موضوع اقتصادی همواره در دستور کار شورای فرهنگ عمومی باشد / 150 واحد راکد بدون توجیه اقتصادی در کردستان وجود دارد

سرویس کردستان- نماینده ولی فقیه در کردستان گفت: دشمنان نظام در جنگ مستقیم اقتصادی با کشور هستند و لازم است موضوع اقتصاد همواره در دستور کار شورای فرهنگ عمومی باشد.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی امروز در نود و نهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان در سنندج اظهار کرد: با بیان اینکه اصل و اساس هر کشوری مردم است، عنوان کرد: مردم صاحب انقلاب هستند و بر همین اساس دشمن تلاش می کند به شکل های مختلف مردم را از نظام بگیرد.

رئیس شورای فرهنگ عمومی کردستان در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی بیان کرد: شورای فرهنگ عمومی می تواند با کار فرهنگی تاثیرگذار، سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی را در جامعه تقویت و ترویج دهد و بایستی این مهم در دستور کار این شورا باشد.

نماینده ولی فقیه در کردستان، با بیان اینکه دشمن به دنبال از بین بردن سرمایه های اجتماعی است، ادامه داد: اصل تحریم به خاطر فشار آوردن به مردم و از بین بردن سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی به نظام صورت گرفته است.

وی همچنین گفت: استان کردستان در بعضی از شاخص های خدماتی از متوسط کشوری بالاتر است اما مخالفان و معاندان نظام تلاش می کنند این مسئله را در استان نهادینه کنند که کردستان استانی محروم است که لازم است با دقت نظر با این توطئه ها بیش از پیش مقابله کرد.

آیت الله حسینی شاهرودی، همچنین به برگزاری کنگره 5400 شهید استان کردستان اشاره کرد و افزود: به برکت شهدای انصار و مهاجرین کردستان، پهپاد امریکایی که قصد جاسوسی از کشور را داشت، در روز برگزاری این کنگره ساقط شد.

وی از پوشش رسانه ای کنگره 5400 شهید استان نیز قدردانی و یادآور شد: مسئولان ما باید با دقت نظر مسائل و مشکلات استان را زیر نظر داشته باشند و اجازه ندهند مسائل پیش پا افتاده مانع توسعه و پیشرفت شود.

کردستان جزو استان‌های برتر در ارزیابی فعالیت‌های شورای فرهنگ عمومی است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان هم در این جلسه گفت: کردستان جزو استان‌های برتر کشور در ارزیابی فعالیت‌های شورای فرهنگ عمومی در سطح کشور است.

جلال قلعه‌شاخانی اظهار کرد: در ماه های گذشته عطر و بوی شهدا به برکت کنگره 5400 شهید کردستان در استان و کشور پیچید که یکی از رویدادهای فرهنگی بزرگ در استان به شمار می‌رفت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان یادآور شد: پرداختن به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به عنوان یک ضرورت که مورد تاکید مقام معظم رهبری است از دستورکارهای ویژه این جلسه است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی بیان کرد: توجه به سیاست‌ها و شرایط امروزی در بحث افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی از مهمترین ضروریات و اولویت‌هایی است که شورای فرهنگ عمومی به عنوان عالیترین مرجع تصمیم‌گیری و سیاستگذاری مسائل فرهنگی در استان باید به آن ورود داشته باشد و جلسات کارشناسی با صاحبنظران طی ماه گذشته در این راستا برگزار شده است.

قلعه‌شاخانی اعلام کرد: اخیرا شورای فرهنگ عمومی کشوری گزارشی به شورای انقلاب فرهنگ عمومی ارائه داده که بررسی عملکرد شورای فرهنگ عمومی استان‌ها برابر شاخص‌های مختلف بررسی و استان کردستان جزو استان‌های برتر کشور در این ارزیابی بوده است.

وی بیان کرد: تعداد جلسات، تعداد مصوبات، خروجی مصوبات، کارگروه شهرستان‌ها و کارگروه های استانی از جمله شاخص‌هایی بود که مورد ارزیابی قرار گرفته است.

واحدهای راکد دارای توجیه اقتصادی تا پایان سال فعال می‌شوند

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در ادامه این جلسه گفت: واحدهای راکدی که توجیه اقتصادی دارند و بتوانند محصولی قابل رقابت به بازار عرضه کنند با کمک بانک‌ها و دستگاههای اجرایی تا پایان سال فعال خواهند شد.

محمد دره‌وزمی اظهار کرد: امسال که به فرمایش مقام معظم رهبری سال رونق تولید نامگذاری شده، برنامه‌هایی برای تحقق این شعار براساس سیاست‌های دولت و سیاست‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت داشته‌ایم.

وی با اشاره به اینکه سیاست‌های رونق تولید را به سه دسته تقسیم کرده‌ایم، افزود: حفظ جریان تولید، به ظرفیت رساندن واحدهای اشتغالزایی نیمه فعال و راه‌اندازی و احیای واحدهای راکد، سه دسته سیاستی است که امسال در پیش گرفته‌ایم.

دره وزمی خاطرنشان کرد: در هر سه حوزه فعالیت‌های خوبی به کمک سایر دستگاه‌های اجرایی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید پیش برده‌ایم و در راستای حفظ جریان تولید سعی شده با پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش برای تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی و رفع مشکلات و موانع واحدهای تولیدی در دستگاههای اجرایی دیگر تلاش شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان بیان کرد: 195 جلسه کارگروه تسهیل با 12 هزار نفر - ساعت توسط مدیران در سال 97 برگزار شده و 65 درصد مصوبات آن اجرایی شده و 35 درصد آن در دستگاههای دیگر باقی مانده که پیگیری خواهند شد تا به نتیجه برسند.

دره‌زمی عنوان کرد: در سال 97 در ردیف‌های مختلف اعتباری، در قالب وام‌های روستایی، اشتغال پایدار روستایی، رونق تولید و صندوق توسعه ملی 185 میلیارد تومان به واحدها و طرح‌های تولیدی حوزه صنعت تسهیلات پرداخت شده است.

وی با اشاره به اینکه در سال 98 نیز 10 میلیارد تومان از منابع اعتباری استان به حمایت از تولید استان برای پرداخت یارانه به سود تسهیلات بانکی پرداخت شد، بیان کرد: تسهیلات بانکی منابع داخلی 18 درصد است که هشت درصد آن براساس دستور استاندار کردستان یارانه پرداخت می‌کنیم و تا امروز 70 میلیارد تومان منجر به پرداخت شده که هشت درصد یارانه پرداخت می‌کنیم. و باز هم برای حمایت از روند تولید در استان ادامه خواهد داشت.

وی به ظرفیت ثانی واحدهای نیمه فعال استان پرداخت و گفت: این واحدها نیز با تشکیل کمیته‌های کارشناسی نیازشان بررسی خواهند شد تا مشکلاتشان رفع شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اضافه کرد: در استان کردستان یک کلینیک صنعت راه‌اندازی شده که واحدهای تولیدی را عارضه‌یابی می‌کند و نیازشان را بررسی و به بازارمحور بودن آنها کمک خواهد کرد و از تجربیات اساتید دانشگاه در این راستا استفاده می‌شود.

دره‌وزمی با اشاره به اینکه 150 واحد راکد در استان کردستان وجود دارد که دارای توجیه اقتصادی نیستند، بیان کرد: واحدهایی که توجیه اقتصادی دارند و بتوانند محصولی قابل رقابت به بازار عرضه کنند با کمک بانک‌ها و دستگاههای اجرایی تا پایان سال فعال خواهند شد و واحدهای راکدی که دارای توجیه اقتصادی هستند را فعال می‌کنیم.

کد خبر 122753

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha