به گزارش خبرنگار کرد پرس محمد باقر محمدی روز دوشنبه در نخستین همایش تجلیل از مربیان و فعالان حوزه آموزش مخاطرات مین و مهمات باقی مانده از جنگ اظهار داشت: در راستای آموزش مخاطرات مین 32 مربی در هفت شهر استان فعالیت می کنند و در سال گذشته 2 دوره بازآموزی برای مربیان نیز برگزار شده است.
وی اضافه کرد: هدف ما آگاه شدن مردم از وجود خطرات مین و مواد منفجره و آگاه شدن مردم در معرفی این خطر با رفتارهای خطرناک در مقابله با اشیاء ناشناس است و این که افراد بدانند در هنگام مواجه شدن با اشیاء ناشناخته چه رفتاری داشته باشند.
محمدی افراد اموزش دیده را سفیران هلال احمر در خانواده عنوان کرد گفت: وجود مین و مواد منفجر باقیمانده از جنگ تحمیلی یکی از مشکلات استان های نوار مرزی است که باید برای آموزش و آگاه سازی از مخاطرات مین و مواد منفجر همه دستگاه ها و سازمان ها همکاری کنند.
وی مربیان آموزشی را سربازان گمنام سلامت عنوان کرد و اضافه کرد: میدان های مین متعدد، ناشناخته، پراکنده و بدون نقشه در مرزهای ما ایجاد شده که می توانند سالهای سال از مردم این مناطق قربانی بگیرد
مدیر کل جمعیت هلال احمر کردستان یادآور شد: سیلاب های مخرب نیز باعث می شود مواد منفجره و مین وارد نقاط دیگر شود و قربانیان بیشتری می گیرد.
وی اظهار داشت: با هماهنگی صلیب سرخ جهانی جامعه هدفی در بحث آموزش مخاطرات مین و مواد منفجره از روستاییان، دهیاران، شوراهای اسلامی روستاها، کوهنواردان، کاروان های راهیان نور، معلمان آموزش و پرورش، مرزبانان و دانش آموزان تعریف شده است.
محمدی افزود: یکی دیگر از وظایف جمعیت هلال احمر آموزش همگانی در قالب کارگروه های مدیریت بحران کشور است که در این راستا سال گذشته 515 دوره اموزشی در رشته های مختلف برگزار شد.
جمعیت هلال احمر ایران در سال 82 توافق نامه ای با صلیب سرخ جهانی در بحث آگاه سازی از مخاطرات مین و مواد منفجره امضا کرده جمعیت هلال احمر متعهد شده که اموزش های لازم را در بحث مخاطرات مین و مواد منفجره به مردم این مناطق انجام دهد و همچنین نحوه مقابله این خطرات به ساکنان مناطق مرزی را نیز آموزش داده می شود.
قربانیان مین در کردستان حمایت نمی شوند
نماینده مردم شهرهای سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی گفت: مین ها بعد از جنگ در کردستان جان صدها نفر را گرفته و بسیاری از افراد نیز با انفجار این مین های نقص عضو شدند اما قربانیان مین از حمایت نهایت های مربوطه محروم هستند.
محسن بیگلری افزود: با گذشت بیش از 30 سال از جنگ تحمیل مین آن مهمان ناخوانده در کردستان همچنان قربانی می گیرد که به نظر می رسد جنگ در کردستان تمام نشده است.
وی گفت: ضروری است که مسئولین در این زمینه به قربانیان مین کمک کند و و تا جایی که امکان دارد زمینه را برای تحت پوشش قرار گرفتن نهادهای حمایتی فراهم کنند چراکه با قطع عضوی از بدن مشکلات فراوان به لحاظ مالی و جسمی برای افراد ایجاد می کنند.
بیگلری اظهار داشت: امدادگران و نجاتگران هلال احمر برای نجات جان دیگر افراد با فداکاری و از خودگذشتی تلاش می کنند و گاهی نیز این افراد جان خود را در این راه از دست می دهند.
وی به نقش فرمانده ها انتظامی و نظامی در پاکسازی مناطق مین گذاری شده تاکید کرد: فرمانده هان نیروهای نظامی و انتظامی باید با تشکیل یک نهضت مین روبی به حضور این مهمان ناخوانده در کردستان و دیگر مناطق مین گذاری شده کشور پایان دهند.
نماینده مردم شهرهای سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش به انتصاب رئیس جمعیت هلال احمر بانه اشاره کرد و گفت: تاکنون در انتصاب هیچکدام از مدیران استانی و شهرستانی دخالت نکردم و انتصاب مدیر جمعیت هلال احمر بانه به خواست مدیرکل انجام شده و نقشی در این انتخاب و انتصاب نداشته است.
معابر موقت مرزی مجددا بازگشایی می شوند
معاون مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری کردستان گفت: معابر موقت مرزی با پیگیریهای مسئولان و نمایندگان استان های مرزی مجدد بازگشایی می شود.
عبدالله محمود خانی اظهار داشت: در سفر معاون وزیر کشور مسائل و مشکلات مناطق مرزی بررسی شده که باتوجه به شرایط منطقه معابر موقت مرزی مجددا بازگشایی می شود.
وی با اشاره به بازگشایی بازارچه سیرانبند بانه به عنوان مرز مسافری در آینده نزدیک ادامه داد: برای بازگشایی بازارچه سیرانبند به عنوان مرز مسافری نیز اقدامات زیادی در حوزه استانی انجام شده که باید از وزارت اموز خارجه با اقلیم کردستان عراق پیگیری شود که به توافق نهایی برسند.
محمودخانی در بخش دیگری از سخنانش به پرونده قربانیان و حادثه دیدگان مین اشاره کرد و گفت: فرمانداری شهرستان ها در قالب کمیسیون ماده 2 متولی پیگیری و تشکیل پرونده افرادی هستند که در انفجار مین دچار نقض عضو می شوند و بعد از تایید مراحل شهرستانی به کمیسیون شورای تامین استان ارجاع داده می شود و در صورتی که مستندات و مدارک شهرستانی کافی باشد در این کمیسیون رای شهرستان ها تایید می شود.
وی اظهار داشت: آثار حوادث محترقبه بیش از حوادث غیر محترقبه است چراکه حوادث غیر محترقبه قابل پیش بینی و پیشگیری هستند اما حوادث محترقبه قابل پیش بینی و پیشگیری نیست که باید آمادگی لازم را برای مقابله با این حوادث داشته باشیم.
معاون مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری کردستان افزود: امکانات لازم برای تربیت نیروی انسانی مین روبی در مرکز مین زدایی وزارت دفاع فراهم است که در صورتی که مدیران استانی و شهرستانی درخواست کنند و جامعه هدف را مشخص کند دوره های آموزشی با حضور مربیان مجرب برگزار می شود.
خطر زلزله در بانه بسیار شدید است
در ادامه سرپرست فرمانداری شهرستان بانه نیز گفت: شهر بانه بر روی کمربند زلزله واقع شده و خطر زلزله در این شهر بسیار شدید است که باید در ساخت و سازها استاندارها اصول ایمنی رعایت شود و ساختمان ها طوری احداث شوند که در برابر زلزله مقاومت داشته باشند.
محمد امین زاده افزود: سیل و ریزش کوه از دیگر بحران های است که بانه باتوجه به شرایط جغرافیایی با آن مواجه است که باید برای مقابله به این حوادث آمادگی لازم را داشته باشیم.
وی اظهار داشت: علاوه بر بلایایی طبیعی جنگ و تبعات بعد از جنگ نیز دامن گیر مردم شهرستان شده که در بسیاری از روستاها اطراف پادگان ها و مراکز نظامی در دوران دفاع مقدس مین گذاری شده که این مین ها اکنون بلای جان مرزنشینان شده است.
امین زاده افزود: با پیگیری های مسئولین استانی و شهرستان 35 هکتار منطقه ویژه اقتصادی بانه به زودی به بهره برداری می رسد که برای این منطقه تاکنون 20 میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.
در بخش دیگری از سخنانش با اشاره مطالبات مردم روستاها ادامه داد: حدود صد درصد روستاهای بانه از نعمت گاز طبیعی و همه روستاها نیز از نعمت روشنایی برق برخوردار هستند اکنون مطالبات مردم در روستاها اینترنت پرسرعت و برخی دیگر از امکانات جدید است.
طرح بازنگری مناطق آلوده به مین در 199 نقطه مرزی و 366 پایگاه مین گذاری ده در دوران دفاع مقدس در سال گذشته در شهرستان های بانه، مریوان، دیواندره، سروآباد، بیجار، سنندج، کامیاران و سقز با هدف افزایش ضریب ایمنی مرزنشینان اجرا شد.
نظر شما