به گزارش کردپرس به نقل از پایگاه خبری السومریه نیوز، وزارت امور خارجه عراق با صدور بیانیه ای اعلام کرد که محمدعلی حکیم، وزیر خارجه این کشور عصر شنبه در مقر این وزارتخانه در شهر بغداد با فدریکا موگرینی، نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی دیدار و گفت و گو کرده است.
بنا بر آن چه در این بیانیه آمده، حکیم و موگرینی در دیدار خود ضمن بررسی روابط میان عراق و اتحادیه اروپا، اهمیت تقویت شراکت میان دو طرف در زمینه های مختلف بر اساس اولویت های همکاری دو جانبه و تعمیق دوستی مستحکم میان خود از طریق همکاری مشترک در شکست گروه تروریستی داعش را مورد تاکید قرار دادند.
وزیر خارجه عراق و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در رابطه با آخرین تحولات منطقه نیز گفت و گوی مفصلی انجام داده و بر تعهد مشترک خود در قبال صلح و ثبات در خاور میانه تاکید کردند.
حکیم و موگرینی بر سر این مسئله نیز توافق کردند که توافقنامه شراکت میان عراق و اتحادیه اروپا که در ماه آگوست سال گذشته میلادی اجرایی شده، می تواند چارچوب های همکاری دو طرف در زمینه های زیادی از جمله حقوق بشر و مسائل مربوط به اقتصاد، انرژی، امنیت، حمل و نقل و محیط زیست را تقویت کند.
وزیر خارجه عراق و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن توافق بر سر لزوم کاهش تشدید در تنش های کنونی منطقه، بر یادآوری خطرها و پیامدهای ناشی از تنش های کنونی و تمایل مشترک خود به پشتیبانی از فعالیت ها و طرح های در راستای تقویت گفت و گو به جای رویارویی تاکید کردند.
موگرینی در دیدار با حکیم ضمن ابراز قدردانی اتحادیه اروپا از سهم و فداکاری عراق در جنگ علیه تروریسم، پشتیبانی اتحادیه از تلاش های این کشور برای نابودی انواع مختلف تفکر تروریستی را نیز مورد تاکید قرار داد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن تاکید بر پایبندی اتحادیه به همکاری با عراق جهت تحقق اهداف تعیین شده در کنفرانس بین المللی بازسازی این کشور در ماه فوریه سال گذشته میلادی در کویت در راستای تامین آینده بهتر برای ملت عراق، اعلام کرد که اتحادیه اروپا از سال 2014 تاکنون مبلغ 1.2 میلیارد دلار را به عنوان کمک بشردوستانه و همچنین در راستای ثبات، توسعه و همکاری امنیتی با عراق هزینه کرده و این مسئله نیز مدرکی دال بر پایبندی بلندمدت اتحادیه به شراکت راهبردی با این کشور می باشد.
موگرینی همچنین خاطر نشان ساخت که همکاری، قوی ترین پایه و اساس برای تحقق امنیت، ثبات و توسعه پایدار در منطقه در بلندمدت به شمارمی آید.
نظر شما