت و درمان گفت: در طول دوران ۴ ساله مدیریت بنده ۱۱ هزار متر مربع به فضای عمرانی شبکه بهداشت و درمان افزوده شده که شامل بلوک زایمان، مرکز ثبت سرطان، خانه های بهداشت و ... است همچنین پذیرش 20 نفر دانشجو به دانشکده پرستاری در مهرماه امسال صورت خواهد گرفت.

مرزنگ بیان کرد: برخی های وجود مشکلات مالی در سال ۹۳ و ۹۴ در شبکه بهداشت را مطرح کردند اما برابر مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی مستقل هستند و صرفاً تابع آیین نامه و دستورالعمل های خود اقدام می‌کنند. برابر ماده ۴۴ آیین نامه مالی و معاملاتی دانشگاه، مسئولیت تشخیص و انجام تعهد به عهده رئیس موسسه و افراد مجاز از سوی ایشان است.

وی افزود: همچنین مسئولیت تامین اعتبار و تطبیق پرداخت نیز با آیین نامه مالی بر عهده مدیر مالی موسسه است که او نیز از سوی معاونت توسعه دانشگاه علوم پزشکی انتخاب می‌شود. پس برابر این ماده قضاوتی که در آن سال‌ها در خصوص بنده به عنوان مدیر شبکه بهداشت و درمان صورت گرفت متوجه من نخواهد بود و قضاوت کنندگان را نیز به دادگاه عالی خداوند می سپارم.

مدیر مستعفی شبکه بهداشت مهاباد گفت: از همه همکاران و جناب عثمان احمدی نماینده سابق مهاباد تشکر می کنم و برای مدیر جدید شبکه بهداشت و درمان نیز آرزوی توفیق دارم.

مرزنگ: اطلاعی از صحت دستگاه سی تی اسکن مهاباد ندارم

معاون دانشگاه علوم پزشکی: دستگاه سالم بود/ برای رفع حرف و حدیث ها دستگاه دیگری جایگزین شد

رییس مستعفی شبکه بهداشت و درمان مهاباد اظهار داشت: در دوره مدیریتی بنده دو انتقاد از من شکل گرفت. یکی در خصوص دستگاه ام آر آی مهاباد و دیگری در خصوص دستگاه سی تی اسکن دوم.

وی ادامه داد: در خصوص ام آر آی طرف قرارداد با بخش خصوصی را بنده به صلاح نمی دانستم اما از آنجایی که حضور من هم زمان با عقد قرارداد دانشگاه با بخش خصوصی همراه بود این مسئله پذیرفته شد، اما در خصوص دستگاه سی تی اسکن دستگاه آماده شده اما برای تکمیل و تجهیز به اعتبار بالایی نیاز دارد که این اعتبار باید از سوی دانشگاه علوم پزشکی تامین و به طور کامل راه اندازی شود. البته بنده هنوز از صحت و سلامت دستگاه مطلع نشدم و در این خصوص اطلاعی ندارم.

در این مراسم معاون دانشگاه علوم پزشکی در خصوص دستگاه سی تی اسکن مهاباد گفت: در آن زمان گزارش‌هایی در خصوص وجود اشکالاتی در این دستگاه در رسانه‌ها اعلام شد اما تیمی از وزارتخانه بهداشت و درمان جهت بررسی به موضوع ورود کردند و به این نتیجه رسیدند که این دستگاه اشکالی ندارد اما علیرغم این مسئله باز هم تصمیم گرفتند که دستگاه را تعویض کنند تا حرف و حدیثی باقی نماند.

حسنی بیان کرد: اکنون دستگاه جدید جایگزین شده و به زودی این دستگاه در بیمارستان مهاباد با تکمیل و تجهیز شدن راه اندازی می شود.

رییس نظام پزشکی مهاباد: محوطه بیمارستان مهاباد شبیه مناطق جنگ‌زده بغداد است

در ادامه رییس مجمع خیرین سلامت با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی در فکر ترمیم محوطه بیمارستان مهاباد نیست، اظهار کرد: ما در این خصوص به ریاست دانشگاه علوم پزشکی نامه نوشتیم و عنوان کردیم که به عنوان مجمع خیرین سلامت در نظر داشتیم که این محوطه را ساماندهی کنیم اما آورده نقدی ما کافی نبود و با توجه به وضعیت اقتصادی از ساماندهی محوطه عاجز ماندیم. با توجه به اینکه پول اجاره ملک های بیمارستان به ارومیه ارسال می‌شود و تاکنون هزینه ای از این محل به بیمارستان برگردانده نشده است. در نتیجه مردم نیز گلایه مند شدند که پروژه دولتی است و باید دانشگاه در این خصوص اقدام کند.

هدایت فر تاکید کرد: در بازدید جناب آقازاده ریاست دانشگاه علوم پزشکی از محوطه بیمارستان ایشان وعده دادند که هر کاری که از دستشان برآید انجام می‌دهند با این وجود هنوز اقدامی انجام نگرفته و انگار هیچ کاری از دست هایشان بر نیامده است.

وی افزود: ساخت ساختمان دیالیز تا مرحله ای فنداسیون توسط شورای خیرین سلامت پیش رفت اما این پروژه به خاطر برخی از مسائل نیز مسکوت مانده است.

سپس صدیقی، رییس نظام پزشکی مهاباد اظهار داشت: بنده با ورود به بیمارستان مهاباد مریض تر می شوم، فرسودگی ساختمان بیمارستان مهاباد به خاطر طول عمر این ساختمان نیست بلکه به خاطر عدم رسیدگی به آن است. این بیمارستان که قطب درمانی جنوب استان تلقی می‌شود محوطه ورودی آن واقعاً مایه آبروریزی است، هرچند که ساماندهی آن اعتبار چندانی نیاز ندارد ولی این بیمارستان با این محوطه شبیه مناطق جنگ‌زده بغداد است و پیشنهاد می شود هیاتی به بازدید از بیمارستان‌ها بپردازند و مشکلات را از نزدیک ببینند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی گفت: محوطه سازی بیمارستان مهاباد واجب تر بوده یا سردر سازی بیمارستان مهاباد! مسئولان امر باید مقدورات و اعتبارات را در نظر می گرفتند و سپس بر اساس اولویت بندی اقدام می کردند. زمانی که ۴۰۰ میلیون تومان برای سردر بیمارستان مهاباد هزینه می‌شود این اقدام ضرورتی نداشت و می توانست با اولویت بندی خرج سایر ملزومات بیمارستان شود.

گام های اساسی در بخش بهداشت و درمان مهاباد برداشته شده است

فرماندار مهاباد هم در این جلسه گفت: مطابق گزارش سازمان بهداشت جهانی شاخص های بهداشتی کشور ایران در سطح جهان در سطح مطلوبی قرار گرفته است.

ایرج شجاعی با اشاره به تحولات مثبتی که در سال‌های اخیر در شبکه بهداشت و درمان مهاباد انجام گرفته است، اظهار داشت: نباید زحمات مهندس محمودزاده نادیده گرفته شود و اگر کسی این مهم را فراموش کند واقعا در حق زحمات ایشان جفا کرده است.

وی در خصوص اقدامات انجام گرفته گفت: بیمارستان ۳۵۰ تختی در حال احداث است و پروژه بیمارستان تامین اجتماعی مهاباد نیز مصوب شده است و گام های اساسی در بخش بهداشت و درمان شهرستان مهاباد برداشته می شود.

شجاعی با اشاره به اینکه بیمارستان فعلی دیگر کشش و توانایی سابق را ندارد. اظهار داشت: ساخت بیمارستان جدید دو طرف شهرستان مهاباد را از لحاظ بهداشتی و درمانی پوشش می دهد و در حال حاضر مقدمات اولیه آن شکل گرفته است همچنین دانشکده پرستاری ۸۵ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در مهرماه امسال ۲۰ نفر دانشجو می پذیرد. این مجتمع ظرفیت را دارد که به دانشکده پزشکی در سال‌های آتی تبدیل شود.

مشکل بهداشت و درمان مهاباد محتاج تغییر نگاه دانشگاه علوم پزشکی است/ مسئله با تغییر مدیران حل نمی شود

در این مراسم صلاح الدین خدیو گفت: همگی به شنیدن زبان بروکراسی و اصطلاح شناختی آن و آمارسازی و آماربازیهای آن از زبان مسئولان عادت کرده ایم. اما واقعیت ها و شاخص های قابل سنجش را نمی توان با آمارها پوشاند.

وی افزود: چند روز قبل یک نماینده مجلس گفت؛ که عملکرد دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی بر اساس شاخص های گوناگون سلامت در انتهای جدول قرار دارد و در بسیاری موارد جزو سه استان آخر کشور است.کاری به انگیزه سیاسی و یا اهداف انتخاباتی احتمالی این سخنان ندارم. صرفا از باب یک مورد نقیض آمارهای ارائه شده در این جلسه عرض کردم.

خدیو ادامه داد: یکی از افتخارات ارومیه تاسیس اولین مدرسه عالی طب در ایران در صد و بیست سال قبل است. قبل از آنکه دانشکده های جدید بیایند. موسس این مدرسه پزشک و میسیونر آمریکایی دکتر کاکران بود.جالب این است که همکاران دکتر کاکران همان زمان در شهر مهاباد یک بیمارستان مجهز به نسبت استانداردهای آن زمان تاسیس کردند. تقدیر اینگونه شد که مهاباد پس از صد و بیست سال دارای همان یک باب بیمارستان باشد اما ارومیه عزیز راه ترقی و تعالی بپیماید.

وی تاکید کرد: شاخص ها بهتر از هر آماری گویا هستند. سرانه تخت بیمارستانی در مهاباد چقدر است و در ارومیه و خوی چقدر؟ ما مناع الخیر نیستیم و استحقاق و شایستگی این دو شهر را خیلی بیشتر می دانیم. کاش خوی هم به اندازه کاشان و بابل و فسا و جهرم و ...پیشرفت کند و صاحب دانشگاه علوم پزشکی شود.

این فعال مدنی اضافه کرد: کاش دست دست اندرکاران دانشگاه هم در مهاباد اینقدر خالی نباشد که آمارشان صرف بیان هزینه نگهداری تنها بیمارستان مستهلک 50 ساله آن شود. درباره پروژه سی و یک ساله دانشکده پیراپزشکی هم بهتر است از چیزی نگویم. چرا که چیزی نیست جز یک فاجعه مدیریتی که احتمالا در کشور، مشابه نداشته باشد. حیف برای سه دهه زمانی که از دست رفت و استعدادهای انسانی فراوانی که تلف شد و فرصت های عدیده ای که در غبار ناکارامدی گم شد. اگر اکنون هم همت و پیگیری نماینده شهرستان نبود، چه بسا مجوز تبدیل آن به دانشکده پرستاری هم صادر نمی شد.

خدیو گفت: در سی سال گذشته اینقدر مجوز دانشکده و دانشگاه برای شهرهایی که بعضا نیم قرن پس از مهاباد هنوز روی نقشه سیاسی کشور ظاهر نشده بودند، صادر شده که شورای عالی گسترش آموزش عالی دادن مجوزهای جدید را به کلی ممنوع کرده است.مشکل بهداشت و درمان مهاباد محتاج تغییر رویه است و با تغییر مدیران حل نمی شود. تغییر رویه هم بدون تغییر نگاه دانشگاه حاصل نمی شود.

وی بیان کرد: دانشگاه باید این شهر را به عنوان مرکز و قطب درمان جنوب استان ببیند و بر اساس آن نقشه راههای کوتاه مدت، میان مدت و درازمدت طراحی کند. تا این تغییر کلان بوجود نیاید، تحولی هم اتفاق نخواهد افتاد و در بر همین پاشنه خواهد چرخید.

در پایان "امیر بهزاد" سرپرست جدید شبکه بهداشت و درمان مهاباد ضمن تشکر از نماینده فعلی مهاباد، اظهار امیدواری کرد که بتواند مسئولیت واگذار شده را به نحو احسن انجام دهد.

به گزارش کردپرس، در پایان این مراسم پر حاشیه از تلاش های «سامرند مرزنگ» مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد تقدیر و «امیر بهزاد» به عنوان سرپرست این شبکه معرفی شد؛ مرزنگ از سال ۱۳۹۳ و به مدت چهار سال و ۶ ماه به عنوان مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد فعالیت داشت.

امیر بهزاد از کارمندان دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی است که مدیریت شبکه بهداشت و درمان شهرستان پیرانشهر را در کارنامه مدیریتی خود دارد.

کد خبر 112118

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha