کردستان قطب تولید پروتئین کشور می شود/ بیکاری فارغ التحصیلان کشاورزی در کردستان  معضل است

سرویس کردستان- رئیس سازمان بودجه و برنامه ریزی استان کردستان گفت: کردستان ظرفیت تبدیل شدن به قطب تولید پروتئین و گوشت کشور را دارد که برای آن در استان هدف گذاری شده است.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، بهرام نصراللهی زاده در نشست هم‌اندیشی اقتصاد مقاومتی با حضور معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیس جمهور، موضوعات آب و ارتباطات و راه را مهمترین اولویت های استان در حوزه زیرساخت ها عنوان کرد و گفت: اگرچه در حوزه ارتباطات و راه با وضعیت مطلوب فاصله زیادی داریم اما تاکنون کارهای زیادی در این خصوص در استان انجام شده است.

او با تاکید بر اصلاح راه های اصلی استان کردستان افزود: امسال ۲۰ میلیارد تومان اعتبار به گردنه صلوات آباد اختصاص یافته که انشاالله تا پایان سال به بهره برداری می رسد.

نصراللهی زاده به پروژه راه آهن استان هم اشاره کرد و در این باره توضیح داد: سال ۹۷، ۴۸ میلیارد تومان به آن اختصاص یافته اما امسال ۱۵۰ میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شده است که در حال حاضر زیرسازی قطعه نهایی آن به اتمام رسیده است.

او همچنین از پایان ساخت جاده کامیاران مریوان و بهره برداری از آن در سال جاری خبر داد و گفت: ساختمان ترمینال فرودگاه سقز هم که یک فرودگاه استراتژیک است تا پایان سال ۹۹ به بهره برداری می رسد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان با انتقاد از اینکه با وجود ۶ درصد رواناب کشور در کردستان، سطح اراضی آبی بسیار کم است، افزود: هدف گذاری شده که تا سال ۱۴۲۵ آب شرب پایدار تمام شهرهای اصلی استان تامین می شود .

او همچنین به میزن برخورداری استان کردتان از گاز طبیعی اشاره و خاطرنشان کرد: میزان برخورداری جمعیت روستایی از گاز طبیعی در سطح کشور حدود ۷۳ درصد است اما این میزان هم‌اکنون در کردستان حدود ۹۳ است و از میانگین کشوری بالاتر است که هدف گذاری شده این میزان در استان به ۹۵ درصد برسد .

نصراللهی زاده به مشکلات شهرک های صنعتی در استان اشاره کرد و گفت: به علت وضعیت توپوگرافی استان، زمین برای فعالیت های صنعتی گران تمام می شود

او همچنین به منطقه ویژه اقتصادی بانه هم اشاره کرد که ۸۵ هزار هکتار زمین برای ان تملک شده و زمین های آن مرداد ماه به سرمایه گذاران تحویل داده شود.

سهم کم اشتغال کردستانی ها در بخش کشاورزی

خالد جعفری، مدیرکل جهادکشاورزی کردستان هم در این نشست با اشاره به اینکه سهم بخش کشاورزی استان در تولید ناخالص ملی تنها ۲۷ درصد است، اظهار داشت: همچنین کل تولیدات کشاورزی کردستان ۲.۸ میلیون تن و سهم اشتغال در این حوزه هم ۳۰ درصد است .

او با تاکید بر اینکه 330 هزار هکتار از اراضی دیم استان قابلیت تبدیل به اراضی آبی را دارد، تصریح کرد: با افزودن این مقدار هم به اراضی آبی استان، سهم کردستان به 28 درصد می رسد که باز هم با میانگین کشوری از اراضی آبی که 46 درصد است ، فاصله دارد.

به گفته جعفری رتبه اول کردستان در تولید توت فرنگی و دوم گندم در کشور از جمله ظرفیت های والای کشاورزی در استان است و در زمینه تولید گوشت و مرغ در بین 8 استان‌ غرب و شمال غرب کشور هم رتبه نخست را دارد اما از این ظرفیت ها در استان به درستی استفاده نمی شود.

تحصیلگردگان رشته کشاوری در استان بیکار هستند

رحیم نیازی از فعالان بخش کشاورزی استان کردستان هم در این نشست از عدم استفاده از تحصیلکردگان حوزه کشاورزی و دانش آنها در استان انتقاد کرد و آن را یک خلاء خواند که در حال حاضر بسیاری از آنها در استان بیکار هستند.

کمال حسینی، مدیر اتاق بازرگانی سنندج هم در این نشست از تولید محور نبودن نظام مالیاتی و فرارهای مالیاتی انتقاد کرد.

کد خبر 123095

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha