قیمت آب، برق و سوخت در کردستان 51 درصد بیشتر از میانگین کشوری است

سرویس کردستان- معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان، گفت: شاخص ها نشان دهنده افزایش قیمت آب و برق وگاز و سوخت با فاصله 51 درصدی از میانگین کشوری است که رعایت نکردن الگوی مصرف و اشتباه در محاسبات وزارت نیرو و وزارت نفت از دلایل این افزایش است و باید به مردم از طریق رسانه ها اطلاع رسانی شود.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، حسین فیروزی در جلسه کارگروه تنظیم بازار اظهار داشت: باید کارگروهی برای بررسی فاصله قیمتی آب و برق و سوخت در کردستان با متوسط کشوری هفته آینده تشکیل شود و به این موضوع رسیدگی شود و نتیجه آن به اطلاع عموم برسد.

وی با بیان اینکه موضوع نظارت بر بازار مطالبه عموم مردم است، اظهار داشت: تاکید ما بیشتر نظارت بر بازار و نظارت هوشمندانه است که این نظارت، نظارتی مشارکتی بین دستگاه های دولتی و آحاد مردم و مصرف کنندگان است و باید زمینه نظارت مردم بر بازار را فراهم کرد.

معاون امور اقتصادی استاندار کردستان با تاکید بر اینکه مردم باید قاعده و چهار چوب قیمتی را در اختیار داشته باشند تا از قیمت متعارف کالای خریداری شده اطلاع کافی داشته باشند، افزود: یکی از ایراداتی که به مسئولین تنظیم بازار وارد است اعلام نکردن رنج قیمتی کالاهای مصرفی مردم است. مسئولین باید با همکاری دستگاه های مرتبط هر هفته یک بار قیمت اقلام پرمصرف در چند استان کشور را تهیه کرده و به مردم اطلاع رسانی شود و چنانچه با افزایش قیمتی مواجه شدند به سامانه 135 و 124 اطلاع رسانی کنند.

فیروزی خاطر نشان کرد: ما در اقلام اساسی پرمصرف خانوار ها باید به مردم اطلاعات دهیم که این بخش مهمی از نظارت هوشمند بر بازار است .

وی درخواست کرد: مدیران جهاد کشاورزی و صنعت، معدن، تجارت به طور مرتب بازار را رصد کنند و هر جا که کالایی با کمبود مواجه بود قبل از احساس کمبود در بازار نسبت به تامین آن زمینه سازی شود و با تشویق بخش خصوصی کالای مورد نیاز برای استان تامین شود تا کمبودی احساس نشود.

معاون امور اقتصادی استاندار کردستان با بیان اینکه در هر کاری هزینه و فایده آن محاسبه می شود، ادامه داد: نظارت بر بازار باید به گونه ای تعریف شود که هزینه کمتر از فایده داشته باشد و در این زمینه تکنولوژی، الگوهای آماری و روش های مدیریتی به کمک خواهند آمد.

فیروزی با انتقاد از عدم نظارت بر روی قیمت میوه در استان کردستان افزود: قیمت میوه در استان کردستان گرانتر از متوسط کشوری است بنابراین باید تامین و عرضه میوه خارج از سیستم متعارف پیگیری شود و چنانچه صنفی حقوق مردم را تضییع می کند نباید زمینه را برای ادامه سوء استفاده آن ها فراهم کنیم.

وی همچنین با بیان اینکه قیمت کیف و کفش و مبلمان در استان کردستان بیشتراز متوسط کشوری است، خطاب به مسئولان صنعت و معدن استان گفت: دلیل این افزایش قیمت چیست و چرا نظارتی در این زمینه صورت نمی گیرد و و پرونده ای برای آن ها تشکیل نمی شود؟

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار با اشاره به اینکه قیمت فعالیت های فرهنگی و گردشگری 19 درصد نسبت به متوسط کشوری بیشتراست، ادامه داد: این رقم با توجه به اینکه استان کردستان یک استان گردشگر پذیر است رقم بالایی را نشان می دهد که نشانه خوبی برای اقتصاد استان نیست و تبلیغ منفی برای استان را به دنبال دارد.

فیروزی اذعان داشت: فعالیت های فرهنگی و گردشگری با توجه به ظرفیت بالای گردشگری در استان کردستان باید هزینه های کمتری باشد تا بتوانیم آینده مناسب همراه با توسعه برای استان فراهم کنیم و باید مردم به این نتیجه دست یابند که دریافت خدمات گردشگری در کردستان ارزان تر ازسایر استان ها است که این موضوع به نفع اقتصاد استان در دراز مدت است.

وی همچنین به قیمت بالای خشکبار،شیرینی و شکلات و شکر نسبت به میانگین کشور اشاره کرد و ادامه داد: این آمار نشان می دهد که باید نظارت ها را هدفمند و هوشمندانه تر کنیم و مردم را با اطلاعات درست در مورد چهارچوب قیمت ها در هر هفته به عنوان بازرسان بازار مشارکت دهیم و بر صنوفی که کالاهای گرانتری نسبت به میانگین کشوری عرضه می کنند، نظارت شود.

پیمان اسکندری، مدیر سازمان تعاون روستایی کردستان نیز در ادامه با بیان اینکه یک مکان و سوله از روز دوشنبه هفته جاری برای عرضه مستقیم میوه در سنندج در نظر گرفته شده که بدون دخالت میدان بار و واسطه ها میوه را به مصرف کنندگان عرضه می کند و گفت: نرخ های این سوله به صورت روزانه به تعزیرات و بازرسی پیامک می شود.

فیروزی در این جلسه مصوب کرد که این مکان ها با همکاری شهرداری به 5 مکان در حاشیه شهر افزایش یابد و 10 قلم که تاثیر به سزایی در سبد خانوار ها دارد به شهروندان ارایه شود. این اقدام به این جهت است که با صنف وتامین کنندگان میوه که با تنظیم بازار همکاری نکرده اند و حق مردم را تضییع می کنند همکاری نکنیم.

شهریارحنیفی مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه از نظر تامین اقلام پر مصرف هیچ گونه کمبودی وجود ندارد، اظهار داشت: 170 تن گوشت، 750 تن برنج 1121 ، 9 هزار تن شکر در استان به مردم ارایه می شود و کمبود در این گونه کالاها وجود ندارد.

ثبات بازار بیشتر از قبل شده است

فرزاد سردار زاده رییس اداره بازرسی و نظارت سازمان صنعت نیز با اشاره به اینکه بازار از ثبات بیشتری نسبت به ماه گذشته برخوردار است گفت: در مجموع روزانه 100 قلم کالا نسبت به ماه گذشته از ثبات قیمت خوب برخوردار بوده و 21 قلم کالا از یک تا 68 درصد افزایش قیمت و 19 قلم کالا کاهش قیمت داشته است.

کد خبر 122946

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha