جنگ منابع طبیعی با 424 هزار هکتار بیابان در استان ایلام

سرویس ایلام – طبق آمار، 21 درصد از سطح استان ایلام بیابان است و مبارزه با رشد این عدد که حدود 424 هزار هکتار را شامل می‌شود یک کار جهادی را می‌طلبد که به نظر می‌رسد منابع طبیعی ایلام در این پیکار موفق عمل کرده است.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، صبح امروز در همایش یک روزه اقدام مشترک برای توسعه جنگلهای زاگرس که با حضور 11 استاندار مناطق زاگرس نشین و رؤسای مجمع نمایندگان استانهایشان، در حضور وزیر جهاد کشاورزی در استانداری ایلام برگزار شد، همگی لب به تحسین از اقدامات استان ایلام در حوزه آبخیزداری، آبخوانداری و جنگل کاری پرداختند و گفته شد که در این حوزه تمام استانهای ایران باید تبدیل به ایلام شوند.

دکتر رضا احمدی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام در این همایش از وجود نیروی انسانی عالی تحت مدیریت خودش تعریف کرد و گفت: تیم کاری ما دارای 70 کارشناس ارشد و 20 دکتری در حوزه مسائل مرتبط با منابع طبیعی است که این تیم قدرتمند است که برنامه ریزی های کارکردهای منابع طبیعی را انجام می دهد.

وی استفاده از ظرفیت مشارکت مردم در حل مسائل منابع طبیعی را یکی دیگر از نقاط قوت استان ایلام دانست و گفت: مردم استان ایلام با تعامل خوبی که با مسئولین در این حوزه دارند باعث شده اند که بتوانیم توسعه جنگل و جنگل کاری در استان را با شیوه های نوین و بدون استفاده از سیم خاردار و نگهبان و قرق بان اجرا کنیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام عنوان کرد: ما برای رسیدن به نقطه کنونی، برای قطره قطره آب باران برنامه ریزی کردیم تا بتوانیم زمینه توسعه جنگل در سطح وسیع را داشته باشیم تا جایی که حتی در مناطق خشک انسان موفق به ایجاد جنگلهای بزرگی شدیم که یک نمونه آن هزاران هکتار در مهران است.

او ضمن اعلام انجام 4 هزار هکتار جنگل کاری از ابتدای سال 98 تا کنون، خاطرنشان کرد: احداث باغات در اراضی شیبدار، نهال کاری با توجه به ویژگی اقلیمی ایلام و شروع بارندگی های پاییزه، عمیق کاری و کاشت نهال در خط رطوبتی شناسایی شده در زیر زمین، مالچینگ و کم کردن تبخیر در محیط، استفاده از گونه های بومی زاگرس به جای استفاده از نهال سوزنی برگان و ترکیب جنگل کاری و آبخوانداری از روشهایی بوده است که ایلام در چند سال اخیر پی گرفته و موفق به این جنگل کاری وسیع شده است.

دکتر احمدی افزود: توجه ویژه به تولید نهال در استان یکی دیگر از عوامل موفقیت ایلام در توسعه جنگلهای زاگرس بوده است به گونه ای که اولاً به تولید 65 گونه بومی زاگرس به جای سوزنی برگان پرداختیم و ثانیاً در حال حاضر 2 میلیون اصله نهال برای سال 98 تولید کرده ایم که منتظریم با اولین بارش پاییزی در استان کار کاشت آنها را شروع کنیم.

مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام اشاره کرد: اعلام می کنم که 450 هزار هکتار از مناطق جنگلی استان ایلام در بحش حریق دارای موقعیتی «فوق بحرانی» است.

احمدی افزود: برای مقابله با این مشکل علاوه بر آموزش مردم و آگاهسازی‌های انجام شده، 90 نقطه بحرانی و فوق بحرانی را شناسایی کرده و افراد ما به صورت 24 ساعته در حال گشت زنی و کنترل عرصه ها هستند.

احمدی از کانکس گذاری در مناطق خطرناک برای بروز آتش سوزی خبر داد و گفت: در تمام این مناطق نیروی انسانی مستقر است.

کد خبر 112395

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha