به گزارش خبرگزاری کُردپرس، سرهنگ افشین شاه حسینی در نشست خبری دبیر کمیسیون و روسای کارگروه مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان، ارزش ریالی کالاهای مکشوفه در سه ماه اول سال جاری را 20 درصد بیشتر ازمدت مشابه سال گذشته عنوان کرد و اظهار داشت: کشف فراورده های نفتی 162 درصد، چای خارجی قاچاق 340 درصد، داروی قاچاق 267 درصد، پارچه 189 درصد و البسه قاچاق 36 درصد در سه ماه اول سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
او ادامه داد: همچنین کشف لوازم صوتی و تصویری قاچاق 238 درصد، لوازم خانگی 180 درصد، لوازم یدکی قاچاق 973 درصد و گوشی تلفن همراه 106 درصد در مدت مذکور نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
شاه حسینی با اشاره به اینکه تمرکز و رویکرد نیروی انتظامی بر کشف پرونده های کلان است، تصریح کرد: در سه ماه اول سال جاری در کشف پرونده های بالای 500 میلیون تومان با 28 درصد افزایش و در کشف پرونده های بالای 100 میلیون تومان نیز با 13 درصد کاهش مواجه بوده ایم.
رئیس اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان خاطر نشان کرد: پیگیری ها و کنترل ها در مبادی ورودی و خروجی مرزها کشف احشام را درسه ماه اول سال جاری با کاهش 87 درصدی مواجه کرده است.
سرهنگ شاه حسینی با اشاره به اینکه پرونده کالاهای ممنوعه به دادسرای عمومی و انقلاب جهت پیگیری ارجاع داده می شود و کالاهای غیر ممنوعه هم در تعزیرات حکومتی رسیدگی می شود، ادامه داد: کالاهای ممنوعه بعد از تعیین تکلیف پرونده، معدوم خواهند شد و کالا های صاحب دار به اموال تملیکی و کالاهای بدون صاحب به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام تحویل داده می شوند.
40 پرونده قاچاق در سال جاری در زمینه محصولات سلامت محور کشف شده است
معاونت غذا و دارو دانشاگاه علوم پزشکی کردستان هم در ادامه این نشست اظهار داشت: اصحاب رسانه نقش اساسی دراطلاع رسانی این مسئله به مردم دارد که کالاهای ارزان قیمت در موضوعات سلامت محور ضرر غیر قابل جبرانی را به دنبال دارد.
بابک قطبی با تاکید بر استفاده از محصولات داخلی گفت: محصولات داخلی کشور مجرای قانونی را طی کرده و کنترل های خاص نظارتی بر روی آن اعلام می شود.
وی سامانه ttac را یکی از روش های کنترل اصالت کالاهای سلامت محور عنوان و تصریح کرد: نصب این برنامه بر روی گوشی، ارسال پیامک کد 16 رقمی در پایین کالا به سامانه 20008822 و استعلام از طریق آدرس اینترنتی سامانه ttac، سه روش برای تشخیص اصالت کالای سلامت محور خارجی است.
قطبی با اشاره به اینکه در سال گذشته 205 پرونده به تعزیرات حکومتی معرفی شده است، اضافه کرد: تعداد این پرونده ها در سه ماه سال جاری 40 عدد بوده است که نشان دهنده برخورد قانونی و عزم جدی در برخورد با افرادی است که با کالای قاچاق، سلامت افراد را مورد تهدید قرار می دهند.
معاونت غذا و دارو با تاکید بر لزوم تشدید نظارت ها خاطر نشان کرد: در سال گذشته 85 هزار و 684 بازدید از مراکز عرضه و پخش مواد غذایی ، 2 هزار و 405 بازدید از داروخانه های استان و 377 بازرسی ازعطاری ها و مراکز فروش مکمل های ورزشی و یک هزاو 296 بازدید از سالن های آرایش بانوان صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه هر محصولی که سلامت آن تایید نشود به عنوان کالای قاچاق شناخته خواهد شد، خاطر نشان کرد: ارزش ریالی مکمل ها و دارو های غیر مجاز کشف شده 294 میلیون و189 هزار ریال بوده است.
قطبی افزود: در سال گذشته، 97 درصد داروها با 550 میلیون دلار هزینه در داخل کشور تولید شد و تنها 3 درصد از خارج کشور وارد شده که یک میلیارد و 300 میلیون دلار هزینه داشته است.
نظر شما