هیچ هماهنگی میان اربیل و بغداد برای مقابله با داعش وجود ندارد

سرویس عراق و اقلیم کردستان- مسئول تشکیلات حزب دمکرات در منطقه قره چوغ در مخمور، ضمن هشدار در مورد خطر سازماندهی دوباره داعش در این منطقه، اعلام کرد که هیچ هماهنگی میان اربیل و بغداد برای مقابله با تهدید داعش وجود ندارد.

به گزارش کردپرس، کرمانج عبدالله در گفتگو با سایت رسمی حزب دمکرات کردستان (پارتی) گفت که بنا به اطلاعات و شواهد موجود، بقایای داعش در منطقه مخمور واقع در جنوب غرب اربیل و از مناطق مورد مناقشه میان اربیل و بغداد، در حال سازماندهی خود و قدرت یافتن دوباره هستند و از گذشته نیز تحرکات داعش در این منطقه رو به افزایش بوده است.

مسئول تشکیلات حزب دمکرات در منطقه قره چوغ در مخمور، تأکید کرد عناصر داعش در این منطقه در حال آماده سازی خود و به دنبال فرصتی برای حمله تروریستی هستند.

وی خاطر نشان ساخت که علیرغم این تهدیدات داعش در حال حاضر هیچ گونه هماهنگی میان اربیل و بغداد به منظور همکاری نیروهای پیشمرگ و ارتش عراق در مقابله با داعش وجود ندارد و هشدار داد که اگر مشکلات منطقه حل و فصل نشده و نیروی مشترک ارتش و پیشمرگ در مخمور مستقر نشود، این منطقه در معرض تهدید جدی داعش قرار دارد.

کرمانج عبدالله همچنین گفت که عادی سازی وضعیت مخمور و حل مشکلات آن به نتایج اقدامات کمیته مشترکی بستگی دارد که از سوی اربیل و بغداد تشکیل شده و در حال حاضر توافقات ابتدایی میان طرفین حاصل شده، اما این هنوز به مراحل اجرایی نرسیده است.

مقام حزب دمکرات تأکید کرد که حصول توافق نهایی میان اربیل و بغداد می تواند مشکلات موجود در منطقه مخمور و دیگر مناطق مورد مناقشه حل کرده و تأثیر بسزایی در مقابله با داعش داشته باشد.

اختلافات جغرافیایی که در قانون اساسی عراق ماده 140 برای حل و فصل آن گنجانده شده است، یکی از ریشه دار ترین مسائل اختلافی در روابط اربیل - بغداد می باشد.

مناطق مورد مناقشه مشمول این ماده از جمله کرکوک و مخمور و خانقین، به مناطقی اطلاق می شود که در زمان رژیم بعث صدام در چارچوب سیاست هدفمند و برنامه ریزی شده رژیم هدف تعریب و تغییر دموگرافی قرار گرفته و جمعیت کرد ساکن آن ها به اجبار کوچانده شده و در حال حاضر بر سر اداره این مناطق میان اربیل و بغداد اختلاف شدید وجود دارد.

ماده 140 قانون اساسی عراق تأکید می کند که سرنوشت این مناطق باید پس از عادی سازی وضعیت و برگزاری سرشماری عمومی از طریق همه پرسی از ساکنان آن مشخص شود.

مناطق مورد مناقشه میان اربیل و بغداد پیش از سال 2014 و حمله داعش به عراق به صورت مشترک توسط نیروهای پیشمرگ و ارتش عراق اداره می شد و پس از حمله داعش نیروهای عراقی از این مناطق خارج شده و پیشمرگ ها پس از نبرد با داعش کنترل تمام این مناطق را در دست گرفتند، اما پس از رویدادهای 16 اکتبر 2017 و بازگشت نیروهای وابسته به دولت مرکزی عراق و خروج نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان از کرکوک و دیگر مناطق مورد مناقشه مشمول ماده 140 قانون اساسی عراق، کنترل این مناطق در اختیار نیروهای عراقی قرار گرفت.

کد خبر 123550

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha