به گزارش کُرد پرس، افشین خوشگوار صبح امروز در اولین نشست هماهنگی و برنامه ریزی کارگروه سلامت و امور بهداشتی پروژه مهر ۱۴۰۰ در آموزش و پرورش کردستان، با بیان اینکه هر ساله در قالب فعالیت های پروژه مهر، آماده سازی مدارس برای آغاز سال تحصیلی با اقدامات کارگروه های مختلف و بکارگیری توان و بسیج امکانات پیگیری می شود، اظهار کرد: تا سال گذشته در قالب پروژه مهر، پنج کارگروه فعالیت می کرد، اما به واسطه شیوع کرونا، کارگروه سلامت و امور بهداشتی نیز به همراه کارگروه تدوین محتوا و فضای مجازی به مجموع کارگروه ها اضافه شد.
وی تشکیل و فعالیت کارگروه سلامت و امور بهداشتی پروژه مهر را پیشنهاد استان کردستان به دبیرخانه کشوری پروژه مهر عنوان کرد و افزود: امسال در دستورالعمل اصلی پروژه مهر این کارگروه به عنوان یکی از کارگروه های اصلی پیش بینی و ابلاغ شده است.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان ادامه داد: اهمیت، حساسیت و ضرورت سلامت فردی و گروهی، رعایت پروتکل های بهداشتی در تمامی سطوح و واحدهای اداری و آموزشی و در نهایت کاهش نگرانی و دغدغه های خانواده ها و دانش آموزان از مهمترین اهداف این کارگروه است.
خوشگوار در ادامه به جایگاه حوزه سلامت آموزش و پرورش قبل از شیوع کرونا نیز اشاره کرد و با بیان اینکه قبلاً حوزه سلامت در حاشیه قرار داشت اما با آمدن کرونا از حاشیه به متن آمد، یادآور شد: در این فرصت مغتنم سعی شد از فرصت های موجود برای تقویت نقاط ضعف استفاده شود.
وی با بیان اینکه فعالیت های این کارگروه در سال گذشته در سه محور پیگیری شد، بیان کرد: آموزش همه جانبه نیروی انسانی به خصوص نیروهای خدماتی، معلمان، مدیران مدارس و بخش اداری از طریق آموزش های حضوری و مجازی، اختصاص اعتبار، شامل توزیع سه مرحله اعتبار در بین مدارس و هشت مرحله اعتبار تخصصی در سطح استان و ابلاغ دستورالعمل و بخشنامه های مختلف در بازه زمانی و ارسال سریع مکاتبات به مدارس و عملیاتی و اجرایی شدن آنها از عمده فعالیت های انجام شده بود.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان تعمیر، بهسازی و تجهیز سرویس های بهداشتی مدارس و پیگیری آن از طریق شهرستان ها و مناطق را از دیگر برنامه های کارگروه بر شمرد و گفت: با حمایت استاندار و رئیس آموزش و پرورش، مبلغ 7 میلیارد تومان برای نوسازی و بهسازی سرویس های بهداشتی مدارس اختصاص داده شد.
خوشگوار با بیان اینکه امسال دومین سالی است که سال تحصیلی با چاشنی کرونا همراه است و با توجه به اینکه دیدگاه روشنی در خصوص بازگشایی مدارس وجود ندارد، اظهار کرد: بازگشایی کامل مدارس، آموزش تلفیقی و مجازی به عنوان گزینه های پیش رو مطرح است و آنچه در این کارگروه و در قالب فعالیت های پروژه مهر اهمیت دارد همکاری و هم افزایی همکاران است و امیدواریم در سال جاری شرایط را بهتر از سال گذشته مدیریت و پیگیری کنم.
وی از واکسیناسیون عمومی معلمان در مرداد ماه ۱۴۰۰ خبر داد و افزود: در همین راستا برنامه ریزی، کارسازی و هماهنگی لازم به صورت جدی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی در حال پیگیری است که متعاقباً زمان و مکان دقیق انجام آن اطلاع رسانی می شود.
رئیس اداره سلامت و تندرستی آموزش و پرورش کردستان نیز در این جلسه گزارشی از اقدامات کارگروه سلامت و امور بهداشتی در سال گذشته ارائه کرد و بیان کرد: ایفای نقش در برگزاری چندین جشنواره، مسابقه و برنامه از جمله برنامه سپاس از مدافعان سلامت با ارائه ۳۵۰۰ اثر به دبیرخانه کشوری، کمپین نه به سفر با ارسال هشت هزار اثر و بارگذاری آن در اپلیکیشن مربوطه، برگزاری جشنواره سفیران سلامت و ارائه ۲۲۰۰ اثر به جشنواره کشوری و ارسال چهار هزار اثر الکترونیکی به جشنواره و تهیه و تدوین ۱۵۰۰ حلقه دی وی دی محتوای آموزشی از مهمترین اقدامات صورت گرفته در این خصوص بوده است.
نادر منصوری با تاکید بر اینکه در حوزه مسایل زیرساختی با چالش های مواجه هستیم، بازسازی سرویس های بهداشتی را نیازمند توجه و پیگیری دانست و ادامه داد: این مشکلات و موانعی و نارسایی ها باید رفع شود.
وی بر طرح موضوعات سلامت محور در نشست های مدیران مدارس تاکید کرد و یادآور شد: در مدارس غیر دولتی نیز باید مراقبین سلامت فعال و در طول هفته ساعتی به همین منظور در نظر گرفته شود.
رئیس اداره سلامت و تندرستی آموزش و پرورش کردستان آموزش خانواده ها و تلاش برای ارتقا سواد سلامت خانواده ها و به تبع آن ایجاد سبک زندگی سالم را از دیگر برنامه های کارگروه سلامت و امور بهداشتی پروژه مهر عنوان کرد و گفت: اکیپ های ویژه نظارت مختص سلامت ایجاد و با همکاری خانواده ها برنامه ها پیگیری می شود.
نظر شما