به گزارش کردپرس، به نقل از میراث فرهنگی آذربایجان غربی، عزیز میرزایی با اشاره به قدمت تاریخی سکه ها گفت: این هفت سکه مربوط به دوره صدارت فتحعلی شاه قاجار بوده و در یک روی آنها «ضرب خوی» و در روی دیگر این سکه ها «دارالصفای خوی» حک شده است.
وی با بیان اینکه تاریخچه ضرب سکه در خوی از عهد سلجوقیان عراق و اتابکان آذربایجان آغاز میشود، تصریح کرد: منابع و ماخذ سکهشناسی و مسکوکات، از دارالضرب یا ضرابخانه خوی از دوره ایلخانیان، جلایریان، تیموریان، قراقوینلوها، صفویه، افشاریه، زندیه و قاجاریه سخن گفته و به معرفی سکههای چندی از ضرب خوی پرداخته اند.
رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوی اظهار کرد: در دوران قاجاریه خوی جز 13 شهر دارای ضرابخانه بوده که در دوران قاجار به دستور ناصر الدرین شاه دستور تعطیلی ضرابخانه های شهرها صادر و ضرب سکه در تهران انجام شد.
میرزایی افزود: در میان انواع مختلف منابع مهم برای شناخت پیشینه تاریخی یک فرهنگ، سکه به عنوان سندی برجای مانده از پیشینیان در شمار مهمترین این دست منابع مستند شناخته شده است و این سند پرارزش به روشن شدن تاریخ و سیر تمدن درگذشته کمک شایان میکند.
به گزارش کردپرس، هفته گذشته نیز در مراسمی که در محوطه موزه خوی ترتیب یافته بود، با حضور معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان خوی و والی استان وان ترکیه، از سکه های تاریخی ضرب خوی با قدمت دوره قاجاریه رونمایی شد .
نظر شما