به گزارش کُردپرس بر اساس آمار و ارقام منتشر شده از وضعیت استان های کشور در جذب طرح های مصوب سرمایه گذاری خارجی، 8 استان از ۳۱ استان کشور سهمی در سرمایهگذاری خارجی سال ۱۳۹۷ نداشته اند که سه استان از این 8 استان، استان های کرُد نشین کردستان، کرمانشاو ایلام هستند. بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان و همدان، هم 5 استان دیگری هستند که سهمی از فرصت توسعه نصیب شان نشده است.
بیشترین سهم ها
براساس این آمارها بیشترین تعداد طرحهای مصوب سرمایهگذاری خارجی در سه استان تهران، خراسان رضوی و قزوین بوده که به ترتیب ۱۸، ۱۲ و ۶ طرح برای جذب سرمایهگذاری خارجی داشتهاند. هر چند بیش از یک پنجم طرحهای مصوب سرمایهگذاری خارجی، مربوط به تهران است، اما اگر حجم سرمایهگذاری خارجی را در نظر بگیریم، تهران با حدود ۹۹ میلیون دلار، رتبه چهارم را به خود اختصاص میدهد.
بیشترین حجم سرمایهگذاری خارجی مصوب، مربوط به استان خراسان جنوبی با بیش از ۲۳۸ میلیون دلار است و پس از آن کرمان با حدود ۲۳۳ میلیون دلار و آذربایجان غربی با حدود ۱۳۴ میلیون دلار است.
استان های آذربایجان غربی و کردستان از نظر پتانسیل های جذب سرمایه گذاری تقریبا در یک سطح قرار دارند و سوالی که اکنون بای افکار عمومی بی جواب مانده است این است چرا کردستان نتوانسته حتی یک طرح سرمایه گذاری خارجی جذب کند؟ اگر بتوان کم کاری کرمانشاه در این حوزه به مسائل مربوط به زلزله و .... ربط داد، اما آیا ایلام با آن همه ظرفیتی که داشت نمی توانست یک طرح فقط یک طرح سرمایه گذاری خارجی در سال گذشته جذب کند؟ به نظر می رسد نوع نگاه مسئولان اقتصادی استان ها به توسعه و میزان فعالیت شان در سطح ملی در این عرصه بسیار اثرگذار باشد.
نظر شما