جعفر ایمانیان در گفتگو با خبرنگار کردپرس افزود: با توجه به افزایش بارش های بهاری امسال، بر میزان رطوبت نیز افزود شد و این عامل در کنار بی توجهی کشاورزان به عملیات مکانیکی درون باغات، آفت لکه سیاه بر روی میوه ها و برخی محصولات باغی ظاهر شده است.
وی ادامه داد: عدم انجام به موقع عملیات هرس درختان، استفاده از سموم غیر مجاز، همچنین آبیاری باغات به شیوه غرقابی بر میزان رطوبت موجود افزوده و این مسئله سبب شکلگیری این نوع از آفت در میان محصولات باغی شده است.
رییس جهاد کشاورزی مهاباد انتقاد کشاورزان در خصوص عدم آموزش و اطلاع رسانی لازم از سوی جهاد کشاورزی را ناصحیح خواند و گفت: بارها جهاد کشاورزی مهاباد از طریق رسانه ملی و صدا و سیمای مرکز مهاباد تمهیدات و آموزش های لازم را جهت مقابله با انواع آفات باغی و زراعی اعلام کرده است.
وی ادامه داد: این بیماری در صورتی که بر روی میوه هم ظاهر شود از لحاظ اقتصادی باغداران را متضرر خواهد کرد.
به گزارش کردپرس، بیماری لکه سیاه سیب در استان های شمالی کشور؛ آذربایجان شرقی و غربی ، خراسان ، گیلان و مازندران ، تهران ، کرج و دماوند و در خوزستان و بروجرد هر ساله خسارت قابل توجهی به بار می آورد.
خسارت این بیماری به دو صورت کاهش بازار پسندی میوه ها به سبب وجود لکه های سیاه یا تغییر شکل میوه ها و یا نابودی کامل درخت در 3-2 سال متوالی اپیدمی شدید، دیده می شود.
نظر شما