نان در انتظار افزایش قیمت 25 درصدی

سرویس کردستان- معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت امروز در کردستان خبر از پیش بینی سه سناریو برای قیمت جدید نان داد و عنوان کرد که تصمیم نهایی بر این اساس اعلام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، عباس قبادی اظهار داشت: برای قیمت نان سه سناریو پیش‌بینی شده است؛ یکی اینکه قیمت هر کیلو گندم زیر هزار تومان گندم باشد و قیمت نان هم نزدیک به قیمت آزاد شود، دوم اینکه آرد به صورت آزاد توزیع شود و نان نیز به صورت آزاد عرضه شود و سوم اینکه، با توجه به شرایط اقتصادی کشور، افزایش 25 درصدی قیمت نان مدنظر دولت است.

او در بخش دیگر از سخنان خود با ذکر اینکه شکر توجیه اقتصادی ندارد، اظهار داشت: می‌توان علاوه بر قیمت تصویب شده مبلغی را نیز تحت عنوان هزینه بسته‌بندی لحاظ کرد تا توجیه اقتصادی داشته باشد.

قبادی با یادآوری اینکه یکی از بحث‌های مطرح در کشور این است که ارز 4200 تومان در مقوله تأمین کالا به هدف نخورده است، ادامه داد: این حرف اشتباه به حدی تکرار شده که در نزد بسیاری از مقامات کشور به گونه‌ای نهادینه شده که ارز تخصیص یافته هدر رفته و از بین می‌رود. در صورتی که رصد کالاهای خریداری شده با ارز 4200 گویای این نکته است که در طول یک‌سال گذشته بالا و پایین شدن این اقلام زیاد نبوده است.

سهمیه اختصاصی برنج به استان کردستان داده می شود

او همچنین با اشاره به اینکه در بحث شکر، برنج و روغن نباتی قیمت‌ها مصوب است، خبر از تخصیص سهمیه اختصاصی برنج به استان کردستان داد.

معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه در عید قربان سهمیه برنج 1121 در نظر گرفته می‌شود، خاطرنشان کرد: استان کردستان عملکرد خوبی در زمینه تأمین گوشت مرغ داشته که قیمت توزیع مرغ در ستاد تنظیم بازار بر اساس توجیه اقتصادی اعلام می‌شود.

او با بیان اینکه واکنش بازار در خصوص اعلام قیمت مرغ سنجیده می‌شود، گفت: باید عنایت ویژه‌ای به استان شود تا حوزه اشتغال در زمینه مرغ را حمایت کرد.

این مسئول با اعلام اینکه باید به وسیله مهندسی معکوس قیمت مرغ را مدیریت کرد، افزود: در استان سقف قیمتی اعلام شود و این موضوع با توجه به آن پیگیری شود.

قبادی با بیان اینکه شرایط صادرات گوشت قرمز دام سبک در استان کردستان مورد بررسی قرار می‌گیرد، تصریح کرد: زمانی می‌توان تنظیم بازار موفقی را داشت که بتوان از کالای تولید داخل نیز حمایت کرد.

شکر سهمیه ندارد و به میزان اعلام شده در اختیار استان قرار می گیرد

او با بیان اینکه اگر تولید را حمایت کنیم، کالا به اندازه کافی در بازار موجود و به این شکل نظارت اصناف بر بازار نیز لحاظ می‌شود، عنوان کرد: در ارتباط با شکر سهمیه نداریم و به هر میزان اعلام نیاز شود، شکر در اختیار استان قرار می‌گیرد.

معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انباشت لاستیک در فروشگاه‌ها تاکید کرد: می‌طلبد حواله‌هایی تعیین و این لاستیک‌ها در میان مصرف‌کنندگان توزیع شود؛ به ندرت موردی یافت می‌شود که خارج از قیمت مصوب، لاستیکی ارائه شود.

او با ذکر اینکه لاستیک زیادی بین عوامل وجود دارد اما توزیع و عرضه نمی‌شود، ادامه داد: بجز لاستیک مدل 1224، هیچ‌گونه مشکلی در تأمین لاستیک نداریم و به محض اعلام استان، سهمیه لاستیک تخصیص می‌یابد.

گندم کشاورزان کردستان جزو بهترین گندم ها است

قبادی با بیان اینکه مدیریت قوی در بخش تولید گندم حاکم است، ادامه داد: خدمات ارزنده‌ای در زمینه ارتقاء کمی و کیفی گندم استان کردستان لحاظ شده و گندم کشاورزان کردستانی را جزو بهترین گندم‌ها قرار داده است.

معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت با یادآوری اینکه خوشبختانه پرداخت پول کشاورزان گندم‌کار در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: صادرات سیب‌زمینی و پیاز در استان کردستان زمینه خوبی برای افزایش درآمد کشاورزان فراهم می‌کند.

او با بیان اینکه گوشت منجمد به هر میزان نیاز استان باشد در اختیار ستاد تنظیم بازار قرار می‌گیرد، عنوان کرد: باید بر قیمت کالاهایی که از استان‌های دیگر وارد می‌شود نظارت و در صورت مشاهده عدم رعایت حقوق مصرف‌کننده با متخلفان برخورد شود.

کد خبر 123904

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha