به گزارش کردپرس، نوری مالکی، نخست وزیر اسبق عراق و رهبر کنونی ائتلاف دولت قانون بامداد امروز (جمعه) در برنامه گفت و گوی ویژه شبکه تلویزیونی السومریه در رابطه با تنش میان ایران و آمریکا اظهار داشت: جنگ دور شده، چیزی نمانده بود که رخ دهد اما بار دیگر دور شد.
مالکی در این باره افزود: دوری و نزدیکی جنگ به واکنش ایران بستگی دارد؛ ایران توانست از طریق نمایش توانایی، استحکام و اراده، خود را به اثبات برساند جایی که اراده و توانایی آن قوی بود و استراتژیست ها نیز درباره این کشور گفتند که می تواند پاسخ دهد.
نخست وزیر اسبق عراق همچنین تصریح کرد: عراق هشدار داد که در صورت بروز نبرد میان ایران و آمریکا، تبدیل به صحنه جنگ خواهد شد چرا که واکنش ایران، کشورهای خلیج (فارس) و همچنین عراق را از طریق تاسیسات و پایگاه های نظامی آمریکا و کشورهای دیگر در بر خواهد گرفت.
مالکی ضمن تاکید بر این که در چنین شرایطی عراق نمی تواند از هر گونه جنگ احتمالی میان ایران و آمریکا در امان باشد، خاطر نشان ساخت: در صورت بروز جنگ میان تهران و واشنگتن، عراق از خود دفاع خواهد کرد.
در رابطه با تلاش برخی جریان های سیاسی عراق برای سرنگونی دولت عادل عبدالمهدی، نخست وزیر کنونی این کشور نیز رهبر ائتلاف دولت قانون اظهار داشت: عراق در حال حاضر و با توجه به شرایط موجود در اطراف آن، باید از ثبات خوبی برخوردار باشد؛ تغییر بر اساس چارچوب های قانونی ایرادی ندارد با این حال سرنگونی دولت به نفع هیچ کسی نیست.
مالکی در این باره افزود: روشی که برخی درباره آن صحبت می کنند مبنی بر این که دولت از طریق تحصن و تظاهرات سرنگون می شود، برای عراق، شهروندان و فرآیند سیاسی کشور بسیار خطرناک است چرا که علاوه بر عدم انسجام جریان های سیاسی، نزد مردم سلاح وجود دارد و برخی گروه های بدخواه عراق نیز در میان آنها نفود کرده اند.
نخست وزیر اسبق عراق ضمن تاکید بر این که بخشی از یک جبهه اپوزیسیون برای تغییر دولت فدرال کنونی نیست بلکه بخشی از جبهه پشتیبانی و اصلاح می باشد، درباره جریان های مخالف دولت نیز تصریح کرد: ما در عراق اپوزیسیون واقعی دارای برنامه روشن، مشخص و متفاوت با برنامه دولت نداریم.
درباره حمله تروریست های داعش به عراق در سال 2014 میلادی و تسلط آنها به برخی استان های این کشور نیز مالکی گفت: این اهالی استان های مذکور بودند که پیش از ورود داعش، کنترل مناطق خود را در دست گرفتند جایی که انقلابیون عشایر، حزب بعث و گروه نقشبندیه حضور داشتند و داعش پس از آن کنترل را به دست گرفت.
رهبر ائتلاف دولت قانون در رابطه با سقوط شهر موصل، مرکز استان مرزی نینوا در شمال غرب عراق در آغاز حمله تروریست های داعش به این کشور نیز خاطر نشان ساخت: عقب نشینی نیروهای ارتش از موصل فرقه گرایانه بود چرا که 90 درصد آنها از اهل تسنن بودند؛ فرآیند عقب نشبینی را نیز یک جریان سازماندهی کرد.
مالکی در این باره افزود: آنهایی که تروریسم آمده از خارج را در آغوش می کشیدند، هم اکنون این کار را کنار گذاشته اند چرا که نه تنها از آن هیچ گونه سودی نبردند بلکه به خودشان، بستگان و مناطق خویش نیز آسیب وارد کردند.
نخست وزیر اسبق عراق ضمن تاکید بر این که تسلط دوباره تروریسم بر یکی از شهرهای این کشور محال است، اظهار داشت: هم اکنون در عراق برخی گروه های در تلاش برای بر هم زدن امنیت و دارای ارتباط داخلی و خارجی حضور دارند که شروع به ابراز وجود کرده اند با این حال امکان ندارد بتوانند بار دیگر یک استان یا شهر را کنترل کنند.
مالکی در این باره همچنین تصریح کرد: ما در حال حاضر دارای نیروهایی هستیم که می توانند در برابر قدرتمندترین سازمان تروریستی مقاومت کنند با این حال برای آن که تجربه قبلی تکرار نشود، می گویم که حشد الشعبی ضامن و سوپاپ امنیت به شمار می آید.
رهبر ائتلاف دولت قانون با بیان این که نقش نیروهای حشد الشعبی در عراق هنوز به پایان نرسیده و نیاز به آن نیز همچنان ادامه دارد، افزود: ما از لزوم وجود حشد الشعبی صحبت می کنیم و هیچ کسی نمی گوید که حشد همچنان بدون سازماندهی و ساختاربندی باقی بماند.
مالکی ضمن تاکید بر این که حشد الشعبی باید یکی نهادهای وابسته به دولت فدرال عراق باشد و تحت فرمان فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور یعنی همان نخست وزیر باشد، خاطر نشان ساخت که مخالف ایده ادغام نیروهای حشد در نیروهای ارتش و پلیس است.
نخست وزیر اسبق عراق در رابطه با برقراری تعادل در نیروهای حشد الشعبی نیز گفت: بیش از 35 هزار رزمنده سنی عضو حشد الشعبی هستند و هر فرد مسلحی در خاک عراق نیز باید در چارچوب ملی باشد.
مالکی درباره حزب الدعوه نیز ضمن اعلام این که احساس می کند این حزب اسلامی نیازمند تجدید ساختار و ورود افراد جدید باشد، تاکید کرد که رهبران حزب از سال ها پیش برای دست کشیدن از جایگاه خود و پشتیبانی از جوانان ابراز آمادگی کردند با این حال مخالف اصل خروج همه رهبران و تحویل آن به نسل دیگری هستند.
رهبر ائتلاف دولت قانون در این باره اظهار داشت: من به تمدید فعالیت خود به عنوان دبیرکل حزب الدعوه تمایلی ندارم با این حال با هر چیزی که بتواند عامل قدرت حزب باشد، موافق هستم.
در رابطه با عملکرد حزب الدعوه در اداره عراق نیز مالکی ضمن تاکید بر این که این حزب یک کشور ویران، فاقد هر گونه ثبات و امنیت و شاهد انفجارهای روزانه را تحویل گرفت، تصریح کرد: حزب الدعوه در تجربه اداره کشور موفق بود و بدون این حزب، دیگر چیزی به نام عراق نداشتیم.
سرویس عراق و اقلیم کردستان - نخست وزیر اسبق عراق ضمن تاکید بر مخالفت خود با سرنگونی دولت کنونی این کشور و ادغام حشد الشعبی در نیروهای ارتش و پلیس، خاطر نشان ساخت که احتمال جنگ در منطقه کاهش یافته و ایران توانست قدرت خود را به اثبات برساند.
کد خبر 123801
نظر شما