تزانزیت 7 میلیارد دلار کالا از مرز باشماق

سرویس کردستان- رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور گفت: مبادلات و ترانزیت مرز باشماق در حدود 6 الی 7 میلیارد دلار است که باعث عزت و افتخار بوده واز نظر ترانزیتی دومین گمرک کشور بعد از شهید رجایی است.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، علی مویدی در نخستین همایش علمی- پژوهشی اقتصاد پنهان که با مشارکت استان های غرب و شمال غرب در سنندج برگزار شد، با اشاره به اینکه استان کردستان برای اولین بار در سطح استان ها و در مراکز دانشگاهی اقدام به این حرکت علمی کرده است، اظهار داشت: استان کردستان در بخش سمن ها و بخش مردمی در کاهش آسیب های اجتماعی جزو استان های برتردر سطح کشور است و قابلیت و ظرفیت بسیار ارزشمندی در مراکز دانشگاهی و بخش های خصوصی دارد که می تواند در هدف گذاری های ما بسیار تاثیر گذار باشد.

او با بیان اینکه در فاصله سال های 1991 تا 2015 حجم اقتصاد پنهان در ترکیه و ایران هریک 17 درصد و عربستان 16 درصد بوده است، به اهداف طبقه بندی شده در برگزاری این همایش اشاره کرد، ادامه داد: مشکلات و چالش ها بزرگ اقتصادی در سال گذشته و فشار ها بر عرصه تجارت و اقتصاد نه تنها ملت را از مسیر ماندگار و پایداری که دنبال می کنند، منصرف نکرد بلکه هر روز به عزت و افتخار آن افزوده می شود.

رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور با بیان اینکه در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز که یک ستاد فراقوه ای است و 26 دستگاه عضو دارد، گفت: سیاست گذاری، برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر فرایند مبارزه با قاچاق کالا و ارز از وظایف این ستاد است.

مویدی خاطر نشان کرد: معمولا زمانی که از مباره با قاچاق کالا و ارز سخن گفته می شود برخورد های خیابانی و صنفی و مرزی در ذهن مخاطب ایجاد می شود اما در واقع این ستاد تولید فکر و دانش می کند و در فرایند تجارت و بازرگانی آسیب ها را شناسایی و راهکارهای لازم را برای پیش بینی و پیشگیری و مقابله در این راستا ارائه می دهد.

وی نگاه ستاد مبارزه باقاچاق کالا و ارز را نگاه پیشگیرانه ای دانست و یاد آور شد: اگر چنانچه موضوعات پیش بینی و پیشگیری و مقابله ای به موقع و منطقی پرداخته شود می تواند عامل بازدارنده و پیشگیرانه در مبارزه با قاچاق کالا و ارز باشد.

رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور تصریح کرد: امروزه موضوع قاچاق کالا و ارز وظیفه ای است که به ساختار حاکمیتی هرکشور واگذار شده اما به لحاظ جایگاه نظام و انقلاب، تهدیدات بیشتری متوجه کشور ما می شود.

مویدی با بیان اینکه صندوق بین المللی پول یک مطالعه علمی در جهت به دست آوردن اقتصاد پنهان یا اقتصاد سایه در بین 158 کشور انجام داده، گفت: در فاصله سال های 1991 تا 2015 حجم اقتصاد پنهان 30 درصد از فعالیت تجاری و اقتصادی کشور ها را به خود اختصاص داده که بالاترین حجم آلودگی این اقتصاد پنهان متعلق به کشورهای آفریقایی زیمباوه و بولیوی و کمترین آن به کشورهای اروپایی سوییس و استرالیا است.

او با اشاره به اینکه موضوع اقتصاد نیزمانند موضوعات دیگر اجتماعی، سیاسی، امنیتی دچار آسیب می شوند اضافه کرد: اقتصاد موضوعی است که پدیده ها و آسیب های ناشی از مباحث قاچاق را به خود جلب می کند و نگاه به حوزه اقتصاد بایستی مانند انسان باشد که آسیب هایی به آن متوجه آن می شود.

رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور با بیان اینکه در بخش تجارت شاهد اتفاقات جدید هستیم، اظهار داشت: مویدی علل و پیامد های منفی در حوزه اقتصاد را ناشی از تصدی گری دولت، توسعه نیافتگی، محدودیت های تجاری، مالیات ها و عوارض سنگین، بیکاری و کاهش درآمد سرانه است که باید با رویکرد علمی و دانشگاهی به اصلاح این موارد پرداخته شود.

وی افزود: بسیاری از مشکلات امروز جامعه ناشی از مقررات وضع شده توسط مجلس و مسئولان مربوطه است که متاسفانه با وضع برخی از مقررات، یک پدیده قاچاق شکل می گیرد.

سهم بودجه کار فرهنگی در کشور مطلوب نیست

دبیرکمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان نیر در ادامه این همایش اظهار داشت: کشورهای توسعه یافته با تمرکز بر دو مقوله کارهای تحقیقاتی و پژوهشی و تقویت سرمایه‌های اجتماعی، راه توسعه را در پیش گرفته‌اند.

علی خداویسی با بیان اینکه توسعه شکل گرفته شده در هر کشوری ارتباط مستقیمی با کارهای تحقیقاتی و پژوهشی دارد، ادامه داد: باید به مسئله پژوهش دراین کشور بهای بیشتری داده شود و این مقوله در برنامه‌ریزی‌های کشور بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: سهم بودجه کارهای فرهنگی در کشورمان مطلوب نیست که امیدواریم با برگزاری چنین همایش‌هایی بتوانیم این سهم را به وضعیت مطلوب نزدیکتر کنیم.

خداویسی در ادامه سخنان خود به چگونگی شکل گیری همایش اقتصاد پنهان اشاره و تصریح کرد: این همایش در نیمه دوم سال گذشته در چهار شاخه محوری و 19 زیرشاخه و با شرکت پنج استان غرب کشورآغاز شد.

در پایان این همایش براساس اعلام هیات داوران در بخش پوستر؛ حامد رنجبر با مقاله‌ای با عنوان «عوامل موثر بر گرایش به قاچاق کالا در استان‌های مرزی»، عابد اصلانی با عنوان مقاله «تبیین جایگاه توسعه ناموزون در گرایش قاچاق کالا» و یعقوب پاره‌ وند با عنوان مقاله «تحلیل بر بکارگیری سلاح علیه متجاوزین مرزی و قاچاقچیان در یگان‌های مرزی به ترتیب حائز رتبه های اول تا سوم شدند.

در بخش شفاهی؛ پروین علی مرادی افشار با عنوان مقاله «اقتصاد پنهان در ایران»، سیدهیمن مجیدی با مقاله «ماهیت حقوقی کولبری و پیامدهای آن» و مهدی ورمزیار با عنوان مقاله «آسیب شناسی قوانین قاچاق کالا با تاکید بر امنیت مرزنشینان» به ترتیب مقالات برتر را از آن خود کردند.

کد خبر 112341

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha