اشتغال 2 هزار و 500 نفر دربخش گردشگری آذربایجان غربی

سرویس آذربایجان غربی- مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: در پنج سال اخیر و در حوزه گردشگری استان زمینه اشتغال برای 2 هزار و 500 فراهم شده است.

به گزارش کردپرس، جلیل جباری در اولین نشست مطبوعاتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی در سال جاری، گفت: جشنواره های گردشگری، با هدف معرفی ظرفیت های استان و افزایش ورود گردشگر و اقامت آنان در مراکز اقامتی برنامه ریزی و اجرا می شود .

وی افزود: در مردادماه سالجاری دومین جشنواره ملی گردشگری در ارومیه برگزار می شود و برنامه ریزی کرده ایم که تا پایان سال، بیست عنوان جشنواره دیگر در شهرهای مختلف استان برگزار شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی ادامه داد: برای چندمین سال پیاپی امسال نیز نمایشگاه سراسری صنایع دستی با حضور اغلب استانهای کشور در ارومیه برگزار می شود که امسال ششمین دوره است و همزمان با دومین جشنواره ملی گردشگری شاهد برگزاری آن خواهیم بود.

جباری با اشاره به رشد اقامت گردشگران و مسافران در واحدهای اقامتی استان، تصریح کرد: میزان اقامت گردشگران در واحدهای اقامتی، هتل هاو هتل آپارتمانهای استان طی سه ماهه نخست سال جاری نسبت به سال گذشته رشد ۶.۲ درصدی داشته است.

جباری اولویت های دیگرگردشگری استان را توسعه گردشگری سلامت، توسعه طبیعت گردی، ، آموزش جوامع محلی بعنوان میزبانان اصلی گردشگران، شناسائی و معرفی جاذبه های روستائی، چاپ و نشر و تهیه کتابها و فیلم های مستند مختلف عنوان کرد.

وی با بیان اینکه امسال تعداد اقامتگاههای بوم گردی افزایش یافته است، اظهار داشت: اقامت در واحدهای بوم گردی استان طی سه ماهه ۹۸،صد درصد نسب به سه ماهه ۹۷ رشد داشته و ۱۲۰۰ نفر مسافر خارجی ها در این واحدهای بوم گردی اقامت داشتند.

جباری گفت: ازسال 93 تا کنون، ۱۵۲موافقت اصولی تاسیسات گردشگری در استان صادر شده که حجم سرمایه گذاری اسمی آنها ۵۹هزار میلیارد ریال بوده و زمینه اشتغال برای ۲۵۰۰نفر هم فراهم شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی گفت: در سال مالی 97 که تا آخر تیرماه سالجاری ادامه دارد 45 طرح و قرارداد برای مرمت و ساماندهی ابنیه های تاریخی استان منعقد شده که 110 بنا را در بر می گیرد و کارگاههای بسیاری از آنها به اتمام رسیده یا در شرف پایان است.

او ادامه داد: علاوه بر مرمت آثارو ابنیه منقول، آثار غیرمنقول نیز از سوی این اداره کل مرمت می شود که در همین زمینه، در سال گذشته تعداد 100 مورد انواع اشیائ تاریخی و فرهنگی موجود در موزه های استان مرمت شد.

جباری تصریح کرد: سال 97 یکی از سالهای پرکار مطالعات و پژوهش های باستان شناختی در سطح تپه ها و محوطه های تاریخی بود به گونه ای که 20 عنوان کاوش و مطالعات علمی اجرا شد که مهمترین آن، مطالعات شناسائی و نجات بخشی اتلال محدوده آبریز سد کانی سیو پیرانشهر بود.

او با اشاره به فعالیت حوزه ثبت میراث فرهنگی گفت: در سال گذشته تعداد چهار اثر غیرمنقول، هشت شیئی فرهنگی حاصل از کاوش های تپه حسنلو، چهار اثر میراث ناملموس و دو اثر طبیعی استان، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

جباری با اشاره به دیگر اولویت های حوزه میراث فرهنگی ادامه داد: پی گیری مطالعات و ساماندهی بافت تاریخی شهرهای استان، اجرای یادمان و مجتمع هنری شمس تبریزی، پی گیری و اجرای طرح ساماندهی مسجد جامع ارومیه، ساماندهی اراضی لشگر ارومیه و توسعه موزه های استان ازجمله در بوکان و میاندوآب و چالدران، از جمله برنامه های این اداره کل می باشد.

مدیرکل استان در خصوص حوزه صنایع دستی نیز گفت: در حوزه صنایع دستی حدود 60 میلیار ریال تسهیلات پرداخت شده که در مجموع برای 1100 نفر اشتغالزائی صورت گرفته است.

کد خبر 123112

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha