به گزارش کردپرس، رودخانه های «شهرچای» ارومیه، «زرینه رود» بوکان ، «سیمینه رود» میاندوآب ، «گادر» اشنویه و «باراندوز»ارومیه، تا ۲۰ روز قبل، همچنان با دبی 65 مترمکعب در ثانیه به دریاچه ارومیه سرازیر می شدند و امروز این روند متوقف شد.
شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی در خصوص حجم آب پشت سدهای استان اعلام کرد؛ این میزان نسبت به سال گذشته با ۶ درصد افزایش، به یک میلیارد و ۶۰۴ میلیارد مترمکعب رسیده است.
۷۸ درصد آب پشت سدهای آذربایجان غربی مربوط به چهار سد مهاباد، شهید کاظمی بوکان، شهرچای ارومیه و آغ چای چایپاره است و ۲۲ درصد بقیه در ۹ سد بزرگ و کوچک دیگر پراکنده است.
سد شهید کاظمی بوکان بر روی رودخانه زرینه رود این شهرستان، که در این مدت همچنان به سوی دریاچه ارومیه رهاسازی می شد، پرحجم ترین سد آذربایجان غربی به شمار می رود و هم اکنون با وجود رهاسازی قابل توجه آب به سمت دریاچه ارومیه، ۶۷۳ میلیون مترمکعب آب ذخیره دارد و سد آغ چای چایپاره نیز با ۲۰۱ میلیون مترمکعب در رده بعدی است.
با شروع فصل گرما و افزایش تبخیر، عدم ورودی به دریاچه ارومیه از حجم دریاچه کاسته شده و با تراز یکهزار و ۲۷۱ متر و ۷۴ سانتی متر کنونی باز هم ۱۰۵ سانتیمتر بیشتر از زمان مشابه آن در سال ۱۳۹۷ است.
به گفته رییس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه افزایش حجم آب و حل شدن نمکهای رسوب شده در کف دریاچه، در بسیاری از نقاط عمیقتر شده و این موضوع تبخیر را کاهش داده است.
مقرر شده تا پایان سال جاری طرحهای مهم انتقال آب به دریاچه ارومیه همچون طرحهای مربوط به تصفیههای فاضلاب و تونل انتقال تا به بهرهبرداری برسد تا در صورت بهرهبرداری از این طرحها تراز دریاچه سالانه نزدیک به یک متر افزایش یابد.
هم اکنون مساحت دریاچه ارومیه با افزایش ۹۰۰ کیلومتری در مقایسه با سال گذشته به سه هزار و ۱۱۹ کیلومترمربع رسیده است.
نظر شما