دکتر فاطمه رضوان مدنی در گفتگو با خبرنگار کردپرس، گفت: برای واگذاری سرپرستی کودکانی که در مراکز بهزیستی زندگی می کنند، سخت گیری نمی شود تا آنها نیز بتوانند طعم یک زندگی شیرین در محیط خانواده را بچشند.
وی تاکید کرد: البته خانواده یا فرد متقاضی سرپرستی باید بتواند یک زندگی سالم و بدون مشکلات و کمبودهای مالی برای کودک فراهم کند.
رضوان مدنی با بیان اینکه کودکانی می توانند فرزند خوانده شوند که تمامی تلاشها برای شناسایی والدین و بازگشت آنها به خانواده موثر نبوده است، گفت: برخی از کودکانی که در مراکز نگهداری بهزیستی زندگی می کنند خانواده هایی دارند و نمی توان آنها را به عنوان فرزند خوانده پذیرفت.
وی افزود: برای فرزندخواندگی کودکان بد سرپرست نیاز است شرایط خانواده سنجیده شود و با تصمیم مشترک بهزیستی و دادگستری تعیین تکلیف شود.
مدیر کل بهزیستی کرمانشاه در خصوص نحوه واگذاری سرپرستی کودکان مجهول الهویه اظهار کرد: کودکانی که هیچ اطلاعاتی از خانواده هایشان در دست نیست و مجهول الهویه هستند، زودتراز کودکان دیگر تعیین تکلیف می شوند. اقدام برای واگذاری سرپرستی این کودکان بعد از دو بار چاپ آگهی در روزنامه ها برای یافتن خانواده هایشان، انجام می شود.
رضوان مدنی با اشاره به اینکه کودکان را می توان به متقاضیان در شهرها دیگر نیز واگذار کرد، تاکید کرد: افرادی که قصد دارند کودکی را به سرپرستی بگیرند باید از یک شرایط حدأقلی که رفاه و سلامت کودک را تضمین می کند برخوردار باشند.
وی گفت: افرادی که تمکن مال، وضعیت فرهنگی و اعتقادی مناسب، پایگاه اجتماعی مطلوب، شرایط شغلی قابل قبول و سلامت روانی و جسمی داشته باشند، نسبت به سایر متقاضیان در اولویت هستند.
رضوان مدنی خاطر نشان کرد: خانواده های بدون فرزند اولویت اول، دارای فرزند اولویت دوم و بانوان مجرد در اولویت سوم هستند.
وی گفت: کودکان، شش ماه به صورت آزمایشی به متقاضیان سپرده می شوند سپس در صورت رضایت از وضعیت نگهداری طفل، دوره قطعی حکم سرپرستی صادر می شود.
رضوان مدنی با اشاره به اینکه برخی متقاضیان مایلند سرپرستی کودکان معلول را بپذیرند، گفت: سرپرستی کودکان از سوی بهزیستی با هر شرایط جسمی واگذار می شود، اما این متقاضیان هستند که انتخاب می کنند .
وی در شریح فرآیند واگذاری سرپرستی کودکان عنوان کرد: پرونده واگذاری توسط بهزیستی باز می شود و این پرونده توسط دادگستری و ثبت احوال تکمیل می شود. برای افراد متأهل هر دو نفر باید برای گرفتن سرپرستی رضایت داشته باشند. فرایند تایید صلاحیت خانواده ها طی بررسی های مددکاری، مصاحبه های تشخیصی، استعلام از پزشکی قانونی و پلیس تشخیص سوء سابقه و سایر آزمایش ها و تست ها در کمیته های فرزند خواندگی و مشاوره های فرزند پذیری انجام می شود.
فاطمه رضوان مدنی افزود: قبل از واگذاری قطعی، کودک در اختیار خانواده متقاضی قرار می گیرد و آنها می توانند برای تشخیص سلامت کودک، او را پیش پزشک ببرند؛ ضمن اینکه کودکان بهزیستی پرونده پزشکی دارند و تمام نیمرخ سلامتی و بیماری آنها در پرونده است.
وی با بیان اینکه پیشینه خانوادگی و سلامت کودک برای برخی متقاضیان مهم است، اظهار کرد: اگر کودک واگذار شده نقصی داشته باشد که سرپست نخواهد آن را بپذیرد، می تواند کودک را به بهزیستی برگرداند. در خصوص والدین کودک نیز اگر اطلاعاتی در دست باشد برای متقاضی بازگو می شود تا راحت تر تصمیم بگیرند.
نظر شما