به گزارش خبرگزاری کُردپرس، علی خداویسی در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه 52 مقاله از اغلب استانهای کشور به دبیرخانه همایش اقتصاد پنهان ارسال شده است، اظهار داشت: از میان این آثار 22 اثرمورد قبول داوران برای ورود به همایش پذیرش شده که 8 اثر به صورت سخنرانی و 14 اثر نیز در قالب پوستر در اختتامیه همایش اقتصاد پنهان ارائه می شود.
وی سیاست و مبنای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را توجه به اقدامات پیشگیرانه عنوان کرد و ادامه داد: هدف ما از برگزاری این همایش، استفاده عملیاتی از کارهای تحقیقاتی و پژوهشی آثار است.
خداویسی در بخش دیگری از سخنان خود از رسانه ها خواست آمار کشفیات قاچاق کالا به صورت رسمی از دبیر خانه کمیسیون تهیه کنند و تاکید داشت: آمار کشفیات با قاچاق متفاوت است زیرا کالای قاچاق با روند قضایی و تشکیل پرونده و در نهایت طبق رای قاضی چنانچه قاچاق شناخته شود به نفع دولت ضبط می شود اما بسیاری از پرونده هایی که به صاحب کالا عودت داده می شود جزو قاچاق محسوب نمی شود.
وی ادامه داد: به عنوان مثال آمار کشفیات کالا فروردین 98 در مقایسه با مدت مشابه 260 درصد افزایش کشفیات را نشان می دهد اما در واقع 5 درصد پرونده ها منتج به رای صدور قاضی برای ضبط به نفع دولت شده است.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان با اشاره به اینکه در قاچاق دام شاهد کاهش بوده ایم، اظهار داشت: در حال حاضر قاچاق سوخت در مرز باشماق به صورت جاساز در باک اتوبوس ها انجام می گیرد و به فروش می رسد.
خدا ویسی با بیان اینکه روزانه به طور میانگین ۲۰ اتوبوس مسافربری که بعضاً فاقد مسافر هستند، از مرز باشماق خارج میشوند و بیشتر آنها دارای باکهای مازاد جاسازی شده هستند که نمیتوان به راحتی آنها را پیدا کرد، افزود: با ساماندهی خروج اتوبوسهای مسافربری و خروج 5 اتوبوس در روز در صورت داشتن مسافر می توانیم در جلوگیری از قاچاق سوخت بهتر عمل کنیم.
نظر شما