گشت های مشترک برای بازرسی محصولات قاچاق تنها یک مُسکن است

سرویس کردستان- دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان گفت: از رسانه ها درخواست داریم که با ارائه مقالات مختلف نسبت به اطلاع رسانی مردم درباره محصولات قاچاقی که با سلامت افراد مرتبط است، اقدام کنند زیرا که اثر گذاری اطلاع رسانی رسانه ها بیشتر از گشت های مشترک است.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، علی خداویسی در کارگروه پیشگیری و مقابله با قاچاق محصولات سلامت محور گشت های مشترک را تنها یک مُسکن دانست و گفت: به عنوان یک کار بلند مدت و کامل نمی توان بر روی گشت های مشترک به عنوان یک فاکتور کنترلی حساب کرد.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به مرزی بودن کردستان نباید گشت های مشترک تنها در شهرستان های بانه و مریوان متمرکز شود بلکه باید در کل شهرستان ها حساسیت و توجه بیشتری وجود داشته باشد.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان با اشاره به اینکه شهروندان باید از طریق آدرس اینترنتی ttac نسبت به سلامت و اصالت کالای مصرفی اطمینان حاصل کنند، افزود: قطعا اتصال به این سامانه بسیاری از مشکلات این حوزه را مرتفع و کارها را دقیق ‌تر پیش می برد.

خدا ویسی با ذکر اینکه رسیدگی به کار اصناف و مغازه ها در راس فعالیت ها قرارداد، اضافه کرد: رسیدگی به دستفروشان در مرحله بعدی است و همچنین رسیدگی به صنف وسایل آرایشی و بهداشتی ازفعالیت های روتین دستگاه های مختلف است.

وی با تاکید بر اینکه سامانه جامع انبارها یک کار اساسی نظام مند و قانونی است، گفت: سازمان های مختلف در این راستا باید به سازمان صمت کمک کنند.

سطح سواد سلامت جامعه یک شاخص مهم است

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در ادامه این کارگروه اظهار داشت: مقابله با قاچاق و به خصوص محصولات سلامت محور بر سه استراتژی آموزش، تشدید نظارت ها و کمیته های مشترک و ارجاع پرونده ها به تعزیرات در برخورد با پدیده قاچاق استوار است.

بابک قطبی با بیان اینکه در شهر بانه و مریوان موضوع آموزش مغفول مانده است و اضافه کرد: تعداد جلسات آموزشی در این دو شهرستان کم است و باید در این خصوص کمپینی برای اطلاع رسانی به افرادی که به این دو شهرستان مسافرت می کنند تشکیل شود و همچنین تعداد بازدید های گشت مشترک در این دو شهرستان تشدید بیشتری پیدا کند.

وی سطح سواد سلامت یک جامعه را شاخص مهمی دانست و تاکید کرد: طبق بررسی ها سطح شاخص سواد سلامت در کشورعدد 70 است درحالی که این شاخص در کردستان عدد 55 است و این نشان می دهد که به موضوع آموزش از طریق رسانه ها باید توجه بیشتری شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اعلام اینکه بازرسی های های گشت مشترک در سه ماه اول سال جاری ۲۹ درصد افزایش پیدا کرده است، گفت: محصولات آرایشی و بهداشتی متوقف شده در این سه ماه ۴ درصد افزایش داشته است.

قطبی به تعداد۲۸۹ مورد بازرسی های مشترک در سه ماه اول سال جاری اشاره کرد و گفت: تعداد بازرسی مشترک از داروخانه ها ۶ مورد، مراکز عرضه و پخش محصولات آرایشی و بهداشتی ۱۸۲ مورد، سالن های آرایشی بانوان۳۵۹ مورد، مراکز عرضه و پخش موادغذایی۶۰ مورد، عطاری ها ۳۲ مورد، باشگاه های ورزشی ۲۰ مورد و تجهیزات پزشکی ۱۲ مورد بوده است.

وی تعداد بازرسی های انجام شده در سه ماه اول سال جاری را هم 28 هزارو ۵۵۸ مورد عنوان کرد و ادامه داد: در این سه ماه بازرسی از مراکز عرضه مواد غذایی۲۷ هزارو ۳۱۲ مورد، داروخانه ها ۸۲۹ مورد، تجهیزات و ملزومات پزشکی ۱۲ مورد و عطاری مکمل های ورزشی ۱۲۴ مورد بوده است.

قطبی خاطر نشان کرد: در این سه ماه تعداد پرونده های ارجاع شده به تعزیرات حکومتی۳۰ مورد بوده و همچنین از ۲۸ مورد کارگاه و کلاس آموزشی یک هزارو ۶۵۵ مورد تحت آموزش قرار گرفته است.

تشکیل 6 پرونده قاچاق گندم و شکر در سه ماه اول سالجاری

معاون توسعه و بازرسی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان هم در ادامه این جلسه با بیان اینکه در سه ماه ابتدای سال جاری در بحث قاچاق سموم و محصولات کشاورزی 15 مورد بازرسی در سطح شهر سنندج انجام شده، اظهار داشت: در سطح شهرستان ها نیز 102 مورد بازدید صورت گرفته و 6 پرونده در موضوع قاچاق خشکبارو گندم و شکر تشکیل شده است.

سهراب کاکیانی خاطر نشان کرد: در بازدید های مشترک 25 بازدید از مراکز میوه و خشکبار در سطح استان صورت گرفته است.

وی به موضوع قرنطینه نباتی در مرز باشماق و سیرانبند اشاره کرد و گفت: 25 محموله صادراتی به وزن 490 تُن برگشت داده شده و برای آن ها پرونده تشکیل شده است.

تشکیل 59 پرونده کشفیات قاچاق

رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در ادامه به مقدار و ارزش ریالی کشفیات قاچاق سازمان صنعت معدن و تجارت کردستان طی سه ماهه اول امسال اشاره کرد و گفت: در مجموع یک‌هزار و ۵۸۷ بازرسی از واحدهای توزیع اقلام آرایشی بهداشتی، مواد غذایی، لوازم خانگی و سیگار در استان انجام شده که طی این بازرسی‌ها ۵۹ پرونده به ارزش ۳ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال برای متخلفین صادر شده است.

فرزاد سردار زاده با بیان اینکه بر اساس آمار و ارقام تاکنون ۴ هزار و ۵۰۶ واحد انبار در سامانه جامع انبار ثبت ‌نام کرده‌اند، افزود: ۶۵۶ واحد از این تعداد رسما تائید، ۳ هزار و ۸۵۰ واحد در انتظار تائید و ۲۰۳ واحد رسما فعال و ۶۹۵ واحد که شرایط انبار را نداشتند از سامانه حذف شدند.

در باشگاه های ورزشی کردستان از مکمل های ورزشی استفاده می شود

زهره همتیان کارشناس ورزش و جوانان استان نیز بیان کرد: با وجود بازرسی ها انجام شده از باشگاه های ورزشی 85 درصد از آقایان و بانوان از مکمل های ورزشی درباشگاه ها استفاده و توزیع می کنند.

کد خبر 123984

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha