کسانی که به هر دلیلی راهشان به دادگستری مهاباد افتاده باشد، اگر احقاق حقی در کار باشد و تا آخرین پله پرونده را دنبال کرده باشند، بدون شک یک نام را فراموش نخواهند کرد؛ "حیدری"، مردی شجاع، نفوذ ناپذیر، فساد ستیز و در حین حال حامی دردمندان، حیدری بومی نیست و ادارهکل دادگستری استان آذربایجان غربی از شهرهای همسایهی مهاباد ردای دادستانی این شهر را برایش دوخته است، اتاق حیدری معمولا مملو از پیرمردان و پیرزنانی است که به غیر از زبان مادری بر زیان ثانویهای تسلط ندارند و لهجهی شیرین حیدری در شنیدن درد دل آنها خود داستانی شنیدنی است!
۲۶ اسفند سال ۱۳۹۱ اصلان حیدری به عنوان دادستان مهاباد معرفی شد، او در حین متانت مثال زدنیاش، کم حرف است، معمولا با کسی گرم نمیگیرد، اکنون که بیشتر از ۶ سال از دادستانی او میگذرد، علیرغم نتیجه نهایی پروندههای دادگستری که نهایتا با مهر برد-باخت طرفین درگیر بایگانی میشوند و قاعدتا یک طرف قضیه باید ناراضی باشد، حرف و حدیثی پشت تصمیمات حیدری متصور نبوده است!
اوج محبوبیت حیدری در مهاباد با آغاز مبارزه قاطع دستگاه قضا با پدیده منحوس زمین خواری در سال ۹۳ رقم خورد که دادستان مهاباد در پروندهی موسوم به شهرک صنفی کاوه، قاطعانه به آن ورود کرد و ۱۶۰ هکتار از زمینهای دولتی را که در آن زمان ارزش ریالی آن ۱۶۰۰ میلیارد ریال براورد شده بود از دست متصرفین و زمین خواران بازپس گرفت.
یک پرونده دیگر که در سال ۹۵ با ورود دادستانی به سرانجام رسید، موضوع تصرف غیرقانونی ۳۰ هکتار از زمینهای دولتی توسط شرکت تعاونی مسکن پیام بود، نتیجهی این پرونده بازپس گیری ۶۲۶ قطعه زمین از زمین خواران و بازداشت ۱۱ نفر از جمله اعضای هیئت مدیرهی وقت این شرکت و تعدادی از مدیران اجرایی شهرستان مهاباد بود.
داستان مبارزهی قاطعانهی حیدری با زمینخواران حاشیهی دریاچهی سد مهاباد و تخریب ویلاهای غیرقانونی و بازپس گیری صدها هکتار از این زمینهای دولتی نیز موضعی تازه است و حیدری با درایت و قدرت استارت آنرا زده است، این پرونده در ابتدای راه است و علیرغم سماجت زمینخواران بعید به نظر میرسد با وجود شخصیت سلیمالنفس و شهامت حیدری، این افراد بتوانند راه به جایی ببرند و آنطور که از شواهد و قرائن آن پیداست سهم زمین خواران در پایان پرونده بجای ویلا و خانه باغ و باغچه، زندان خواهد بود!
اما علاوه بر دادستان مهاباد که «حیدری» نام دارد، در میان مسئولان مهابادی یک «حیدری» دیگر نیز وجود دارد، حیدری دوم عضوی شورای شهر و رئیس این شوراست، بر خلاف حیدری اول که بومی نیست، بومی و فرزند همین شهر است، کرد زبان و خوش قد و قامت و خوش پوش است، زود گرم میگیرد، دایرهی ارتباطاتش وسیع و تا نقاط مرزی شهرهای اطراف گسترش پیدا کرده است، اهل دورهمی های دوستانه است، در شورا و شهرداری به لابیگری و حرکات پشت پرده مشهور است و در نهایت شطرنج باز ماهری است.
حیدری دوم با سابقهی نزدیک به دوازده سال عضویت در شورای مهاباد یکی از با تجربه ترین اعضای شوراهای کشور است، اما نتیجهی مدیریت بیشتر از یک دههی او بر شورا و شهرداری چه بوده است؟ شهر فروشی، نابودی فضای سبز و تغییر کاربری پارکها، اجارهی آبنمای میادین و فضاهای عمومی، صلب حق استفادهی کودکان از زمین اسکیت و حیف و میل بیتالمال در پروژههای شرم آوری همچون پل روگذر تپهی قاضی و بازار بزرگ تاناکورا ! اینها همه ابهاماتی هستند که لازم است روزی حیدری شورا به آنها جواب بدهد.
حمله به خبرنگاران در حاشیهی بازدید از محدودی حریم رودخانه در جوار پل ۱۲ شهید، و شکستن دوربین و تلفن همراه آنها در خلال بازدید مسئولین به مناسبت هفتهی قوهی قضائیه و تهدید به پرتاب قندان در جلسهی علنی شورا و بسیاری از اتفاقات شورا و شهرداری با رسانهها را نمیتوان به عناصر خودسر نسبت داد و یا وقوع آنها را اتفاقی دانست، پشت پردهی بسیاری از این تهدیدات اسامی معتبری وجود دارد که نهایتا مانند همهی راههای دیگر به پایتخت تمامیت خواهی «رم» ختم میشوند.
اگر پروندهی نیمه تمام حیدری دادستان در رفع تصرف از زمینهای حاشیهی سد مهاباد هنوز مفتوح است، حیدری شورا نیز پروندهای نیمه کاره در کارنامه دارد که آیندهی حضور او در صحنهی سیاست و اجرای مهاباد با آن گره خورده است، پروژهی انتخاب شهرداری درجه سوم و با کارنامهای مردودی که بیشتر فعالان مدنی و معتمدین شهری از آن به عنوان سیاه ترین نقطهی کارنامهی او در ۱۲ سال عضویتش در شورا یاد میکنند.
اگرچه دهن کجی به تصمیم بزرگانی در حد و قوارهی ریاست ادوار شورا و نخبگان اجتماعی و بالاخص رسانهها در تصمیم اخیر شورا را باید ناشی از ۴ رای مثبت سایر اعضا و خود حیدری به «کامران فاتح» دانست اما با نیم نگاهی به مواضع گذشتهی این چهار نفر، مشخص میشود که پشت پردهی انتخاب فاتح شخص دیگری بجز حیدری قرار ندارد، تبری جویی هوشمندانه «ابراهیم کریمی» و «مصطفی احمدزاده» از این هدیه پیرانشهری نیز اگرچه در نتیجهی فعلی این انتخاب تاثیرگذار نشد، اما در آینده فضا را برای این دو عضوء منتقد شورا باز خواهد گذاشت تا مجددا برای حضور در صحنهی مدیریت شهر مهاباد، حرفهایی برای گفتن داشته باشند.
نظر شما