به گزارش خبرگزاری کردپرس، بیشتر اهالی مهران پس از آوارگی از این شهر ساکن شهر ایلام و یا دیگر مناطق و شهرستانهای اطراف شدند.
در طول سالهای جنگ، به خاطر حضور انبوه مردم شهرستان مهران در مرکز استان و شهر ایلام و به منظور آنکه ارائه خدمات اداری به مردم این شهرستان حتی به صورت نصفه و نیمه ادامه داشته باشد بسیاری از ادارات مهران خدمات اداری خود را با راه اندازی دفاتر خود در شهر ایلام ادامه دادند.
یکی از شهروندان ایلامی با اشاره به این موضوع در گفتگو با خبرگزاری کردپرس روایتی را از زمان فعالیت ادارات مهران در شهر ایلام بیان می کند که در نوع خود جالب توجه است.
جواد اکبری که هم اکنون جوانی 29ساله است که درست دو سال پس از جنگ در شهر ایلام به دنیا آمده است، اما شناسنامه وی محل تولد اش را بجای ایلام شهر مهران نشان می دهد که علت این کار داستان جالبی دارد.
وی در ادامه در این باره می گوید: من در تاریخ ۱۵شهریور۶۹ در ایلام و در بیمارستان شهید مصطفی خمینی «ره» این شهر به دنیا آمدم.
اکبری در ادامه گفت: پدرم پس از به دنیا آمدن من و هیجانات ناشی از این اتفاق به ثبت احوال ایلام در میدان 22 شهر ایلام مراجعه می کند همان ساختمانی که هم اکنون نیز در همان محل قرار دارد.
در آن زمان که هنوز زمان زیادی از پایان جنگ نگذشته بود و از آنجایی که ادارات شهر مرزی مهران که در اثر هشت سال جنگ کاملا ویران شده بود خدمات اداری خود را در شهر ایلام به شهروندان خود ارائه می دادند به این خاطر دفتر ثبت احوال مهران در کنار ثبت احوال ایلام مستقر بوده و همزمان با هم در حال ارائه خدمت بوده اند.
به این خاطر پدرم در حین مراجعه به حوزه ثبت احوال ایلام به اشتباه به ثبت احوال مهران مراجعه می کند و به اسم جواد برای من شناسنامه می گیرد که در شناسنامه ام هم محل تولد و صدور شناسنامه ام ثبت احوال مهران قید شده است در حالیکه که ما ایلامی و در شهر ایلام ساکن بوده ایم.
بعد از این رویداد ، من 29 سال است که با یاد و خاطره شهر مرزی و جنگ زده مهران زندگی می کنم و به لحاظ دیگر وقتی مردم و اهالی مهران را می بینم به نوعی با آنها احساس خویشاوندی و هم شهری بودن به من دست می دهد.
علاوه بر اینها هر ساله دهم تیرماه در سالروز آزادسازی مهران یاد این خاطره و البته سالهای جنگ در میان اعضای خانواده مان زنده می شود.
گفتگو و تنظیم: حشمت اله کرمی نژاد
نظر شما