ناگفته های بمباران شیمیایی بانه و مریوان مستند می شود/ حکایت جستجوی دختر مفقوالاثری که خانواده اش در بمباران «رش هرمی» به شهادت رسیده اند

سرویس کردستان- مستند نیمه بلند «دختری به نام زندگی» درباره تبعات بمباران شیمیایی بانه و مریوان توسط برهان احمدی کارگردان کردستانی ساخته می شود.

برهان احمدی در گفت و گو با خبرنگار کردپرس می گوید: مستند دختری به نام زندگی(به نام ژیان) به زبان کردی در روستاهای باینجان، نژمار، آلوت، نی، بالک، قلعه جی، دزلی، بوالحسن واقع در بانه و مریوان ساخته شده که اکنون در مرحله تدوین و صداگذاری است و تا چند ماه دیگر آماده پخش می شود.

این کارگردان با اشاره به داستان مستند مذکور ادامه می دهد: در این مستند زنی 32 ساله که خود جانباز 70 درصد شیمیایی است به دنبال دختر مفقودالاثری به نام ژیان(زندگی) می گردد که خانواده ژیان همگی در بمباران شیمیایی روستای «رش هرمی» شهید شده اند.

او با بیان اینکه مستند مذکور در شبکه های سراسری و استانی پخش می شود، تصریح می کند: من پیش از این مستندهای زیادی هم در ایران و هم در عراق درباره بمباران های شیمیایی تهیه کرده ام اما تاکنون در استان کردستان چنین کاری انجام نداده بودم که با توجه به اینکه روستاهای زیادی در اطراف شهرهای بانه و مریوان بمباران شیمیایی شدند به سفارش سیمای استان ها، تصمیم گرفتم این مستند را هم تهیه کنم.

احمدی با اشاره به اینکه این مستند صرفا درباره بمباران شیمیایی تهیه شده، خاطرنشان می کند: پیش از این مستندی هم درباره بمباران هوایی شهر سنندج که در تاریخ 26 دی 1365 اتفاق افتاد، تهیه کردم اما در مستند دختری به نام زندگی صرفا به تبعات بمباران شیمیایی پرداخته ام؛ تبعات بمباران هوایی مقطعی است اما بمباران های شیمیایی به گونه ای است که انگار جنگ همچنان در آن مناطق ادامه دارد چرا که اثر آن 30 تا 100 سال در محیط اکوسیستم و ژنتیک باقی می ماند و مردم آن منطقه در گیر جنگ هستند و لطمات روحی، مادی و معنوی بسیاری می بینند.

او اضافه می کند: این مستند، مستندی شاعرانه و فُرمیک به شیوه ای نو است که برای مخاطب امروزی جذاب و قابل درک باشد و بتوانیم به این شکل قدمی در راه صلح و آشتی پایدار برداریم.

کد خبر 112257

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha