به گزارش کرد پرس، معصومه ابتکار که به کردستان سفر کرده است در جلسه طرح ملی گفتگوی خانواده که در اداره کل وزرش و جوانان کردستان برگزار شد با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم در هر دولتی انسجام و سرمایه اجتماعی است، گفت: سرمایه اجتماعی در برهه های مختلف دچار تحول و تغییر و فراز و نشیب می شود.
وی افزود: پایداری و سلامت خانواده یکی از شاخص های مهم سلامت یک جامعه است از این رو توجه به تحکیم بنیاد خانواده در اداره کشور از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
ابتکار خاطر نشان کرد: در ایران و جوامعی که خانواده متکی به ارزش های معنوی و عاطفی است این نهاد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه هر کشوری در جهان برای موضوع از دست رفتن خانواده اهمیت قائل می شوند، افزود: در جوامعی هم که در آن اشکال مختلف خانواده وجود دارد در موضوع اصل انسجام خانواده و رشد نسل آینده وحدت نظر دارند.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: در حال حاضر کشور درگیر یک جنگ ناجوانمردانه اقتصادی است از یک طرف باعث ناامیدی مردم در موضوع اقتصاد و اشتغال شده و از طرف دیگر با ایجاد جنگ روانی باعث نا امیدی مردم از تحول مثبتی که برای بهبود شرایط اتفاق می افتد، می شود که این ناامیدی می تواند خانواده های کشور را هم درگیر کند.
ابتکار با بیان اینکه در معاونت زنان و خانواده یکی از رویکردها بر اساس سیاست های ریاست جمهوری توجه خاص به شرایط خانواده ایرانی است، ادامه داد: بخش مهم در این رابطه طبق بررسی مطالعات، موضوع اقتصادی است که دولت برای برون رفت از مشکلات برنامه ریزی داشته و تحولاتی را در روستاها از جمله تسهیلات روستایی پایدار، طرح روستایی کارا، طرح هایی در رابطه با کشاورزی، صنایع دستی و گردشگری اجرا کرد.
وی اضافه کرد: طرح هایی برای زنان سرپرست خانوار با همکاری مراکز آموزش فنی حرفه ای و تشکل های مردم نهاد برای 400 نفر در استان کردستان انجام شده که در آن زنان کل زنجیره کارآفرینی از مهارت های ابتدایی تا مهارت های تخصصی و ایجاد بنگاه را بر عهده دارند.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده تاکید کرد: دولت سعی دارد از طریق توجه به مسائل معیشتی و اشتغال و حمایت های خاص فقر را برای گروه های پر آسیب رفع کند .
ابتکار با اشاره به اینکه از سال گذشته تا کنون 8 لایحه در معاونت زنان و خانواده با شورای فقهی و حقوقی دنبال شده، افزود: لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت از قبل در دستور کار قرار داشته است و لایحه برابری دیه زن و مرد، لایحه اصلاح شروط طلاق، لایحه بازنگری سن کیفری ،لایحه حمایت خاص از زنان سرپرست خانوار و لایحه مقابله با کودک همسری در کمیسیون لوایح مراحل نهایی خود را طی می کند.
وی با اشاره به اجرای طرح تاب آوری اجتماعی در کردستان، گفت: این طرح از سال 95 تا97 در 10 شهرستان استان اجرا شده است.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده اظهار داشت: در طرح ملی گفت و گوی خانواده، مهارت های ارتباطی داخل خانوده کلید ارتباط انسجام داخل خانواده است و در کردستان توزیع مسئله فقر در روستاها و در بعضی نقاط استان بیشتر است.
ابتکار گفت: موضوع خشونت، ناسازگاری، عدم گفت و گو، افسردگی، بیماری های روانی،کاهش ارتباط در خانواده نشان می دهد موضوع مهارت های ارتباطی داخل خانواده باید به طور خاص در کنار موضوعات دیگر هدف قرار گیرد و به عنوان یک مهارت زندگی بسیار مهم بر روی آن ها کار شود.
وی ادامه داد: مهارت های ارتباطی داخل خانواده یک موضوع بین الملی است که خانواده را در بسیاری از کشورهای دنیا با چالش های مشابهی مواجه کرده است.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه باید به مهارت های ارتباطی از دوران کودکی پرداخته شود، گفت: تفکر خلاق و تفکر انتقادی و حل و فصل اختلاف از ابتدایی ترین مهارت های زندگی بشری است و همچنین مهارت شنیدن، انسجام و عواطف خانواده ها را تقویت می کند.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه ساعت گفت و گو در ارتباط ها کاهش یافته است، ادامه داد: در 20 سال گذشته ساعت گفت و گو 2 ساعت در 24 ساعت بوده و این زمان در حال حاضر به 20دقیقه کاهش یافته است. در خانواده 5 نفره در دو سال گذشته 1500 کلمه گفت و گو می شد که در حال حاضر به 400 کلمه رسیده است.
ابتکار افزود: شبکه های اجتماعی جایگزین روابط انسانی شده است و زنگ خطر و تهدیدی برای خانواده ها هستند.
سال گذشته طرحی با آموزش و پرورش در ۲ هزار مدرسه سراسر کشور در راستای مهارت گفت و گو و ارتباط انجام دادیم.
بسیاری از آسیب های اجتماعی ریشه در خلاء عاطفی دارد
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان هم در ادامه این جلسه اظهار داشت: این طرح به جا و درست در کشور اجرا شده و معتقدم بسیاری از آسیب های اجتماعی ریشه در خلاء عاطفی و فضای سرد خانواده دارد.
لیلا آژیر با بیان اینکه طرح تاب آوری اجتماعی از سال ۹۴ با تعداد ۴۰۰ نفر در استان اجرا شده ادامه داد: این طرح اولین بار در زندان در حضور خانواده زندانیان اجرا شد و در حال حاضر در مناطق حاشیه و روستاها به ۱۰۰۰ نفر رسیده است.
نظر شما